Corporatii Multinationale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Corporatii Multinationale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 30 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andrei Mocanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Firmele multinaţionale joacă acum un rol important în economiile tuturor ţărilor şi în relaţiile economice internaţionale.

Prin investiţiile străine directe, asemenea firme pot aduce beneficii substanţiale atât ţărilor de origine cât şi ţărilor gazdă prin contribuţii la utilizarea eficientă a capitalului, tehnologiei şi resurselor umane între ţări.

Avantaje oferite de piaţa şi de poziţia geografică: poartă de acces la piaţa unică europeană( 500 mil consumatori)

Avantaje datorită resurselor: forţa de muncă înalt calificată la preţuri competitive

Tratat de comerţ liber cu ţarile UE, EFTA, CEFTA.

Avantaje politice

Locaţie atractivă

McDonald's Corporation este cel mai mare lanţ de restaurante de tipul fast-food din lume, infinţat încă din 1940. Restaurantele McDonald's se găsesc în 120 de ţări şi teritorii din jurul lumii şi servesc aproape 54 milioane de clienţi în fiecare zi.

Primul restaurant McDonald's, în ţara noastra, şi-a deschis porţile în data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA.

In prezent, McDonald's are 32 de filiale de tip drive-through-uri, 17 in-store (stradale şi in cladiri de birouri) şi 15 in malluri.

Compania detine 64 de restaurante in 21 de orase – 28 de restaurante in Bucuresti si 36 in restul tarii, primind zilnic peste 140,000 clienti. McDonald’s are peste 3,500 de angajati in Romania, din care peste 40% lucrează în regim part-time.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezenta Firmelor Multinationale in Romania.pptx