Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3315
Mărime: 206.39KB (arhivat)
Publicat de: Marcela Cosma
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Carmen Gut

Extras din proiect

1. Viziune, misiune, obiective strategice

În proiectul acesta, vă prezint date legate de laboratorul de tehnică dentară, Szalina Alberto, situat în Cluj-Napoca, înfiinţat în anul 2001.

Această firmă s-a realizat cu scopul de a realize un profit prin oferirea produselor utilizate pentru protezare dentară, la pacienţi edentaţi parţial sau total. Aceste produse sunt realizate în totalitate în acest laborator cu ajutorul echipei alcătuite din 5 persoane; materialele necesare sunt achiziţionate de la distribuitorii locali sau naţionali, iar clienţii noştri sunt medicii dentişti.

a. Intenţii strategice

Scopul organizaţiei este de a aduce un profit cât mai mare, de a realiza lucrări dentare care să prezinte o calitate şi o stabilitate în timp, şi care să ofere pacienţilor un confort cât mai mare, prin substituirea ţesuturilor lipsă, şi care afectează organismul din punctul de vedere al masticaţiei, fonaţiei şi a fizionomiei.

Prin folosirea materialelelor de cea mai bună calitate, personalul calificat şi o autocritică întotdeauna prezentă, laboratorul de tehnică dentară Szalina, intenţionează devină o societate mai mare, astfel, prin cantitatea mai mare de produse oferită, să aducă un profit pe măsură.

Pentru a realiza acest lucru, s-a început construirea unui imobil mai mare, care va adăposti un laborator dentar de trei ori mai mare ca cea prezentă, şi două cabinete de stomatologie.

b. Valori organizaţionale

Laboratorul de tehnică dentară Szalina crede în relaţiile interumane de lungă durată, în necesitatea oferirii unei calităţi superioare a produselor, în utilizarea tehnologiilor noi, necesare realizării unor etape, şi în respectul de sine şi respectul faţă de colegi, pacienţi şi clienţi-medicii dentişti.

Această societate comercială promovează calitatea produselor prin utilizarea materialelor, care sunt în concordanţă cu normele Europene, şi au o calitate superioară, prin personalul calificat oferă o continuitate în lanţul de producţie şi prin menţinerea relaţiei post-vânzare, oferă o credibilitate şi o încredere în rândul pacienţilor.

c. Determinarea pieţei

Segmentele de consumatori ţintită de către acest laborator, sunt medicii dentişi, care realizează nu numai tratamente odontale ci se ocupă şi de partea de protetică.

Prin realizarea a multor tipuri de lucrări (proteze imediate, proteze mobile, proteze mobilizabile, proteze termoplastice, coroane de acrilat, lucrări metalo-ceramice, lucrări metalo-compozite, lucrări metalo-acrilice, lucrări de suprastructură pe implante), laboratorul Szalina satisface aproape în totalitate cerinţele pieţei – a pacienţilor şi a medicilor dentişti.

Prin oferirea produselor la un preţ între mediu şi cel maxim, ţinteşte acel segmentul de consumatori, care este disponibil să plătească puţin mai mult de cel minim, dar prin această “investiţie” aşteaptă o calitate superioară, rezistenţă în timp şi o estetică cât mai apropiată de cel natural.

d. Avantaje competitive specifice

Datorită experienţei acumulate pe o lungă durată de timp, acest laborator se bazează pe profesionalismul personalului calificat, pe clientela formată datorită produselor executate şi pe renumele dobândit pe parcursul anilor.

Deşi concurenţa este foarte mare în acest domeniu şi în această zonă geografică, firma se bazează pe calitatea oferită şi pe micile secrete, care fac produsele ei unicate. Mulţumită acestor lucruri, chiar dacă concurenţă este, sau va fi şi mai mare, această societate comercială va avea succes în continuu şi astfel şi profit.

Preview document

Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 1
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 2
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 3
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 4
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 5
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 6
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 7
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 8
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 9
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 10
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 11
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 12
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 13
Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Diagnosticul Intern al unei Firme - Management Strategic.docx

Te-ar putea interesa și

Analiza Societăților cu Răspundere Limitată în contextul schimbărilor legislative din România

Societatea comercială reprezintă un organism autonom, căruia legea i-a conferit personalitate juridică care oferă cadrul optim pentru realizarea...

Analiza-diagnostic în Turismul Rural

INTRODUCERE Studiul realităţii economice impune un demers specific care să integreze viziunea clasică, bazată pe cunoaşterea relaţiilor de...

Elaborarea planului de afaceri al SC Brutaria Bio SRL

Introducere Dezvoltarea societății contemporane se caracterizează printr-o evoluție extrem de dinamică, schimbările explozive ce au avut loc în...

Perfecționarea Sistemului de Management în General și a Managementului Comercial în Special la SC Dunas SRL

CAP.I Prezentarea SC DUNAS SRL 1.1 Date de identificare - Sediul: loc.Ploieşti str.Democraţiei nr.26 - Număr în Registrul Comerţului: J 26...

Analiza cifrei de afaceri la SC Aurora SA

Analiza diagnostic a fost iniţiată în ţările dezvoltate industrial după anii 60 ca o metodă de perfecţionare a managementului unei firme....

Analiza Diagnostic și Perspectivele de Dezvoltare la SC Lider CMC SRL Suceava

INTRODUCTION Diagnostic analysis is a broad investigation of the main economic, technical, sociological, legal and management aspects of a...

Analiza Diagnostic a Firmei

CAP 1 – FUNDAMENTE TEORETICE 1.1 Conceptul de diagnosticare si tipologia diagnosticarii. Una din expresiile cele mai pregnante ale scientizarii...

Analiza corelației rentabilitate-patrimoniu la SC Zentiva SA

ANALIZA CORELAŢIEI RENTABILITATE-PATRIMONIU LA S.C. ZENTIVA S.A. CAP. I: NOŢIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND CORELAŢIA RENTABILITATE – PATRIMONIU LA UN...

Ai nevoie de altceva?