Competitivitatea Produselor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1368
Mărime: 23.27KB (arhivat)
Publicat de: Aneta Danciu
Puncte necesare: 0
Universitatea „Petru Maior” Targu Mures Facultatea de Stiinte Economice Juridice si Administrative Masterat: Managementul Afacerilor-Bologna

Extras din proiect

Competitivitatea este capacitatea unei entitãţi de a învinge, de a obţine succesul prin confruntare şi/sau cooperare în competiţia din mediul extern într-un anumit orizont de timp.

Produsele se pot încadra în urmãtoarea ierarhie :

1)Clase structurale – corespunzãtoare unor funcţii general abstracte în cadrul pieţei (autovehicul, respectiv telefon)

2) Tipuri funcţionale- în cadrul unei clase, corespunzãtoare unor funcţii globale distincte (tipul funcţional autoturism, respectiv telefon mobil)

3)Mãrci- în cadrul unei clase sau unui tip funcţional, care au asociat un nume al producãtorului (autoturism de marca de marca Renault,respectiv telefon mobil marca Nokia)

4) Grupe dimensionale- în cadrul unui tip, corespunzãtoare unei funcţii globale tipodimensionale şi unor anumite valori ale parametrilor definitorii (Autoturism cu capacitatea cilindricã micã=600-1299,respectiv forma clasic, tastatura culisanta)

5) Sortimente- Renault Twingo, respectiv Nokia 6500 slide

Într-o piaţã / segement şi într-o perioadã de timp se pot defini:

-pentru fiecare grupã dimensionalã: o valoare de intrebuinţare idealã(cele mai favorabile valori ale caracteristicilor de calitate)

- pentru fiecare sortiment : o valoare de întrebuinţare realã (Ansamblul proprietãţilor şi caracteristicilor unui sortiment care satisfac anumite nevoi)

- pentru fiecare sortiment : o competitivitate a ofertei, determinatã de valoarea raportului nivel al calitãţii/ preţ.

Implicaţiile corelaţiei calitate-funcţii-competitivitate pentru un produs :

- În calimetria produselor corelaţia calitate-funcţii-competititvitate permite determinarea riguroasã a categoriilor de calitate şi perfecţionare a metodelor de mãsurare a nivelului calitãţii produselor.

- În marketing corelaţia calitate-funcţii-competitivitate permite definirea mai riguroasã a “produsului global” şi, pe aceastã bazã, perfecţionarea studiului pieţei, a elaborãrii politicii de produs.

Prin “produs global” se înţelege sistemul constituit ierarhic din :

-Produsul de bazã, care are funcţiile finale, funcţii intermediare implicite, funcţii colaterale implicite şi calitatea de identificare

-Produsul efectiv care are funcţia globalã, calitate globalã cerute la un moment dat de mediile exterioare, fiind realizat în firma producãtoare la capãtul fluxului de producţie şi vânzare prin înglobarea elementelor:

-produsul de bazã

- reperele/componente speciale care completeazã funcţiile intermediare şi funcţiile colaterale

- ambalajul

-etichetã

-documentaţia auxiliarã(certificat de calitate/garanţie)

- documentaţia de exploatare(instrucţiuni de folosire, cartea tehnicã a produsului)

- marca producãtorului

-Produsul îmbunãtãţit pentru utilizatorul final, produs care este realizat de reteaua de firme de la capãtul fluxului de producţie, vânzare :

- produsul efectiv

- creditarea plãţilor pentru utilizatorul final

- servicii gratuite de livrare(asistenţã tehnicã, transport, instalare)

- garanţia efectivã

Produsul potenţial care va fi/poate fi realizat pe termen lung sau mediu de reţeaua de firme la capãtul fluxului de producţie prin înglobarea unor noi componente şi noi avantaje.

Competitivitatea produsului trebuie realizatã începând cu definirea optimã a funcţiilor acestuia pentru piaţã.

Componenta generalã a funcţiei globale a sortimentului, corespunzãtoare nivelul calitãţii globale a sortimentului este compusã din mulţimea funcţiilor intermediare şi mulţimea funcţiilor de performanţã,sau mulţimea funcţiilor intermediare, finale şi colaterale.

Ierarhia funcţiilor unui produs

În continuare aş dori sã prezint ca şi exemplu competitivitatea a douã produse şi anume competitivitatea telefoanelor Nokia 1208 şi Nokia 6500, astfel cã putem spune despre 1208 ca este un telefon clasic, care conţine funcţiile de bazã şi este simplu de utilizat.

Nokia 6500 este un model cu tastaturã culisantã camera de 3,2 megapixeli cu lentile Carl Zeiss, Bluetooth, cablu USB, apeluri video, radio, MP3 player, videoplayer, memorie 20 MB ce poate fi extinsa prin slot microSD Transflash.

La o primã vedere am putea spune cã Nokia 6500 este mai competitiv decât celalalt telefon pentru simplu fapt ca are camera, iar daca ar fi sã cumpãrãm o camerã ne-ar costat mai mult.La fel se întâmplã şi cu MP3 playerul, ar fi incomod sã avem la noi tot timpul un Mp3 portabil, e mai simplu dacã avem toate aceste obiecte încorporate într-unul singur.

Dar toate aceste aspecte depinde de utilizator.Sã presupunem cã o persoanã de vârsta a 3-a ar dori sa cumpere un telefon mobil, care din aceste douã modele credeţi cã l-ar alege şi de ce?

Preview document

Competitivitatea Produselor - Pagina 1
Competitivitatea Produselor - Pagina 2
Competitivitatea Produselor - Pagina 3
Competitivitatea Produselor - Pagina 4
Competitivitatea Produselor - Pagina 5
Competitivitatea Produselor - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Competitivitatea Produselor.doc

Te-ar putea interesa și

Posibilități de Creștere a Competitivității Produselor și Serviciilor în Cadrul SC Lorben SRL Tecuci

Capitolul 1. Analiza nivelului competiţiei şi competitivităţii în România Relansarea economică a României, noţiune îndelung dezbătută şi utilizată...

Competitivitatea Privită prin Prisma Raportului preț-calitate

Cuvânt înainte Produsul, după cum este definit conform standardului ISO 9000:2001 (punctul 3.4.2) este «rezultatul unui proces», existând patru...

Politica Uniunii Europene de Promovare a Calității și Competitivității

Introducere Dat fiind specificul temei, complexitatea standardelor de calitate, evoluţia acestora, politica în domeniul calităţii, intrarea...

Căi de Sporire a Competitivității Bunurilor Autohtone

INTRODUCERE Actualitatea temei investigate se reflectă prin faptul că comerţul exterior reprezintă motorul reînnoirii structurilor productive ale...

Plan de Afaceri - SC Farmec SA Cluj - Napoca

Capitolul I-Sinteza planului de afaceri 1.1 Obiectivul avut in vedere Compania ‘Farmec’ S.A Cluj-Napoca este un simbol al produselor cosmetice in...

Plan de Afacere

„Chocolate House” urmareste sa aduca cat mai aproape de clientii sai posibilitatea de a intra intr-o lume diferita de stresul zilnic al societatii,...

Ambalajul - factor de creștere a competivității produselor pe piață

AMBALAJUL FACTOR DE CRESTERE A COMPETITIVITATII PRODUSELOR PE PIATA INTERNA SI INTERNATIONALA Considerat timp îndelungat ca un simplu accesoriu al...

Competență, competiție, piața competițională

1) Scurta descriere a fenomenului - temei de proiect a. Competitia, piata competitionala Concurenţa reprezintă un fenomen deosebit de important...

Ai nevoie de altceva?