Comportamentul consumatorului

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comportamentul consumatorului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Capitolul 1. Prezentarea mărcii 1
Capitolul 2. Testul de asociere mentală spontană 3
Capitolul 3. Metoda portretului chinezesc 4
3.1 Corelația marcă / VIP 4
3.2 Corelația marcă / culoare 5
3.3 Corelația marcă / animal 7
3.4 Corelația marcă / sport 8
3.5 Corelația marcă / pom fructifer 9
Concluzii 11
Bibliografie 12
Anexe 13

Extras din document

Capitolul 1. Prezentarea mărcii

Auchan SA este o rețea internațională de hipermarket-uri, cu sediul central la Lille, Franța. Compania este controlată de familia Mulliez și este prezentă în 12 țări. Denumirea Auchan provine din limba franceză, fiind un omofon pentru Hauts-Champs, un cartier în Roubaix.

Misiune

Îmbunatațirea puterii de cumpărare și a calității vieții pentru un număr cât mai mare de clienți, alături de colaboratori responsabili, profesioniști, implicați și apreciați.

Istoric

2015 - În 27 martie se deschide al 33-lea hipermarket Auchan din România la Brașov în cadrul celui mai mare proiect de regenerare urbană din România, Coresi Shopping Resort. Auchan Coresi are o suprafață netă de vânzare de 13800 m2, fiind al doilea hipermarket Auchan ca mărime, după magazinul Auchan Titan (16.000 m2 suprafață netă de vânzare). Auchan România ajunge la 33 de hipermarketuri și 11000 de angajați care își servesc clienții zi de zi.

2013 - 2014 - În anul 2013 Auchan a finalizat achiziția celor 20 de hipermarketuri Real în România ca urmare a acordului semnat în 30 noiembrie 2012 între Grupul Auchan și Metro Group.

2012 - 31 mai, a fost deschis primul hipermarket Auchan City din România, la Iași, hipermarket pe un nou format de 5.000 mp suprafață de vânzare. Immochan creeaza filiala sa din România. Auchan Pitești și Auchan Târgu Mureș au fost extinse și modernizate. Decembrie, deschiderea Auchan City Crangași, primul hipermarket pe noul format de 5.000 mp din București.

În 2011 au fost deschise primele hipermarketuri în proprietate la Constanța și Craiova.

2007 - 2009 - Anul 2007 este anul în care Auchan își începe în forță planul de dezvoltare. În țară sunt deschise 3 noi hipermaketuri (Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Pitești) și un supermarket Discount Market la Timișoara. Dezvoltarea continuă în anul 2008 cu două noi hipermarketuri, la Suceava și în București. Echipa Auchan România depașește 3.000 de angajați. În anul 2009 a fost deschis cel de-al 7-lea hipermarket Auchan în România, la Timișoara.

2005 - 2006 - În anul 2005 Auchan își începe activitatea în România. Anul 2006 marcheaza intrarea Auchan pe piața de hipermarketuri odată cu deschiderea Auchan Titan, primul și cel mai mare hipermarket din România, în București, cu o suprafață de 16.000 mp. Concept nou, bazat pe politica de “Discount Generalizat” - prețuri mici la toate produsele permanent.

Sloganul companiei a fost La Vie, La Vraie, care se traduce în limba română ca fiind "Viața, cea reală". Sloganul a fost schimbat în 2007 la: La vie Auchan, elle change la vie - "Stilul de viață al lui Auchan schimbă viața (în sine)".

În prezent Auchan deține:

Capitolul 2. Testul de asociere mentală spontană

Pentru această cercetare calitativă am ales un eșantion format din 24 de studenți. Studenților li s-a cerut sa asocieze spontan mărcii „Auchan” între 3 și 5 cuvinte, acesta fiind de asocieri mentale spontane (vezi anexa 1).

În urma asocierii mentale spontane, am luat primul cuvânt scris de către aceștia si am facut un top 3.

2.1 Topul primului cuvânt

Pe primul loc, în proporție de 32% , studenții au asociat marca „Auchan” cu „supermarket”. Pe locul doi cu 25% au fost următoarele răspunsuri în număr egal: „cumpărături, alimente si magazin”. Pe locul trei cu 13% , studenții s-au gândit la „mâncare”.

Cel mai frecvent cuvânt folosit de studenți în T.O.M este „cumpărături”, 10 din 24 au asociat brandul cu acesta.

În urma analizei facute, putem spune că toți studenții cunosc marca Auchan. Fie ca au scris supermarket, mâncare, alimente sau hipermarket, aceștia cunosc și stiu ce găsesc în hipermarket-urile si supermarket-urile Auchan. O parte din aceștia sunt clienți sau au făcut cumpărătui din Auchan, iar motivele sunt: prețul, promoțiile, diversitatea, produse proaspete, produse ieftine sau pentru că este amplasat în zona comercială unde regasim și Palasul, după cum au precizat. În urma acestui test, observăm că marca „Auchan” este cunoscută, are o personalitate puternică și se bucură de notorietate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comportamentul consumatorului.docx

Bibliografie

***http://auchan.ro/
- **https://en.wikipedia.org/wiki/Auchan
- **https://www.facebook.com/AuchanRO/
- **https://www.paradisverde.ro/intretinerea-livezii/varstele-pomilor-fructiferi