Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 4190
Mărime: 139.35KB (arhivat)
Publicat de: Marcel Niculescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Petru Pantaru
Este un proiect realizat in cadrul Facultatii de Stiinte Economice, specializarea E.A.,profesor indrumator Petru Pantaru

Extras din proiect

1.Înfiintarea si amplasarea societatii

S.C. BARAGANUL S.R.L. a luat fiinta în anul 2000, având un capital social subscris de 200 ron numerar, din care varsat 200 ron, divizat in 20 parti sociale egale cu 10 lei fiecare. Activul asociatului unic la constituirea capitalului social si partile sociale care ii revin: Vasile Ion: 200 LEI / 20 parti sociale. Reducerea sau majorarea capitalului social se pot face pe baza hotarârii asociatului unic a respectarii prevederilor legale in acest sens. Desemeni S.C. BARAGANUL S.R.L, înca de la începutul existentei sale ca agent economic din domeniul agricol, a valorificat si valorifica în continuare un potential agricol datorita în primului rând a amplasarii, in Unirea, langa Calarasi, astfel ca zona de influenta se extinde in principal in jurul judetului Calarasi, existând astfel posibilitatea desfacerii productiei agricole marfa la un potential ridicat de valorificare comerciala atat in Romania cat si in Bulgaria, Calarasi fiind un oras de frontiera.

Judetul Calarasi declarat ca unitate teritorial-administrativa in ianuarie 1981, este situat în partea de Sud-Est a României, pe malul stâng al fluviului Dunarea si al bratului Borcea si se învecineaza la nord cu judetul Ialomita, la est cu judetul Constanta, la vest cu judetul Giurgiu si sectorul agricol Ilfov iar la sud cu Bulgaria.

Suprafata judetului este de 5.088 km2, reprezentând 2,1% din teritoriul României, judetul Calarasi ocupând locul 28 ca marime în rândul judetelor tarii.

Organizarea administrativ teritoriala: judetul cuprinde 2 municipii, 3 orase, 50 comune si 159 sate.

Resedinta judetului este municipiul Calarasi

Populatia judetului este de 318.360 locuitori (1,4% din populatia tarii). Din punct de vedere al distributiei pe medii, 39% din populatia judetului traieste în mediul urban si 61% în mediul rural, gradul de urbanizare al populatiei fiind sub media pe tara.

Relieful judetului Calarasi este reprezentat de câmpie, lunci si balti. Fiind predominanta, câmpia se grupeaza în patru mari unitati: Câmpia Baraganului Mostistei (Baraganul Sudic), Câmpia Vlasiei, Câmpia Burnazului, Lunca Dunarii.

Clima este temperat continentala cu regim omogen, ca urmare a uniformitatii reliefului de câmpie, caracterizat prin veri foarte calde si ierni foarte reci. În extremitatea sudica a judetului se individualizeaza topoclimatul specific al luncii Dunarii, cu veri mai calde si ierni mai blânde decât în restul câmpiei.

Principala bogatie naturala o constituie terenurile agricole - 427.686 ha care ocupa peste 84% din suprafata judetului.

Solurile, constituite în cea mai mare parte din diferite tipuri de cernoziomuri si soluri aluvionare, au o fertilitate ridicata.

Solurile din Câmpia Baraganului, unde e situata exploatatia agricola, apartin la trei clase pedologice: cernisoluri; protisoluri; hidrisoluri.

CLASA CERNISOLURILOR, se extinde pe circa 92-94% din suprafata de câmp, propriu zis, al Câmpiei Baraganului de Sud si este reprezentata de opt tipuri de sol (kastanoziomuri, cernoziomuri, cernoziom cambic, cernoziomuri gleice, cernoziomuri gleice salinice, cernoziomuri freatic umede, cernoziomuri salinice si faeoziomuri).

CLASA PROTISOLURILOR, se compune în spatiul de câmpie studiat din urmatoarele tipuri de sol: aluviosoluri; aluviosoluri entice; aluviosoluri gleice; aluviosoluri salinice; psamosoluri; regosoluri.

CLASA HIDRISOLURILOR, este întâlnita în spatiul luncilor (Dunarii, Borcei si Ialomitei), iar pentru acest spatiu de câmpie hidrosolurile sunt reprezentate numai de tipul gleiosolurilor.

