Comportamentul consumatorului - cereale

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3829
Mărime: 2.53MB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bobalca Claudia

Extras din proiect

I. Prezentarea produsului

Ce sunt de fapt cerealele?

Cerealele sunt ingredientul ideal al unui mic dejun sănătos... Atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Ele conferă organismului uman necesarul zilnic de vitamine şi substanţe nutritive. Consumate dimineaţa, asigură un echilibru alimentar pentru întreaga zi. Datorită diversităţii de arome şi sortimente, sunt pentru toate gusturile. Ĩn plus, sunt uşor de preparat.

Atât cerealele cât şi fructele şi legumele sunt foarte importante, ar putea sta fără nici o problemă toate 3 la baza piramidei.

Cerealele conţin în medie 75% glucide (în special amidon), 10-15% proteine, 2% grăsimi, fiind bogate în fibre, vitamine şi minerale.

Vitaminele din grupul B se regăsesc în cereale, lipsesc însă vitaminele A şi D. Vitamina C se găseşte doar în cerealele încolţite.

Foarte important: cerealele contţn vitamina E (tocoferol), un antioxidant natural care apără organismul de formarea radicalilor liberi (responsabili cu apariţia cancerelor).

Nutriţioniştii sunt de acord că produsele cerealiere integrale, indiferent dacă este vorba de pâine integrală, paste făinoase, orez nedecorticat, mămăligă, fulgi de ovăz, cereale fierte furnizează baza alimentaţiei noastre, toate componentele lor având o acţiune favorabilă asupra sănătăţii.

Cerealele te ţin în formă

Findcă ele conţin vitamine, fibre, fier şi calciu, vitaminele din cereale măresc energia şi puterea organismului. Fibrele scad colesterolul, fluidizează traficul intestinal şi ajută la stabilirea unei diete echilibrate. Cerealele compensează, de asemenea, deficitul de calciu, important pentru intărirea oaselor şi fier, esenţial pentru sistemul imunitar.

S-a dovedit, de asemenea, că cerealele pot preveni bolile de inimă, obezitatea, diabetul, problemele intestinale şi chiar diferite tipuri de cancer. Iată că inainte de a fi crocante şi gustoase, cerealele sunt în primul rând foarte sănătoase.

Cerealele sunt un mic dejun ideal

Cerealele se prepară foarte uşor şi foarte repede. Ĩn mai puţin de treizeci de secunde, micul dejun e gata. Acest lucru e un mare avantaj ţinand cont că multe dintre noi, în graba dimineţii, sărim peste micul dejun... O bilă neagră pentru sanatatea noastră.

Potrivit studiilor din ultimii ani, lipsa micului dejun poate avea numeroase efecte negative asupra copiilor si adulţilor: memorie slabă, iritabilitate şi anxietate, stres determinat de senzaţia de foame, creativitate redusă şi dificultăţi în logică.

Cereale pentru o viată mai sănătoasă

Spre binele nostru, ar trebui să ne obişnuim ca în fiecare dimineaţă să mâncăm o porţie de cereale. Le alegem pe cele care ne plac la gust. Le adăugăm într-un bol cu lapte sau iaurt şi micul dejun e deja preparat. Economisim timp şi efort. Câstigăm un organism mai sănătos. Cu siguranţă, va urma o zi mai bună.

Cererea pentru consumul de cereale este în continuă crestere având în vedere că oamenii conştientizează din ce în ce mai mult că o viată sănătoasă este o viaţa mai fericită.Cererea de cereale pentru mic dejun nu este sezonieră, ci este o cerere permanentă.Purtătorii cererii sunt în special copii ,care sunt în creştere şi pentru care o alimenţatie sănătoasă îi va ajuta să se dezvolte sănătos, însă şi adulţii care au nevoie de vitamine şi substanţe nutritive pentru a avea o activitate zilnică cât mai activă.

Preview document

Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 12
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 13
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 14
Comportamentul consumatorului - cereale - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Cereale.doc

Te-ar putea interesa și

Politici și strategii globale de securitate alimentară

1. Conceptul de securitate alimentară 1.1. Problematica securității alimentare 1.2. Factori care influențează securitatea alimentară 1.3....

Panificație

Încă din cele mai vechi timpuri, pâinea şi produsele de panificaţie au stat la baza alimentaţiei oamenilor, fie că era vorba de masa de dimineaţă,...

Cercetare de Marketing la Nestle

1.PREZENTAREA PIETEI SI A MARCII NESTLE Compania Nestlé este prezentă în România din anul 1995, de atunci investind permanent în piaţa românească...

Cereale Nestle

I. Prezentarea fimei 1. Denumire și scurt istoric Nestlé este o companie multinațională din industria alimentară și una dintre cele mai...

Studiu de Caz - Tuborg

1. Prezentarea produsului 1.1. Date despre produs Istoric În urmă cu câteva mii de ani oamenii au descoperit că prin fermentarea cerealelor se...

Hrană pentru animale

REZUMAT INTRODUCTIV Un animal este o mare responsabilitate. Este ca si cum ai creste un copil. El cere resurse, timp si energie. Este dependent de...

Piața Produselor Lactate

1. PIATA PRODUSELOR LACTATE  PREZENTARE GENERALA În acest moment pe piata lactatelor exista aproape 500 de companii, dintre care doar 100 au...

Iaurt

CAPITOLUL1. PREZENTAREA PRODUSULUI 1.1. SCURT ISTORIC AL PRODUSULUI LA NIVEL MONDIAL SI NATIONAL Iaurtul îsi are originea în Asia sau în Europa...

Ai nevoie de altceva?