Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 40 în total
Cuvinte : 13652
Mărime: 930.62KB (arhivat)
Publicat de: Martin Milea
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

DATE GENERALE DE IDENTIFICARE A SOCIETATII

Scurt istoric

Societatea comerciala S.C. IZOCON MC SRL Calarasi a fost inregistrata la Registrul Comertului la numarul J51/864 la 08.12.1994. Principala activitate desfasurata a fost productia de tevi preizolate si izolatii in constructii. Perioada economica dificila traversata dupa primii 3 ani de activitate , marcata de scaderea productiei industriale , diminuarea substantiala a investitiilor in constructii si implicit scaderea comenzilor de executie a lucrarilor de izolatii in constructii la nivelul firmei , au determinat societatea ca in anul 1997 sa demareze un complex proces investitional pentru reorientarea activitatii catre agricultura si productie alimentara. Din 1997 societatea a realizat investitii productive in valoare de peste 2371520 lei din care un modern abator cu o capacitate de 1680 t carne pe an, o fabrica de nutreturi concentrate cu o capacitate de 1500 t nutreturi pe an si utilaje pentru agricultura vegetala.

Profilul economic al societatii a evoluat de la activitatea de constructii care in 1996 avea o pondere de 100% din total cifra de afaceri, la activitatea de productie, prelucrare si conservare a carnii de porc, care la 30.12.2004 avea o pondere de 50%. Obiectul de activitate a fost periodic completat si consemnat in actele aditionale 2841/27.10.1997, 783/17.03.1998 si 6223/19.12.2001, etc.

Incepind din anul 2009 societatea si-a completat obiectul de activitate cu cultura cerealelor si a reusit sa incheie contracte de arenda a terenului agricol cu persoane fizice pentru o suprafata ce a crescut in fiecare an de la 100 ha in anul 2004 la 1800 ha pentru anul agricol 2008-2009. Aceste suprafete situate pe raza localitatilor Modelu, Cuza Voda, Dragalina, Calarasi, Stefan Voda, au fost cultivate cu cereale , respectiv: griu, soia, floarea soarelui, porumb. In acest interval de timp ,concomitent ,a fost dezvoltata baza tehnica pentru aceasta activitate achizitionindu-se masini si utilaje agricole care sa acopere toate lucrarile agricole de efectuat in cursul unui an agricol. Ponderea activitatii de agricultura vegetala a ramas constanta in conditiile cresterii anuale a cifrei de afaceri a firmei. Activitatea de cultura a cerealelor are ca scop asigurarea stocurilor de furaje pentru activitatea de productie a nutreturilor combinate si comercializarea pantelor tehnice produse.

In anul 2007 culturile agricole au fost calamitate in proportie de 90% , prin HG 1202/2007 declarindu-se starea de calamitate in agricultura pentru culturile de griu, rapita, floarea soarelui si porumb. Pentru culturile calamitate bugetul de stat a acordat despagubiri SC IZOCON MC SRL in valoare de 720417 lei.

Activitatea de baza a societatii o reprezinta productia , prelucrarea si conservarea carnii de porc se desfasoara in cadrul Abatorului mixt din localitatea Cuza Voda, judetul Calarasi unde se abatorizeaza porci grasi si din complexele de crestere de crestere si ingrasare a porcilor. In abatorul Cuza Voda se obtine anual o productie de 900 t carcasa de porc. In anul 2007 s-a procesat o cantitate de 732 t carcasa de porc.

In cursul anului 2006 a fost finalizata modernizarea abatorului Cuza Voda printr-un Proiect finantat din fonduri SAPARD.

Societatea are sediul social in loc. Calarasi, str. Varianta Nord, nr. 2, si isi desfasoara activitate la punctul de lucru Ferma Cuza Voda din loc. Cuza Voda si la punctelede lucru : magazine de vinzare cu amanuntul specializate, din judetele Calarasi, Ialomita si Constanta. Societatea desfasoara activitati si in domeniul constructiilor , activitati ce se adreseaza unei piete regionale si are o tendinta de scadere.

Capitalul social iniţial al societăţii a fost de 78.215.000 lei, fiind împărţit în 15.643 acţiuni cu o valoare nominală de 5000 lei. Capitalul social actual este de 2.052.537.000 lei, divizat în 125.144 acţiuni a 16.401 lei fiecare. De la înfiinţare până în prezent numărul acţionarilor a scăzut de la 2.132 la 1.318 datorită concentrării deţinerilor de acţiuni.

În plan economic, conceptul de diagnostic la nivelul unei firme presupune identificarea disfunctionalitatilor activitatii ei, cercetarea si analiza faptelor si responsabilitatilor, identificarea cauzelor si a masurilor care sa conduca la reglarea sau îmbunatatirea situatiei economice.

