Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2633
Mărime: 69.37KB (arhivat)
Cost: 6 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Serban Claudia
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Cuprins

I. METODE STATISTICE SI MODELAREA IN ANALIZA

ECONOMICO  FINANCIARA .. 3

A. INDICATORI ECONOMICO FINANCIARI LA NIVEL DE INTREPRINDERE .3

B. PREZENTAREA METODELOR STATISTICE SI A MODELARII .4

II. METODA RATELOR IN ANALIZA ECONOMICO FINANCIARA .9

III. METODA SCORURILOR IN ANALIZA ECONOMICO FINANCIARA .10

IV. METODA ABATERILOR. .11

A. Exemplul 1 .11

B. Exemplul 2 .12

BIBLIOGRAFIE .14

Extras din document

I. METODE STATISTICE SI MODELAREA IN ANALIZA

ECONOMICO FINANCIARA.

A. INDICATORI ECONOMICO FINANCIARI LA NIVEL DE INTREPRINDERE.

CLASIFICAREA INDICATORILOR ECONOMICO FINANCIARI DUPA CONTINUT:

a) Indicatori de potential :

potential uman

potential material de natura investitiilor

potential material de natura activului circulant

potential financiar

b) Indicatori de rezultate

c) Indicatori de eficienta :

eficienta partiala

eficienta globala

d) Indicatori de echilibru financiar :

lichiditate

solvabilitate

capacitate de plata

EXEMPE DE INDICATORI:

1. Indicatori de potential:

potential uman (ex.cheltuieli cu personalul  este un indicator de potential uman si exprima cheltuiala in urma consumului de forta de munca. Aceaste cheltuieli pot exprima plata salariilor angajatilor firmei, prime in urma serviciilor prestate si alte recompense pe care firma le plateste salariatilor sai)

potential material de natura activului circulant (viteza de rotatie a stocurilor  este un indicator de potential material de natura activului circulant si exprima aptitudinea stocurilor de a se transforma in bani pe termen scurt, (stocurile de marfuri ce vor fi vandute in curand)).

Am incadrat acesti indicatori in categoria indicatorilor de potential deoarece reflecta cantitatea si structura resurselor intreprinderii si fluxurile financiare generate de consumul resurselor (umane, materiale).

2. Indicatori de rezultate

valoarea adaugata  este un indicator de rezultate si exprima contributia productiva pe care intreprinderea o furnizeaza mediului sau economic. Valoarea adaugata se determina prin compararea intre veniturile obtinute pe piata din activitatea desfasurata si valoarea consumurilor preluate de intreprindere de pe piata.

Cifra de afaceri (CA)  este un indicator de rezultate si reprezinta valoarea veniturilor din vanzari. CA este un indicator foarte important in societate deoarece reprezinta castigurile(veniturile) societatii in urma vanzarilor.

Am incadrat acesti indicatori in categoria indicatorilor de rezultate deoarece se refera la efectele utilizarii patentialului intreprinderii(venit si rezultat).

3. Indicatori de eficienta

rata rentabilitatii comerciale este un indicator de eficienta si caracterizeaza eficienta intregii activitati comerciale a firmei in cursul exercitiului; acest indicator este util in pozitionarea firmei pe piata in raport cu alte firme cu care este in concurenta.

rata rentabilitatii economice (a activului)  este un indicator de eficienta si caracterizeaza eficienta elementelor materiale angajate in activitatea firmei.Prezinta importanta in gestionarea capitalului, in dimensionarea eforturilor pentru obtinerea unui anumit profit in raport de rezultatele concurentei, marimi medii sau normale in domeniul in care functioneaza firma.

Am incadrat acesti indicatori in categoria indicatorilor de eficienta (de eficienta globala) deoarece reprezinta rate de rentabilitate ce permit efectuarea de comparatii in timp si in raport cu anumite standarde sau norme, niveluri medii, firme comparabile etc.

4. Indicatori de echilibru financiar

fondul de rulment  este un indicator de echilibru financiar si reprezinta capacitatea de solvabilitate a firmei (capacitatea sa de rambursare)

rata numerarului  este un indicator de echilibru financiar si reprezinta capacitatea de rambursare instantanee a firmei, tinand cont de incasarile sale.

Am incadrat acesti indicatori in categoria indicatorilor de echilibru financiardeoarece

reprezinta situatia financiara in care se gaseste firma, de solvabilitate, de lichiditate si de

capacacitatea de plata.

