Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2248
Mărime: 2.16MB (arhivat)
Publicat de: Anonymous A.
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1 Prezentarea ideii si a elementului de noutate 2
  2. 2 Descrierea potentialului zonei 3
  3. 3 Prezentarea detaliata a produsului turistic rural 6
  4. 4 Modalitatile de organizare si dezvoltare a afacerii turistice 7
  5. 5 Modul de promovare a produsului conceput 8
  6. 6 Impactul activitatii asupra familiei, localitatii si zonei 9
  7. Bibliografie

Extras din proiect

1. Prezentarea ideii si a elementului de noutate

Cabana vanatoreasaca "Izvorul Ursului", se afla in rezervatia de ursi "Pojorata-Corlateni" intr-o zona deosebit de frumoasa cu un potential turistic imens. Fauna si flora regiunii in care se afla cabana sunt foarte bogate cuprinzand cele mai diverse specii. Intreaga zona este impanzita de frumuseti ale naturii, de rezervatii naturale si de vestigii istorice si culturale de mare importanta in cultura romana.

Prospetimea aerului de munte si linistea din jur ii va face pe oaspetii acesteia sa se simta cu adevarat liberi, Cabana "Izvorul Ursului" fiind locul ideal pentru a se odihni si reancarca bateriile atat in weekend-uri, dupa o saptamana de lucru cat si pentru o vacanta adevarata ce ii va pregati pentru o noua etapa de munca.

Pe langa posibilitatea de a se recrea respirand aerul curat, pescuind, vanand, vizitand manastirile sau vestigiile istorice din imprejurimi, oapetii cabanei vor avea posibilitatea de a se relaxa in serile racoroase de iarna in sauna special amenajata pentru ei. Aceasta se afla intr-o constructie adiacenta a cladirii, fiind dotata cu o sauna din lemn de stejar, piscina, si un mini-bar unde acestia vor putea servi o tuica fiarta, un vin fiert, sau de ce nu, o bere rece. Acesta este si elementul de noutate adus.

2. Descrierea potentialului zonei

Prin pozitia pe care o are, Cabana "Izvorul Ursului" poate fi punct de plecare la vanatoare sau pescuit, pentru parcurgerea de trasee montane sau alpinism, ori pentru drumetii in rezervatiile din imprejurii si excursii la momumentele istorice si edificiile culturale din zona.

De asemenea pornind de la Cabana "Izvorul Ursului" pot fi vizitate Salina Cacica, Schitul Sf. Ioan de la Corlateni, Sihastria Raraului si Schitul Orata, locuri aflate in imediata apropiere, sau celebrele manastiri din nordul Moldovei, unice in lume si inscrise in patrimoniul UNESCO, devenind astfel bunuri ale intregii omeniri.

Nenumarate festivaluri de folclor, targuri si expozitii de obiecte de artizanat executate de artisti populari din regiune si nu numai, sunt organizate aproape in toate perioadele anului.

Pentru perioada de iarna, exista in spatele cabanei o partie de sanius de circa 800 metri care poate fi de asemenea folosita si pentru schi care se termina in curtea cabanei.

Cabana se afla la numai 12 km de binecunoscuta statiune Campulung Moldovenesc. Drumul este foarte bun putand fi practicat in tot timpul anului fara probleme.

Pojorata, altadata loc de "straja" pe marele drum transcarpatic dintre Suceava si Rodna sau Bistrita, are o pozitie pitoreasca, avantajoasa pentru turism, din aceasta localitate deschizandu-se drumuri spre Mestecanis-Vatra Dornei, spre Campulung si mai departe la Vatra Moldovitei, Voronet si Humor, spre zonele etnografice Fundu Moldovei si Breaza.

Rezervatia geologica "Stratele de Pojorata" se afla in imediata apropiere a comunei la capatul dinspre amonte al defileului Piatra Strajii (Muncel in nord,Magura in sud)

Pe teritoriul comunei Pojorata, in actena nord-vestica a muntelui Giumalau si catre cursul superior al bazinetului Putna Mare-Sterparul, se afla Codrul Secular Giumalau - rezervatie naturala.

Padurea seculara este cuprinsa intre 1230 m si 1680 m altitudine, cu pante variind intre 15 si 35 grade, fiind marcata la limita superioara in golul de munte prin varfurile Sapele (1427 m), Ciungi (1521 m), Stegele ( 1630 m), Alunul (1667 m), si Giumalau ( 1857 m ), cel mai inalt varf din Bucovina.

Preview document

Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 1
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 2
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 3
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 4
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 5
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 6
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 7
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 8
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 9
Economia turismului rural - Cabana Vânătorească Izvorul Ursului - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Economia Turismului Rural - Cabana Vanatoreasca Izvorul Ursului.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?