E-Marketing

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 60 în total
Cuvinte : 20495
Mărime: 1.48MB (arhivat)
Publicat de: Florea Crin Manole
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. CAP1. INTRODUCERE pagina 3
  2. 1.1. Ce este marketingul pagina 3
  3. 1.2 E-marketing. Un nou marketing? pagina 3
  4. 1.3 Marketingul – Trecut şi prezent pagina 5
  5. CAP 2. E-MARKETING ŞI METODE DE PUBLICITATE PE INTERNET pagina 8
  6. 2.1 Metode pagina 8
  7. 2.2 Realizarea unui web site pagina 8
  8. 2.3 Promovarea site-urilor pe Internet pagina 13 2.4 E-mail marketing pagina 20
  9. 2.5 Grupuri de ştiri? Ce sunt ele? pagina 25
  10. 2.6 Autoresponder (email automat / email la cerere) pagina 26
  11. 2.7 Link exchange pagina 28
  12. 2.8 Banner exchange pagina 29
  13. 2.9 Reclame sau anunţuri publicitare (classified ads) pagina 30
  14. 2.10 Marketing profesionist pe Internet pagina 33
  15. CAP 3. APLICAŢIA pagina 38
  16. 3.1 Software folosit pagina 38
  17. 3.2 Crearea site-ului pagina 42
  18. 3.3 Defecte mici, efecte mari. Topul greşelilor de web design pagina 53
  19. CAP 4. CONCLUZII ŞI PROPUNERI pagina 58
  20. În cele ce urmează va fi prezentat conceptul de marketing, e-marketing şi publicitatea pe internet, marketing prezent şi trecut, rolul şi potenţialul e-marketingului şi a publicitaţii pe internet. Metode de e-marketing şi publicitate precum şi implementarea corectă a acestora, realizarea unui web site şi promovarea acestiua.

Extras din proiect

Cap 1. INTRODUCERE

1.1 Ce este marketingul

Termenul de marketing

Termenul de “marketing” îşi are rădăcinile in spaţiul anglo-saxon. Provine de la participiul prezent, cuprinzănd ideea de acţiune a verbului “to market” care înseamnă a cumpăra şi a vinde, adică a desfăşura tranzacţii pe piaţă. Locul de baştină al primelor teoretizări ale marketingului se consideră ca fiind S.U.A. Ideea de marketing a fos expusă prima oară in Marea Britanie în 1776 de Adam Smith în “The Wealth of Nations” astfel :

“Consumul este scopul ultim al producţiei, iar interesul producătorului trebuie să fie urmărit până unde este necesar pentru a-l promova pe cel al consumatorului. Maxima aceasta este atât de perfect autoevidentă încât ar fi absurd a se mai încerca deomnstrarea ei” (Smith, A. 1993”The Wealth of Nations”, Oxford University Press). Termenul de marketing apare prima dată în anul 1902 în buletinul universităţii din Michigan, unde descriindu-se obiectul unui curs universitar privind distribuţia produselor se folosea expresia “… diferite metode de marketing a bunurilor”.

Practicile de marketing cât şi teoria acestuia s-au răspândit în diferite ţări ale lumii, astfel încât termenul s-a internaţionalizat şi a fost preluat în diverse limbi în mod direct, fără traducere, folosit ca substantiv. O examinare sumară a curentului actual de opinii dezvăluie o confuzie considerabilă şi nu de puţine ori scepticism cu privire la natura concretă a marketingului. Marketingul înseamnă obiectivitate. Succesul vine doar pentru cei ce muncesc mult şi îndelungat.

Majoritate oamenilor cred că ştiu ce este marketingul şi cu ce se ocupă oamenii de maketing. Acesta a devenit sinonim cu metodele utilizate de firme pentru convingerea consumatorilor să le cumpere produsele. Marketingul este complex şi totodată dinamic. El este rezultatul unui lung proces de sintetizări, delimitări şi clarificări în privinţa principiilor marketingului, a funcţiilor şi a locului său în viaţa firmelor. Dar acest lucru nu prezintă întregul adevăr.

