Decontarea impozitelor directe

Proiect
10/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 67 în total
Cuvinte : 25539
Mărime: 169.03KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Costea
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

1.1 Determinarea profitului impozabil şi a impozitului pe profit

1.1.1 Cotele de impozitare

- Cota de impozit pe profit care se aplică asupra profitului impozabil este de 16%, cu excepţiile prevăzute de lege (respectiv, investitorii din zonele defavorizate care beneficiază de scutirea impozitului pe profit aferent investiţiilor noi pe perioada existenţei zonei defavorizate).

- Impozitul minim pentru baruri de noapte, cluburi de noapte, discoteci, cazinouri şi pariuri sportive

Conform legislaţiei actuale, apar particulrităţi în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinoaurilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri, în baza unui contract de asociere. Dacă suma impozitului pe profit datorată, pentru asemenea activităţi, este mai mică decât suma reprezentând 5% din veniturile respective, asemenea contribuabili sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri realizate. Aceşti contribuabili trebuie să organizeze şi să conducă evidenţa contabilă pentru a se cunoaşte veniturile şi cheltuielile corespunzătoare activităţilor respective. La determinarea profitului aferent acestor activităţi se iau în calcul şi cheltuielile de conducere şi administrare şi alte cheltuieli comune ale contribuabilului, proporţional cu veniturile obţinute din aceste activităţi. Veniturile care se iau în calcul pentru aplicarea cotei de 5% sunt veniturile aferente activităţilor respective, înregistrate în conformitate cu reglementările contabile.

Exemplu: O entitate realizează venituri în valoare de 20.000 lei, din care 15.000 lei sunt venituri din activitatea unui bar de noapte.

Cheltuielile aferente efectuate de entitate sunt în sumă de 6.000 lei, din care cheltuieli aferente barului de noapte sunt 5.000 lei.

Să se determine impozitul pe profit datorat de contribuabil pe tipuri de activităţi.

Rezolvare:

1. Activitatea normală (de zi):

Profit impozabil = Vt - Cht - Vneimpoz + Ch.nededuct = = (20.000-15.000) - (6.000-5.000) = 4.000

Impozit pe profit = 4.000 (profit impozabil) x 16%= 640 lei

2. Activitate bar de noapte:

Profit impozabil = Vt - Cht - Vneimp.+ Ch.nededuct.=15.000 - 5.000 = 10.000

Determinarea impozitului pe profit prin aplicarea cotei de 16% asupra profitului impozabil:

a) Impozit pe profit: 10.000 x 16% =1.600 lei

Determinare impozitului pe profit prin aplicarea cotei de 5% asupra venitului din activitatea barului de noapte:

b) Impozituil pe profit: 15.000 x 5% =750 lei

Max. [750;1.600] = 1.600 lei => pentru barul de noapate se plateşte impozit maxim 1.600 lei

Impozitul pe profit total = 640+1.600 = 2.240 lei

1.1.2 Stabilirea rezultatului fiscal pe baza rezultatului contabil

Contabilitatea practicată de entităţile economice este conectată la fiscalitate. Bilanţul contabil furnizează informaţii atât pentru conducerea entităţii, cât şi pentru alţi utilizatori (creditori comerciali, clienţi, instituţii bancare, instituţii guvernamentale, etc.). La întocmirea situaţiilor financiare de raportare nu se ţine seama de restricţiile ficale din România. Pentru că entităţile din România nu întocmesc un bilanţ distinct destinat organului fiscal teritorial, în vederea impunerii profitului, rezultatul contabil este supus unor operaţii de prelucrare extracontabilă în vederea determinării profitului impozabil.

Se disting două categorii de rezultate:

-rezultat contabil;

-rezultat fiscal.

- Rezultatul contabil (rezultatul brut al exerciţiului) se determină potrivit cerinţelor contabilităţii de angajamente cu respectarea principiului independenţei exerciţiilor (principiul periodizării sau delimitării în timp a veniturilor şi cheltuielilor)

Rezultatul contabil poate fi profit contabil sau pierdere contabilă. Profitul contabil se obţine în situaţia în care veniturile sunt mai mari decât cheltuielile, iar pierderea contabilă în situaţia inversă.

