Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2423
Mărime: 773.00KB (arhivat)
Publicat de: Pamfil Alexa
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: prep.univ. Andreea Bota
UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

Extras din proiect

Cuvânt introductiv

Dunărea, fluviu ce vine din munţii Pădurea Neagră ai Germaniei, îşi desfaşoară aici poate cel mai spectaculos sector al său (nepunând la socoteala Delta). O ascensiune pe Ciucarul Mare, munte ce face parte din Cazanele Dunării, oferă amintiri peisagistice de neuitat celor care se despart de şoseaua Orşova – Moldova Noua pentru aprox. 2 ore, după golful Dubova. Apoi urmează gigantica hidrocentrală Porţile de Fier, cu lacul de acumulare pentru a cărui construcţie a fost necesară inundarea insulei Ada Kaleh şi strămutarea locuitorilor acesteia pe malul stâng al fluviului.

Oferta

Pachetul turistic vă oferă şansa să vizitaţi o parte din cele mai frumoase si interesante obiective turistice ale Banatului si in acelaşi timp sa vă relaxaţi in peisajul mirific al Cazanelor Dunării.

Totodată, reprezintă o bună ocazie de a detensiona şi întări relaţiile de serviciu şi pentru a găsi soluţii in vederea îmbunatăţirii mediului de lucru.

Traseul propus de noi este următorul: Sibiu – Sebeş – Hunedoara – Oţelu Roşu – Caransebeş – Băile Herculane – Orşova – Dubova . Numărul total de kilometri parcurşi este de 320, pe DN 6 si DN 7 (E70).

Obiective turistice

1.Hunedoara: Castelul Huniazilor

E

ste cunoscut ca şi castelul spiritelor îndurerate, fiind o adevarată capodoperă a dinastiei Huniazilor sau Corvinilor. Construcţia magnifică a fost ridicată in secolul XIV, în stil gotic, aici fiind întemniţat Vlad Ţepeş timp de 7 ani, înainte să fie detronat in 1462. Castelul a fost reşedinţa celui mai stralucit rege al Ungariei Medievale, Matia Corvin.

2.Băile Herculane: a).Cascada Vânturătoarea

C

ascada Vânturatoarea este situată în sud-estul munţilor Cernei, la mai puţin de 600 m altitudine. Apa se despleteşte peste stânca in surplombă, cu efecte în contralumină, poteca trecând printre cascadă si stancă.Iarna, sloiurile masoara 30 m inaltime, dar acestea şi patul de gheaţa al cascadei răsplatesc efortul urcuşului scurt, dar susţinut. Accesul se face in mai puţin de o oră, de la podul peste Cerna de la kilometrul 11 al DN 67D, Herculane-Baia de Arama-Targu Jiu.

b. Peştera Topolniţei

A

mplasamentul peşterii face parte din zona carstică Mehedinţi, situată în podişul omonim. Peştera Topolniţa reprezintă una din formele carstice cele mai importante din ţara noastră, este o peştera gigantică, de tip compus, ramificată, suborizontală, dezvoltată pe un sistem de diaclaze si fracturi.

Ea se impune prin frumuseţea şi varietatea formaţiunilor care împodobesc galeriile şi salile sale, prin dimensiunile acestora, prin prezenţa unui curs de apa subteran şi prin remarcabila frumuseţe a împrejurărilor.

Este deosebit de complexă şi valoroasă: cavernament gigantic, ape subterane, speleoteme de mari dimensiuni, colonii de lilieci, faună bogată, resurse arheologice, mineralogice si paleontologice încă incomplet studiate, fiind un obiectiv ştiintific cu caracter de raritate-unicitate. Reţeaua de galerii este dispusă pe patru nivele: două fosile, unul subfosil si unul activ.

Preview document

Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 1
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 2
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 3
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 4
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 5
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 6
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 7
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 8
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 9
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 10
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 11
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 12
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 13
Economia turismului - team-building la Cazanele Dunării - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Economia Turismului - Team-Building la Cazanele Dunarii.doc

Ai nevoie de altceva?