Astăzi marketingul este mult mai extins şi are mai multe înţelesuri în viaţa economica şi socială. În primul rând, este o filozofie a afacerilor care vede în satisfacerea cerinţelor consumatorilor cheia succesului în afaceri. În al doilea rând recomandă utilizarea practicilor manageriale care facilitează identificarea şi rezolvarea cerinţelor consumatorilor.

1.2 E-marketing. Un nou marketing?

Atunci când comportamentul consumatorilor se modifică, strategiile de marketing trebuie înnoite. Există, în acelaşi timp, o modă a propunerilor academice de teoretizare a unui "nou marketing". Acesta este înteles adeseori drept un veritabil panaceu destinat înlocuirii tehnicilor considerate deja depăşite. Multe dintre aceste propuneri au, desigur, premise corecte de fundamentare, dar trebuie apreciate cu un optimism moderat.

Teorii precum marketingul pasiunilor, marketingul tribal, marketingul autenticului, e-marketingul, neomarketingul, reprezintă încercări de noi teorii fundamentate de anumite realităţi. Condiţiile de mediu care au favorizat apariţia acestor propuneri, uneori bestseller-uri ale literaturii de specialitate, sunt înca diferite de ceea ce cunoaştem pe piaţa românească.

În esenţă, premisele practice ale apariţiei acestor tipuri de marketing se referă la anumite caracteristici ale pieţei vest-europene, începând cu sfârşitul anilor 80: întoarcerea la comunitate, nostalgia pentru trecut, revirimentul culturii, Internetul.

Altfel spus, există un nou tip de comportament de consum tipic al aşa-numitei societăţi postmoderniste, caracterizat prin individualism, voluntarism, posibilităţi nemaiîntâlnite de alegere, valori în schimbare, revalorizarea senzorialului, rolul central al modei. Consecinţa firească este dată de mutarea accentului de la gândirea pe termen lung la cea pe termen scurt şi mediu.

E-marketingul este deja o realitate şi în România, deşi încă timidă. Printre alte tipuri de marketing propuse la nivel academic regăsim marketingul modei, marketingul business-to-business, marketingul verde (ecologic) etc.

Ce reprezintă însă ele în practică? Sunt oare un nou marketing? Sau, dimpotrivă, tot atâtea denumiri pentru strategii specifice de acţiune în contexte diferite?

Fiecare dintre aceste tipuri de marketing pleacă de la sesizarea unor nevoi latente sau existente, pentru anumite categorii de consumatori. Că sunt segmente în mişcare fizică sau culturală este mai puţin important. Ceea ce contează este unitatea de trăsături, într-o perioadă dată, a acestor viitori clienţi.

În mod firesc, urmează proiectarea unui produs care să răspundă cât mai bine nevoilor sesizate, în condiţii de fezabilitate şi eficienţă pentru firma care îl propune. Produsul este acompaniat de realizarea unei politici de preţ corespunzătoare, de crearea şi dezvoltarea reţelei de distribuţie specifice şi, nu în ultimul rând, de tot ceea ce presupune o promovare realistă şi avantajoasă.

Deci, ce anume este nou aici? Liniile mari de acţiune sunt aceleaşi, doar orizontul de timp s-a schimbat: de la 10-15 ani, am coborât la strategii pe 3-5 ani. Este adevărat, mutaţiile din cadrul societăţilor presupun abordări diferite, dar baza teoretică de plecare este aceeaşi.

Avem, oare un nou marketing de fiecare dată? Greu de acceptat o asemenea idee. Sunt, mai degrabă, diverse ramuri în funcţie de consumatori şi de context. Sau, ca să parafrazăm un îndemn care a făcut istorie: Think marketing, act strategy!

Ce înseamnă aşadar e-marketing? Marketing electronic. Cuprinde toate metodele de marketing ce pot fi adaptate unei afaceri on-line. O asemenea afacere va fi promovată folosind mijloace specifice: e-mail, schimburile reciproce de legături (link exchange), concursuri, înscrierea la motoare de căutare, folosirea unui autoresponder, editarea unui newsletter, participarea la grupurile de discutii, etc.