Contabilitatea de angajamente recunoaşte şi înregistrează efectele tranzacţiilor şi a altor evenimente atunci când se produc şi nu pe măsură ce numerarul sau echivalentul în numerar este încasat, respectiv plătit. Cheltuielile sunt înregistrate în contabilitate, indiferent de momentul plăţii, iar veniturile, indiferent de momentul încasării. Situaţiile financiare periodice (semestriale şi anuale) oferă informaţii utilizatorilor nu numai despre tranzacţiile trecute, care au generat plăţi şi, respectiv, încasări, ci şi despre obligaţiile de plată viitoare, precum şi resursele privind încasările viitoare.

Principiul independenţei exerciţiilor impune delimitarea în timp a veniturilor şi a cheltuielilor aferente activităţii entităţii pe masura angajării acestora şi trecerea lor la rezultatul exerciţiului la care se referă.

În condiţiile organizării contabilităţii de angajamente, rezultatul contabil se determină ca diferenţă între totalul veniturilor realizate din orice sursă şi totalul cheltuielilor efectuate pentru obţinerea de venituri.

Rc = Vt - Cht

în care: Vt - venituri totale;

Cht - cheltuieli totale, mai puţin cheltuielile cu impozitul pe profit.

Rezultatul contabil al exerciţiului este reprezentat de soldul contului 121 “Profit şi pierdere” la care se adaugă rulajul cumulat al contului 691 “Cheltuieli cu impozitul pe profit”, dacă unitatea a înregistrat impozit pe profit în perioadele fiscale precedente.

- Rezultatul fiscal se concretizează în profit impozabil sau pierdere fiscală.

Rezultatul fiscal se stabileşte respectând reglementările fiscale şi în funcţie de mărimea acestuia se stabileşte nivelul de impozitare exigibil.

Rf = Rc - Vn + Cn

unde: Rf - rezultatul fiscal;

Vn - venituri neimpozabile şi alte elemente deductibile fiscal;

Cn - cheltuieli nedeductibile şi alte elemente nedeductibile fiscal.

1.1.3 Calculul profitului impozabil

Profitul impozabil (Pi) se calculează ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă (Vt) şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, dintr-un an fiscal (Cht), din care se scad veniturile neimpozabile (Vni) şi se adaugă cheltuielile nedeductibile (Chnd).

Pi = (Vt - Cht) - Vni + Chnd

Conform normelor legale, pentru majoritatea entităţilor, impozitul pe profit se calculează şi se înregistrează în contabilitate trimestrial, potrivit relaţiei:

Impozitul pe profit = Profitul impozabil x Cota de impozit pe profit

- Veniturile luate în calcul la determinarea bazei impozabile :

În cazul bunurilor mobile şi imobile produse de către contribuabili şi valorificate în baza unui contract de vânzare cu plata în rate, contribuabilii pot opta pentru înregistrarea valorii ratelor la venituri impozabile la termenele prevăzute în contract. Cheltuielile corespunzătoare acestor venituri sunt deductibile la aceleaşi termene scadente conform contractelor încheiate între părţi, proporţional cu valoarea ratei înregistrate în valoarea totală a contractului. Odată exercitată opţiunea, producătorul nu mai poate reveni asupra acesteia. Din punct de vedere contabil, veniturile din vânzarea produselor finite şi descărcarea gestiunii se înregistrează integral în momentul livrării.

Veniturile neimpozabile la calculul profitului impozabil sunt următoarele:

1.) dividendele primite de la o persoană juridică română:

După data aderării României la Uniunea Europeana sunt, de asemenea, neimpozabile şi:

a.) dividendele primite de o persoană juridică română, societate-mamă, de la o filială a sa situată într-un stat membru, dacă persoana juridică română întruneşte cumulativ următoarele condiţii:

- plăteşte impozit pe profit fără posibilitatea unei opţiuni sau exceptări;

- deţine minimum 15% din capitalul social (titlurile de participare) al unei persoane juridice dintr-un stat membru, respectiv minimum 10%, începand cu 1 ianuarie 2009;

- la data înregistrării venitului din dividende, participaţia trebuie să fie deţinută pe o perioadă neîntreruptă de cel puţin 2 ani.

b.) dividendele primite de sediile permanente din România ale unor persoane juridice străine din alte state membre, societăţi-mamă, care sunt distribuite de filialele acestora situate în state membre, dacă persoana juridică străină întruneşte, cumulativ, următoarele condiţii:

Bibliografie

1.Buşe L., Siminică M., Cârciumaru D., Marcu N.„Analiză economico-financiară a firmei”, Editura Sitech, Craiova 2007.

