Cunoasterea Intreprinderii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cunoasterea Intreprinderii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 6 fisiere doc de 23 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

S.C. LEE COOPER JEANS GRUP S.R.L.

În 1908 Morris Cooper era abia la începuturile carierei sale, care avea să se dovedească un succes, impunând Lee Cooper ca unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din istorie. În acelaşi an în care Ford lansa primul automobil în producţie de masă, iar Londra găzduia Jocurile Olimpice, Morris Cooper riscă şi înfiinţa compania M. Cooper Overalls LTD., specializată în producerea de haine de lucru.

Curajosul nu era tocmai un amator, fiind experimentat, lucrând în ateliere de croitorie din East End, Londra, unde învăţase toate trucurile şi tehnicile de care avea nevoie, dar şi principiile de bază pentru a-şi conduce propria afacere.

În scurt timp, compania a cunoscut primele succese, iar în doar câţiva ani numărul angajaţilor a crescut la 600. În 1914 Cooper decide să producă uniforme pentru armată, iar Primul Razboi Mondial îi va creşte enorm popularitatea şi încasările. Cu toate acestea, pentru ani buni hainele din denim şi în special popularii jeans vor ramane 'haine de lucru', purtate mai ales de muncitori şi respinse de marele public. Cei de la Lee Cooper vor fi prima companie care a vândut haine din denim în Marea Britanie, un mare succes într-o societate conservatoare.

Compania se extinde din nou în 1937, când deschide o noua fabrică în Stratford, Londra, dar la scurt timp după aceea - în mare măsura datorită rezistenţei materialelor - începe să producă exclusiv uniforme pentru armata britanică. După încheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Harold Cooper, succesorul lui Morris, decide să revină la ideea iniţială a tatălui sau. Doar că denimul nu va mai fi materialul pentru haine de lucru, ci pentru haine comode, potrivite pentru fiecare zi, dar suficient de elegante pentru a fi acceptate peste tot. Sau aproape peste tot, aşa cum îşi dorea Harold. Dar marea calitate a jeanşilor era preţul scăzut, în condiţiile în care economia postbelică se refacea cu mare greutate. Dar cum o pereche de jeans costa de peste 20 de ori mai putin decat un costum, succesul a venit rapid, iar in doar doi ani Lee Cooper era cel mai important producator de denim pe piata britanica.

Trecerea de la 'hainele de lucru' la cele de 'fiecare zi' s-a facut surprinzator de usor, si mai ales tinerii au apreciat enorm jeansii si hainele din denim, ieftine si comode, iar dupa Marea Britanie, Olanda si Franta au fost urmatoarele 'victime' Lee Cooper. Ulterior compania britanica isi va exporta produsele in intreaga lume, reusind mereu sa se mentina in top datorita calitatii materialelor, modelelor moderne si pretului accesibil.

Începand cu anii '50, cand modelele erau 'clasice', compania a trecut cu usurinta prin exuberanta cromatica a anilor '60, a oferit modele in ton cu vremurile, pentru barbati si femei, in anii '70, iar in anii '80 nu a ezitat sa ofere atat jeansi foarte stramti, foarte populari atunci, cat si modele clasice, pentru toate gusturile. Adaptandu-se - asa cum era firesc - in principal diverselor sub-culturi ale tinerilor, Lee Cooper a scos pe piata jeansi de culori diferite, rupti, stramti, prespalati, largi, pastrand aceeasi calitate a materialului si a croielii care ii adusesera faima.

În 2008 la implinirea unui secol de la infiintare, Lee Cooper este cea mai veche companie producatoare de jeans din Europa, si una dintre cele mai importante din lume, datorita combinatiei intre experiment, calitate si linia clasica. Practic, modelele propuse de companie s-au bucurat la vremea lor de un deosebit succes, fiind adesea copiate sau inspirand chiar creatii ale marilor designeri de haute-couture.

Firma a intrat pe piata romaneasca prima data in anul 2003, in Bucuresti insa firma este intr-o continua extindere, drept pentru care, in fiecare an, LEE COOPER JEANS investeste o parte din profit pentru deschiderea de noi magazine in Romania.

În urmatorii ani, LEE COOPER JEANS intentioneaza sa dezvolte brand-ul in cat mai multe orase din Romania.

Mediul întreprinderii:

Micromediul întreprinderii

1.Furnizorii de mărfuri

Produsele marca LEE COPER se remarcă printr-o calitate deosebită. Acest lucru este posibil datorită preocupării continue de verificare a calităţii mărfurilor atât pe parcursul procesului tehnologic cât şi la sfarşitul fiecărui proces de fabricaţie. Pentru obţinerea produselor atât de evoluate calitativ, se fac mereu investiţii în departamentul de cercetare şi dezvoltare al companiei, şi în materiale cât mai bune.

Designul produselor LEE COOPER, este cu siguranţă unul excepţional. Producţia se axează pe un stil modern, de cele mai multe ori adresat tinerilor dar nu numai lor, întrucat stilurile sunt diverse: clasice(simple), casual, sport. Toate acestea se găsesc într-o gamă largă de culori şi modele, care sa le ofere un design cât mai aparte.

Atributele produsului LEE COOPER sunt:

- diversitatea

- unicitatea

- aspectul modern, imposibil de a nu fi remarcat şi admirat

TIPODIMENSIUNI

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor şi dorinţelor cumpărătorilor, LEE COOPER produce haine cu numeroase mărimi accesibile tuturor.

La jeans aceste mărimi sunt (mărimea în talie):

- jeans bărbătesc: de la 29 până la 41

- jeans de damă: de la 24 până la 31

Lungimile la jeans sunt: de la 32 până la 34

În ceea ce priveşte mărimile pentru bluze, geci, tricouri, clasificarea este orânduită astfel:

- bărbaţii: S, M, L, XL, XXL, XXL

- dame: XS, S, M, L, XL.

Fisiere in arhiva (6):

 • Cunoasterea Intreprinderii
  • Tema 1. Cunosterea intr.doc
  • Tema 2. cun int.doc
  • Tema 3. cun int.doc
  • Tema 4 a.doc
  • Tema 5.doc
  • Tema 6.doc

Alte informatii

6 teme