Indiferent de domeniul de utilizare, demersul diagnosticului impune analiza complexa a mecanismului de formare si modificare a fenomenelor pecifice.

Diagnosticul activitii unei firme poate fi declansat nu numai în cazul în care aceasta se afla în dificultate, ci si atunci când situatia ei economico – financiara este normala, dar se urmareste îmbunatatirea acesteia.

Analiza diagnostic reprezinta o investigare larga a principalelor aspecte economice, tehnice, sociologice, juridice si manageriale. Ea se efectueaza în vederea identificarii punctelor forte si a punctelor slabe ale activitatii interne si externe a firmei precum si a cauzelor care le-au generat, pentru formularea recomandarilor de valorificare a punctelor forte si de eliminare sau atenuare a punctelor slabe.

Analiza diagnostic se refera la organizatie în ansamblul sau, vizând structura si functionarea acesteia ca sistem global si, pe aceasta baza, stabilirea unui program de masuri pentru toate activitatile, inclusiv sistemul managerial al acesteia.

Initiata la începutul anilor ’60 în tarile dezvoltate, analiza diagnostic s-a impus ca metoda de perfectionare a managementului firmei. În tara noastra metoda a fost promovata dupa anul 1970. Ulterior a fost asimilata în practica economica fiind aplicata la diagnosticarea functiunilor intreprinderii pentru perfectionarea conducerii.

Analiza diagnostic-elemente de caracterizare a continutului si a metodologiei:

În contextul mecanismelor pieţei, creşterea gradului de complexitate a activităţii economice a unei societăţi, are implicaţii profunde în procesul de conducere. Aceasta nu se poate realiza pe bază de rutină, ci pe o studiere atentă a realităţii, pe o analiză ştiinţifică care să faciliteze adoptarea deciziilor corespunzătoare.

Ca activitate practicată, analiza economico-financiară are un caracter permanent şi trebuie să ofere soluţii pentru fundamentarea corespunzătoare a deciziilor.

În plan economic, conceptul de diagnostic la nivelul unei firme presupune identificarea disfunctionalitatilor activitatii ei, cercetarea si analiza faptelor si responsabilitatilor, identificarea cauzelor si a masurilor care sa conduca la reglarea sau îmbunatatirea situatiei economice.

Preview document

Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 1
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 2
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 3
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 4
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 5
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 6
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 7
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 8
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 9
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 10
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 11
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 12
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 13
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 14
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 15
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 16
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 17
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 18
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 19
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 20
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 21
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 22
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 23
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 24
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 25
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 26
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 27
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 28
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 29
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 30
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 31
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 32
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 33
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 34
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 35
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 36
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 37
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 38
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 39
Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Diagnosticul Economico-Financiar al SC Izocon MC SA.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea impozitelor și taxelor locale pe exemplul Primăriei Măcin, Județul Tulcea

INTRODUCERE Actualitatea temei Viaţa curentă a oamenilor presupune satisfacerea atât a nevoilor individuale procurate prin mecanismul pieţei (...

Analiza economico-financiară la SC Izocon MC SRL

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE 1.1 Importanţa securităţii alimentare Este una din cele mai frecvente preocupări în industria alimentară a fiecărei...

Identificarea de Alternative de Dezvoltare a Economiei Locale

1.1 Date generale 1.1.1 Scurt istoric. Cercetările de pâna acum au scos la iveală cele mai vechi urme de viaţă omenească din zona Câmpulungului...

Comportamentul consumatorului

UNITATEA DE ÎNVĂŢARE 1 ORIENTAREA SPRE DEZVOLTAREA RELAŢIEI PERSONALIZATE CU CONSUMATORUL – PIATRA DE TEMELIE A MARKETINGULUI 1.1. OBIECTIVELE...

Creșterea Economică

1. Interdependenţa dintre nevoia economică şl realitatea economică Conform cu mulţi dintre susţinători, politica ofertei nu este ceva fix, dar un...

Creșterea Economică și Indicii săi

Introducere „Numărul publicaţiilor recente cu privire la creştere şi dezvoltare ţine de ordinul de mărime al zecilor de mii, dar ceea ce putem...

Finanțe Publice

Tema 1 - Finante publice si fiscalitatea. Notiuni generale. Mecanismul financiar. Politica financiara 1.1. Conceptul de finante Aparute pe o...

Cursuri Economie

Creşterea economică este un proces complex care reflectă dinamica sistemului economic în ansamblu, ca şi standardul de viaţă al unei ţări, într-o...

Ai nevoie de altceva?