Preview document

E-Marketing - Pagina 1
E-Marketing - Pagina 2
E-Marketing - Pagina 3
E-Marketing - Pagina 4
E-Marketing - Pagina 5
E-Marketing - Pagina 6
E-Marketing - Pagina 7
E-Marketing - Pagina 8
E-Marketing - Pagina 9
E-Marketing - Pagina 10
E-Marketing - Pagina 11
E-Marketing - Pagina 12
E-Marketing - Pagina 13
E-Marketing - Pagina 14
E-Marketing - Pagina 15
E-Marketing - Pagina 16
E-Marketing - Pagina 17
E-Marketing - Pagina 18
E-Marketing - Pagina 19
E-Marketing - Pagina 20
E-Marketing - Pagina 21
E-Marketing - Pagina 22
E-Marketing - Pagina 23
E-Marketing - Pagina 24
E-Marketing - Pagina 25
E-Marketing - Pagina 26
E-Marketing - Pagina 27
E-Marketing - Pagina 28
E-Marketing - Pagina 29
E-Marketing - Pagina 30
E-Marketing - Pagina 31
E-Marketing - Pagina 32
E-Marketing - Pagina 33
E-Marketing - Pagina 34
E-Marketing - Pagina 35
E-Marketing - Pagina 36
E-Marketing - Pagina 37
E-Marketing - Pagina 38
E-Marketing - Pagina 39
E-Marketing - Pagina 40
E-Marketing - Pagina 41
E-Marketing - Pagina 42
E-Marketing - Pagina 43
E-Marketing - Pagina 44
E-Marketing - Pagina 45
E-Marketing - Pagina 46
E-Marketing - Pagina 47
E-Marketing - Pagina 48
E-Marketing - Pagina 49
E-Marketing - Pagina 50
E-Marketing - Pagina 51
E-Marketing - Pagina 52
E-Marketing - Pagina 53
E-Marketing - Pagina 54
E-Marketing - Pagina 55
E-Marketing - Pagina 56
E-Marketing - Pagina 57
E-Marketing - Pagina 58
E-Marketing - Pagina 59
E-Marketing - Pagina 60

Conținut arhivă zip

  • E-Marketing.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Activitățile în Domeniul Marketingului la SC Carrefour SA

Introducere Marketingului constă în faptul ca el este una dintre cele mai vechi activităţi ale omului şi totuşi este privit ca cea mat recentă...

Planul de Marketing Privind Lansarea unui Nou Produs

INTRODUCERE În cadrul mediului de marketing, accentuarea tulburenţei pieţelor în ultimul sfert al secolului al XX-lea, trăsătura prezentând o...

Mixul de marketing bancar la sucursala BCR Caransebeș

CAPITOLUL I. Marketingul bancar, instrument de crestere a competitivitatii agentilor economici din sfera financiar bancara 1.1 . Serviciile,...

Marketingul la SC Drumuri și Poduri SA

INTRODUCERE Economia de piata poate asigura echilibrul si adaptarile necesare, la nivelul exigentelor mecanismului concurential si al principiilor...

Relația dintre logistică și marketing

1.Interfata dintre logistica si marketing La inceputul secolului, a fost o perioada cand functiunile grupate astazi sub denumirea de logistica...

Mixul de Marketing - Politica de Distribuție

Introducere “Firmele au nevoie de noi concepte referitoare la modul în care trebuie să-şi organizeze activitatea, în general, şi cea de marketing,...

E-marketingul Serviciilor de Telefonie Mobilă

INTRODUCERE Influenţa Internetului ca piaţă în societatea informaţională şi recunoaşterea importanţei valorii bunurilor (activelor, assets)...

Analiza Mediului de Marketing la SC Ricu Prodcom SRL

Introducere În lucrarea de faţă vom examina şi vom prezenta mediul de marketing al S.C. Ricu Prodcom S.R.L., respectiv componentele micromediului...

Ai nevoie de altceva?