2. Matei Gh., Dracea M., Dracea R.„Finanţe Publice”, Editura Sitech, Craiova 2005.

3.Sandu M.„Fiscalitate şi contabilitate în cadrul entităţilor economice”, Editura Reprograph, Craiova 2007.

4.Staicu C. şi colectiv„Contabilitate financiară”, Vol. I şi Vol. II., Editura Universitaria, Craiova 2007.

5.Ministerul finanţelor Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, modificată şi completată ulterior.

6.***Legea nr. 53/2003 privind Codului muncii, cu modificările şi completările ulterioare.

7.***Legea bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

8.***Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

9.***Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare.

10.***Legea contabilităţii nr. 82/1991, modificată şi completată ulterior, republicată în M. Of. nr. 454/18.06.2008.

11.***O.U.G. nr. 226/30.12.2008 privind unele măsuri financiar-bugetare, publicată în M. Of., Partea I, nr. 899/31.12.2008).

12.***O.U.G. nr. 200/4.12.2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

13.***O.U.G. nr. 127/8.10.2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicat în M. Of. nr. 705/16.10.2008.

14.***O.U.G. nr. 91/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal,. publicat în M. Of. nr. 116/14.02.2008.

15.***O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată în M. Of. nr. 863/26.09.2005, modificată şi completată ulterior.

16.***O.M.E.F. 3512/27.11.2008 privind documentele financiar-contabile, publicat în M. Of., Partea I, nr. 870/23.12.2008 şi care a intrat în vigoare de la 01.01.2009.

17.***O.M.E.F. nr. 1809/2008 pentru modificarea Ordinului nr. 101/2008, publicat în M. Of., Partea I, nr. 894/30.12.2008.

Preview document

Decontarea impozitelor directe - Pagina 1
Decontarea impozitelor directe - Pagina 2
Decontarea impozitelor directe - Pagina 3
Decontarea impozitelor directe - Pagina 4
Decontarea impozitelor directe - Pagina 5
Decontarea impozitelor directe - Pagina 6
Decontarea impozitelor directe - Pagina 7
Decontarea impozitelor directe - Pagina 8
Decontarea impozitelor directe - Pagina 9
Decontarea impozitelor directe - Pagina 10
Decontarea impozitelor directe - Pagina 11
Decontarea impozitelor directe - Pagina 12
Decontarea impozitelor directe - Pagina 13
Decontarea impozitelor directe - Pagina 14
Decontarea impozitelor directe - Pagina 15
Decontarea impozitelor directe - Pagina 16
Decontarea impozitelor directe - Pagina 17
Decontarea impozitelor directe - Pagina 18
Decontarea impozitelor directe - Pagina 19
Decontarea impozitelor directe - Pagina 20
Decontarea impozitelor directe - Pagina 21
Decontarea impozitelor directe - Pagina 22
Decontarea impozitelor directe - Pagina 23
Decontarea impozitelor directe - Pagina 24
Decontarea impozitelor directe - Pagina 25
Decontarea impozitelor directe - Pagina 26
Decontarea impozitelor directe - Pagina 27
Decontarea impozitelor directe - Pagina 28
Decontarea impozitelor directe - Pagina 29
Decontarea impozitelor directe - Pagina 30
Decontarea impozitelor directe - Pagina 31
Decontarea impozitelor directe - Pagina 32
Decontarea impozitelor directe - Pagina 33
Decontarea impozitelor directe - Pagina 34
Decontarea impozitelor directe - Pagina 35
Decontarea impozitelor directe - Pagina 36
Decontarea impozitelor directe - Pagina 37
Decontarea impozitelor directe - Pagina 38
Decontarea impozitelor directe - Pagina 39
Decontarea impozitelor directe - Pagina 40
Decontarea impozitelor directe - Pagina 41
Decontarea impozitelor directe - Pagina 42
Decontarea impozitelor directe - Pagina 43
Decontarea impozitelor directe - Pagina 44
Decontarea impozitelor directe - Pagina 45
Decontarea impozitelor directe - Pagina 46
Decontarea impozitelor directe - Pagina 47
Decontarea impozitelor directe - Pagina 48
Decontarea impozitelor directe - Pagina 49
Decontarea impozitelor directe - Pagina 50
Decontarea impozitelor directe - Pagina 51
Decontarea impozitelor directe - Pagina 52
Decontarea impozitelor directe - Pagina 53
Decontarea impozitelor directe - Pagina 54
Decontarea impozitelor directe - Pagina 55
Decontarea impozitelor directe - Pagina 56
Decontarea impozitelor directe - Pagina 57
Decontarea impozitelor directe - Pagina 58
Decontarea impozitelor directe - Pagina 59
Decontarea impozitelor directe - Pagina 60
Decontarea impozitelor directe - Pagina 61
Decontarea impozitelor directe - Pagina 62
Decontarea impozitelor directe - Pagina 63
Decontarea impozitelor directe - Pagina 64
Decontarea impozitelor directe - Pagina 65
Decontarea impozitelor directe - Pagina 66
Decontarea impozitelor directe - Pagina 67

