Economia Turismului - Promovarea Statiunii Poiana Brasov pe Piata Turistica din Iordania

Imagine preview
(9/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Economia Turismului - Promovarea Statiunii Poiana Brasov pe Piata Turistica din Iordania.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domenii: Economie, Geografie

Extras din document

Pentru cei care vin cu trenul: exista mai multe legaturi pe zi dinspre Bucuresti spre Brasov.

Poiana Brasov se afla la 13 km de orasul Brasov si este asezata la poalele Postavarului. Dupa cum puteti recunoaste pe harta alaturata, Poiana Brasov se afla în centrul tarii, în mijlocul Carpatilor, si este înconjurata de paduri frumoase.

Statiunea se afla la o altitudine de 1030 m, iar cel mai înalt varf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce înseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m. Pârtiile de schi au o lungime între 1100 m und 1700 m. Temperatura medie este vara de 20º C si iarna de -3º C. Zapada exista începand cu jumatatea lunii decembrie si pana la sfarsitul lui martie; grosimea stratului de zapada este în medie de 50-60 cm.

În Brasov are loc un spectacol unic în toata Europa. Ursi salbatici vin pana la marginea orasului (Racadau) pentru a cauta de mancare. Cu alte cuvinte, aici exista posibilitatea unica de a observa ursi salbatici dintr-o apropiere de cativa metri.

Poiana Brasov este, de asemenea, renumita ca statiune turistica si pe timpul verii. Este apreciata mai ales pentru faptul ca este situata între munti. Vara se pot face excursii foarte interesante prin padurile si muntii din împrejurimi.

În 1904 a fost construita prima cabana si deja în 1909 au avut loc primele competitii de schi. Astfel, Poiana Brasov a devenit cea mai îndragita statiune de schi din România.

Poiana Brasov ofera cele mai variate modalitati de distractie: terenuri de tenis, de fotbal, de baschet, de minigolf, bazin de înot cu sauna, patinoar, herghelie etc. Seara va puteti petrece timpul într-un mod placut, fie la complexul Favorit, fie în discotecile si cluburile de noapte care va stau la dispozitie în Poiana Brasov. Complexul Favorit va ofera mese pentru tenis de masa, o sala de bowling, dar si diferite spectacole. Pentru cei carora oferta de seara nu le este de ajuns, pot gasi în Brasov tot ceea ce poate oferi un oras de talie europeana în acest sens.

Amenajat pe un platou in apropierea intrarii restaurantului Sura Dacilor, este locul unde locuitorii artizani din zona Brasovului comercializeaza diverse produse, de regula din categoria artizanat. Aproape ca nu este turist care sa nu-si fi cumparat de aici o mica amintire.

Poiana Brasov se afla în mijlocul muntilor: Postavarul 1799 m, Piatra Craiului 2238 m, Bucegi 2505 m, Piatra Mare 1848 m.

Se pot face excursii de diferite grade de dificultate, începand cu excursii usoare de o zi si pana la alpinism. Ghizi turistici pot fi gasiti oricând.

Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Turismului - Promovarea Statiunii Poiana Brasov pe Piata Turistica din Iordania.doc

Alte informatii

Prezentat in cadrul UCDC Bucuresti