Solurile, constituite în cea mai mare parte din diferite tipuri de cernoziomuri si soluri aluvionare, au o fertilitate ridicata.

Temperatura medie anuala este cuprinsa intre 10,3C la Fundulea si 11,3C la Calarasi .Maximele absolute inregistrate pina in prezent au atins la 10 august1957 , +44C la Valea Argovei si 41,4C la Calarasi (la nivel de tara +44,5C in judetul Braila la aceeasi data.) Minima absoluta a fost inregistrata la Calarasi , de -30,0C la 9 ianuarie 1938 fata de -38,5C valoarea nationala inregistrata la Bod (Judetul Brasov) la 25 ianuarie1942.In conditiile mentionate mai sus precipitatiile inregistreaza valori medii la fel de omogene ca si temperaturile intre 500-540 mm (in anii secetosi acestea scad sub 350mm).

Grad de ofilire

In judetul Calarasi culturile de grau si orz inregistreaza un grad ridicat de ofilire din cauza secetei extreme, iar daca nu se va iriga aceste culturi vor fi in totalitate compromise. In aceste zone deficitul de apa se situeaza intre 1.200-1850 mc/ha. Seceta a afectat si culturile insamantate in primavara, cu precadere porumbul si floarea soarelui, unde deficitul este de 300-450 mc/ha.

Reteaua hidrografica se compune din 2 bazine hidrografice, bazinul Dunarii si al Argesului si dintr-un subbazin, cel al Mostistei. Fluviul Dunarea, care delimiteaza teritoriul judetului în sud si sud - est de la km 300 (Cernavoda) la km 450 (Gostinu), se desparte în doua brate - Borcea pe stânga si Dunarea Veche pe dreapta - care închid între ele: Balta Ialomitei sau Insula Mare a Ialomitei.

Preview document

Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 1
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 2
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 3
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 4
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 5
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 6
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 7
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 8
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 9
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 10
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 11
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 12
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 13
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 14
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 15
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 16
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 17
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 18
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 19
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 20
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 21
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 22
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 23
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 24
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 25
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 26
Eficiența culturilor și a capitalului în agricultură - SC Bărăganul SA - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Eficienta Culturilor si a Capitalului in Agricultura - SC Baraganul SA.doc

Alții au mai descărcat și

Creditarea persoanelor juridice la o sucursală C.E.C.

INTRODUCERE Când omenirea a intrat într-o noua etapa a evolutiei sale, informatia preluata, prelucrata si transmisa cu ajutorul echipamentelor...

SC Tactil SRL - societate producătoare de încălțăminte din piele și accesorii

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII COMERCIALE Societatea „TACTIL” S.R.L datează din anul 2001 şi se poate mândri cu faptul că, în toti...

Constituirea societăților comerciale

1. Notiuni introductive Societatea comerciala, entitate de natura contractuala, bazata pe asocierea libera a membrilor ei, are o istorie de mii de...

Studiu privind politica de preț la SC Serpico SRL Craiova

INTRODUCERE Preţul joacă un rol fundamental în mixul de marketing al întreprinderii, deoarece prin intermediul său se încasează contravaloarea...

Analiza economică financiară la SC Recim Grup SRL

I. Prezentarea societăţii comerciale ,,Întreprinderea are un rol hotărâtor în dezvoltarea economică a oricărei ţări, în determinarea potenţialului...

Studiu de Caz privind Activitatea S.C. General Construct Suceava

„General Construct este o societate de constructii. Tinta noastra finala este sa satisfacem cerintele si asteptarile clientilor nostri actuali si...

Elaborarea programului de producție într-o exploatație agricolă

Cap1. PROGRAMUL DE PRODUCTIE- COMPONENTA A PLANULUI DE AFACERI PROGRAMUL DE PRODUCTIE Programul de productie, respectiv produsele care se obtin,...

Practica Fixării Prețurilor

CAPITOLUL.1. Semnificatia întelegerii preturilor de formare si fixare a preturilor de catre întreprideri Pretul este exceptia marketingului mix,...

Ai nevoie de altceva?