Conținut arhivă zip

  • Decontarea impozitelor directe.doc

Alții au mai descărcat și

Impozitul pe Venitul Microintreprinderilor

1. Impozitul pe venitul microintreprinderilor ca venit al Bugetului de stat. În România reglementarea impozitelor şi a taxelor s-a realizat...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Studiu privind decontarea și înregistrarea în contabilitate a impozitelor directe la constructorul SCM Craiova

- Cota de impozit pe profit care se aplică asupra profitului impozabil este de 16%, cu excepţiile prevăzute de lege (respectiv, investitorii din...

Analiza și Decontarea TVA la SC Metacom Group SRL

CAPITOLUL I TAXA PE VALOAREA ADAUGATA  IMPOZIT INDIRECT ÎN ROMÂNIA 1.1. MECANISMUL TAXEI PE VALOARE ADAUGATA 1.1.1. T.V.A. - impozit indirect...

Fundamentarea și Realizarea Veniturilor Bugetare la SC Quartz Matrix SRL

Cap. 1 Organizarea și funcţionalitatea la SC Quartz Matrix SRL 1.1. Scurt istoric Quartz Matrix a luat naștere în noiembrie 1993, ca urmare a...

Contabilitatea și Fiscalitatea Impozitelor și Taxelor

CAPITOLUL I CONSIDERATII INTRODUCTIVE 1.1. NECESITATEA IMPOZITELOR SI TAXELOR Satisfacerea nevoilor colective ale oricarei societati impune...

Fundamentarea și realizarea veniturilor bugetare la agenții economici

1.1 Scurt istoric În anul 1974 în cadrul Combinatului de Fire şi Fibre Sintetice de la Savinesti intră în funcţiune ATELIERUL COMPLEX MECANICĂ...

SC Alfa International SRL

1.1. PREZENTAREA ŞI PROFILUL FIRMEI, SPECIFICUL MEDIULUI DE AFACERI SC ALFA INTERNAŢIONAL SRL este o societate cu capital integral privat,...

Fundamentarea și Realizarea Veniturilor Bugetare - Antibiotice SA

Capitolul I. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul S.C. Antibiotice S.A. Iaşi 1.1.Scurt istoric Compania Antibiotice este cel mai...

Aspecte juridice și financiare generate de creanțele și datoriile unei societăți

CAPITOLUL 1 BAZELE ORGANIZĂRII ŞI CONDUCERII CONTABILITĂŢII LA SNP PETROM SUCURSALA ARPECHIM PITEŞTI- CA ENTITATE ECONOMICĂ LA NIVELUL ECONOMIEI...

Ai nevoie de altceva?