Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4875
Mărime: 59.44KB (arhivat)
Publicat de: Ianis Scurtu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nica Panaite
Universitatea "Al. I. Cuza", FEAA, Iasi

Extras din proiect

1. REZUMAT

Prezentul studiu de diagnoza asupra firmei de constructii civile si industriale SC CLASSIC DOME SRL, cu sediul administrativ in Bucuresti, analizeaza in detaliu punctul de lucru deschis la Iasi in mai 2008, cu termen de finalizare – iunie 2009.

In cadrul proiectului de la Iasi, cea mai mare lucrare contractata pana in acest moment de firma luata in discutie, lucreaza aproximativ 200 de angajati, cu norma intreaga si contracte de munca intocmite pe perioada nederminata, guvernati de regulile nescrise ale domeniului constructiilor, mai ales cei care isi desfasoara activitatea zilnica in santier.

Metodele folosite pentru elaborarea studiului de diagnoză au fost :

- observarea directa prin participare, in calitate de angajat al firmei ;

- studierea documentelor interne, fapt facilitat de calitatea de angajat ;

- aplicarea a 30 de chestionare angajatilor firmei;

- intrebari adresate direct angajatilor referitoare la activitatile de resurse umane.

In urma sintetizarii informatiilor adunate si a analizarii chestionarelor aplicate angajatilor de la punctul de lucru din Iasi, s-au finalizat 13 factori ce au puterea de influentare a sistemului de management al resurselor umane, atat in cadrul unitatii analizate, cat si la nivelul intregii firme.

Echipa de audit a structurat lucrarea de fata in functie de factorii concurentiali, strategici si de mediu generali, pentru a intra apoi in detaliu prin fiecare factor intern sau extern cu posibilitate de influenta asupra activitatii desfasurate, elaborand dupa fiecare factor recomandarile considerate potrivite pentru situatia descoperita.

Recomandarile cele mai importante, stringente si posibil de aplicat in perioada imediat urmatoare, si cu efect pe termen lung, au fost sintetizate in capitolul final de RECOMANDARI, pentru a fi mai usor accesibile cititorului.

2. INTRODUCERE

Firma SC CLASSIC DOME SRL, cu sediul central administrativ in Bucuresti, sector 1, Sos. Bucuresti – Ploiesti, Nr. 180, este o firma de constructii “Hale Industriale La Cheie”, infiintata de 15 ani, in continua dezvoltare, avand ca principala deviza satisfactia clientilor.

Intre 250 si 500 angajati, cu sediul central la Bucuresti si puncte de lucru in tara, momentan in desfasurare in Iasi, Braila,Buzau, Miercurea Ciuc, etc. Cu doi actionari, in proportie de 95% - Directorul General cu 5% - Directorul Executiv, firma nu desfasoara activitate peste hotare.

Punctul de lucru din Iasi localizat in jud. Iasi, Com. Miroslava, Sat Bratuleni, Str. Bratuleni, Nr. 1, Santier DELPHI DIESEL SYSTEMS – se afla in desfasurare pentru constructia unei fabrici de pompe de injectie si injectoare pentru motoare Diesel.

Piata geografica poate fi relevanta in orice locatie din tara unde exista posibilitatea de dezvoltare prin noi constructii, sau reamenajari de constructii mai vechi.

Relatia analizatorilor:

Diana Tica – Angajata a firmei la punctul de lucru din Iasi

Restul echipei – Observatori.

3. FACTORII CONCURENŢIALI, STRATEGICI ŞI DE MEDIU

a. Factorii concurenţiali

Stadiul in care se afla in prezent firma SC Classic Dome SRL este acela al unei organizatii mature, in constanta perfectionare.

Piata concurentiala se formeaza la Bucuresti, unde se negociaza si se semneaza contractele de antrepriza. Firmele competitive sunt atat romanesti, cat si straine, concursul pentru acelasi proiect putandu-se desfasura, spre exemplu, intre 2-3 firme romanesti, una turca, una greceasca, una italiana,etc. Ca principal concurent in semnarea catorva contracte putem da ca exemplu o firma turceasca de constructii, cu filiala in Bucuresti, cu acelasi tip de activitati desfasurate. Cand se semneaza contractul de antrepriza generala pentru o lucrare totala, pe care constructorul trebuie sa o predea beneficiarului “la cheie”, adica gata de a fi pusa in functiune, intra in joc numai firmele care au capitalul, experienta si resursele umane necesare pentru a face fata cerintelor. In general, beneficiarii asteapta ca firma constructoare careia au incredintat contractul sa se ocupe de majoritatea activitatilor, indiferent daca acest lucru implica angajarea subcontractorilor.

In aceste cazuri, firma a carei unitate o analizam prezinta un avantaj evident, si anume acela de a putea desfasura o gama larga de activitati, de la saparea fundatiilor, pana la izolarea acoperisului. Totusi, nici o activitate nu poate fi desfasurata fara o stransa colaborare cu alti contractori specializati in anumite activitati, cu numerosi furnizori care pun la dispozitie materialele necesare, cu organele de control care asigura o buna desfasurare si finalizare a lucrarii. Din aceste vaste si complexe colaborari pot aparea si probleme inevitabile, in privinta executiei, a livrarii produselor, a termenelor limita, etc.

Preview document

Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 1
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 2
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 3
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 4
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 5
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 6
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 7
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 8
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 9
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 10
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 11
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 12
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 13
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 14
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 15
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 16
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 17
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 18
Diagnoză privind managementul resurselor umane la SC Classic Dome SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Diagnoza privind Managementul Resurselor Umane la SC Classic Dome SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Auditul sistemului informatic al unei societăți comerciale

Denumire : StudioS Obiect de activitate : Servicii Datele de identificare ale firmei : - Adresa sediului social : sat Tăriceni, comuna Şirna,...

Diagnosticul și evaluarea întreprinderii

Cap. I. Diagnosticul întreprinderii I.1. Diagnosticul întreprinderii – notiuni generale În practica administrarii si conducerii societatilor...

Diagnosticul și evaluarea întreprinderilor

1. Definirea noțiunii de “diagnostic” Etimologic, cuvântul “diagnostic” își are originea în limba greacă și este tradus prin sintagma “apt pentru...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?