B. PREZENTAREA METODELOR STATISTICE SI A MODELARII.

Indicatori Model simbolic Valori comparabile Indici cu baza in lant Indice mediu

N 2 N 1 N N 1/N 2 N/N 1

1.Productivitatea muncii CA/Nr.mediu de personal 804951 631205 737828 78.41 116.89 95.73

2.Cheltuieli cu personalul Salariul + Cheltuieli cu asigurarile si protectia sociala 4219 79200 117700 1877.221 148.61 167.16

Analiza evolutiei indicatorilor de potential :

analiza evolutiei productivitatii muncii. La aceasta societate comerciala productivitatea muncii reprezinta o scadere a valorii,de la N 2 la N 1 cu 21.6% datorita faptului ca, timpul de munca in cadrul zilei nu a fost utilizat corespunzator, nu s au realizat anumite criterii de performanta ceea ce poate duce la scaderea pozitiei societatii in cadrul mediului ei concurential dar si o crestere a valorii, de la N 1 la N cu 16.8% datorita faptului ca societatea a angajat personal bine calificat , structura pe varste fiind echilibrata, protectia muncii este corespunzatoare (fapt ce se reflecta prin reducerea si eliminarea accidentelor de munca).

Dupa cum vom vedea in urmatoarea schema per ansamblu societatea are o evolutie buna, cifra de afaceri fiind in crestere, lucrul cel mai important, la fel ca si numarul de salariati, lucru ce ne indica o situatie favorabila pentru societate.

analiza evolutiei cheltuielilor cu personalul. La aceasta societate comerciala cheltuielile cu personalul reprezinta o crestere pe intreaga perioada de analiza. O data cu cresterea numarului de personal in societate, cresc atat salariile cat si cheltuielile cu asigurarile si protectia sociala.

Evolutia cheltuielilor cu personalul arata o crestere medie de 67.1% pe an, rezultata din cresterea numarului de salariati respective al salariilor si al cheltuielilor cu asigurarile si protectia sociala in anul N fata de N 1 de 48.6%.

Indicatori Model simbolic Valori comparabile Indici cu baza in lant Indice mediu

N 2 N 1 N N 1/N 2 N/N 1

1. Cifra de Afaceri Venituri din productia vanduta 804951 1893614 2894500 235.24 152.85 189.62

2. Rezultatul din exploatare Venituri din exploatare  Cheltuieli din exploatare 736133 909295 1394500 123.52 153.36 137.63

Preview document

Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 1
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 2
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 3
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 4
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 5
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 6
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 7
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 8
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 9
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 10
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 11
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 12
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 13
Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Diagnostic Global Strategic al Intreprinderii.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Fluxurilor Financiar Monetare

2.1 Analiza fluxurilor financiar monetare pe baza bilantului Fluxuri de numerar din activitati de finantare Activitatile de finantare includ...

Diagnostic și Strategie în Activitatea Financiară a Întreprinderii

Capitolul I: Necesitatea şi importanţa activităţii de diagnosticare şi stabilire a strategiei activităţii întreprinderii “Realizarea unui...

Analiza Principalelor Categorii de Cheltuieli

Partea I: CADRUL CONCEPTUAL Funcţionarea eficientă a întreprinderii într-un mediu concurenţial, a cărui dominantă economică o constituie...

Diagnosticul Resurselor Umane și Tehnice ale Întreprinderii

1. Reflectarea modificarii timpului de munca în principalii indicatori economico-financiari ai întreprinderii a) asupra valorii productiei...

Studiu de marketing în domeniul serviciilor bancare

CAP. I - Serviciile bancare și comportamentul bancar Un rol determinant în cadrul economiei îl are sistemul bancar, prin instituțiile sale, prin...

Diagnostic Global Strategic al Întreprinderii

Inflatarea Cifra de afaceri Din datele prezentate în tabel se constată că, în valori curente, cifra de afaceri a înregistrat sporuri anuale...

Proiect de Investitii - Stil Glass SRL

1. Diagnosticul firmei a) Diagnosticul juridic S.C. STIL GLASS SRL, cu codul fiscal R 6056280, este o societate cu raspundere limitata, avand un...

Analiza si Calcularea Indicatorilor BVB Pe o Companie Cotata la Bursa de Valori Bucuresti

Societatea ALRO are sediul social în Slatina, str. Piteşti nr.116, jud. Olt, înregistrată la Registrul Comerţului cu numărul J28/8/1991 din...

Ai nevoie de altceva?