Etică în afaceri - responsabilitatea socială

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5452
Mărime: 169.59KB (arhivat)
Publicat de: Corneliu Anton
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Laura Muresa, Universitatea Trasnilvania, Management

Cuprins

  1. 1. Orange România 3
  2. 2. Responsabilitatea socială 6
  3. 2.2. Orange implicat în mediul înconjurător 7
  4. 2.2.1. Orange-Adept Work Camp 7
  5. 2.2.2. Orange-Adept 9
  6. 2.3. Orange implicat in domeniul social 10
  7. 2.3.1. Tu pentru comunitate 10
  8. 2.3.2. Ajutor pentru persoanele fara adapost 12
  9. 2.4. Copilul tau, Internetul. Si scoala parintilor 15

Extras din proiect

1. Orange România

Despre Orange România:

Orange România face parte din Grupul France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicații din lume, cu peste 183,5 de milioane de clienți pe cinci continente.

În Romania, Orange este liderul pieței de telecomunicații mobile, având peste 10 milioane de clienți. Cifra de afaceri pe care a înregistrat-o în 2008 a fost de 1,31 miliarde de euro, cu 6,2% mai mare decât în 2007.

Compania deține o rețea de magazine proprii, care cuprinde 102 de locații. De asemenea, are aproximativ 1.000 de magazine partenere în toată țara. Portofoliul său cuprinde o gamă largă de servicii precum: voce, date, mesaje scrise, mesaje multimedia, wap, e-mail, GPRS, EDGE, 3G, wireless IP, WiFi, USSD, etc. Orange a fost primul operator din România care a oferit servicii video pe telefonul mobil, incluzand TV Live.

În perioada 1997-2008, Orange a investit în România peste 1,6 miliarde de euro și își propune să investească în continuare, în principal în dezvoltarea rețelei, a unor noi tehnologii, produse și servicii.

Principiile noastre de afaceri

Programul Orange de Responsabilitate Corporativã se bazeazã pe opt principii care reflectã valorile brandului Orange - simplitate, deschidere, inovatie, dinamism, onestitate - si care reprezintã ceea ce considerãm a fi responsabilitãtile noastre:

comunicare = În tot ce facem, ascultãm si pãstrãm echilibrul

La Orange, toate opiniile conteazã. Ascultãm puncte de vedere din interiorul companiei sau din afarã - oricât de diferite ar fi - si dãm rãspunsuri în fiecare problemã, respectând confidentialitatea comercialã si personalã a informatiilor.

Suntem credinciosi principiilor noastre sociale, etice si de protectie a mediului. Verificãm întotdeauna dacã am reusit sã le respectãm recurgând la analize independente, auditate.

Ne spunem punctul de vedere în fata autoritãtilor statului si ne sustinem pozitia în toate aspectele care influenteazã activitatea noastrã sau a celor cu care colaborãm.

integritate = Suntem corecti si onesti în tot ce facem

Construim relatii de afaceri bazate pe încredere, corectitudine si deschidere - relatii în care toate pãrtile au de câ stigat.

Încurajãm aplicarea principiilor noastre în toate relatiile de afaceri pe care le stabilim.

Luãm toate mãsurile pentru a elimina conflictele de interese si practicile frauduloase.

Nu acceptãm coruptia.

Creãm un mediu în care fiecare dintre noi poate beneficia de consiliere în probleme etice sau în situatii conflictuale. Ne tinem departe de politicã si nu sustinem financiar nici un partid

politic.

angajati = Orange asigurã angajatilor sãi un mediu de lucru sigur si sãnãtos

Ca angajat sau colaborator, beneficiezi de corectitudine si sigurantã.

Oferim conditii de angajare corecte, bazate pe competentã.

Creãm un mediu de lucru în care sunt cultivate respectul reciproc, implicarea si încrederea.

Asigurãm confidentialitatea datelor personale ale angajatilor nostri.

Îi încurajãm pe angajatii nostri sã se dezvolte continuu, atât pe plan profesional cât si personal.

clienti = Oferim calitate, valoare si servicii excelente pentru toti clientii nostri

La Orange, clientul este întotdeauna pe primul loc.

Îi oferim calitate si valoare.

Îi dãm posibilitatea sã aleagã având la dispozitie toatã informatia de care are nevoie, inclusiv informatia legatã de modul în care produsele noastre influenteazã sãnãtatea, siguranta si mediul.

La Orange, deciziile de marketing sunt bazate pe practici responsabile.

Orange pãstreazã confidentialitatea informatiilor legate de clienti, respectând legislatia în vigoare.

furnizorii = Relatiile cu furnizorii nostri se bazeazã pe onestitate si transparentã

Ne alegem furnizori care împãrtãsesc principiile noastre si construim cu ei o relatie deschisã si onestã.

Pentru fiecare proiect, explicãm cu claritate care sunt asteptãrile noastre.

Lucrãm cu parteneri locali sau internationali care ne permit sã oferim permanent clientilor nostri servicii de calitate la preturi competitive.

Suntem clari în contractele cu furnizorii si respectãm termenele de platã convenite.

Pãstrãm confidentialitatea informatiilor oferite de furnizorii nostri, respectând legislatia în vigoare.

comunitatea = Sprijinim comunitatea si comunicãm în permanentã cu ea

Orange este o marcã globalã, care se adapteazã la specificul local al fiecãrei comunitãti în parte. Serviciile noastre sunt tot atâtea rãspunsuri la nevoile comunitãtii.

Oamenii nostri fac parte din comunitate.

Prin tot ceea ce facem încercãm sãcontribuim la bunãstarea comunitãtii.

Sãnãtateasi protectia mediului înconjurãtor fac parte din preocupãrile noastre cele mai importante. Ne strãduim ca echipamentele noastre tehnice sã îndeplineascã si chiar sã depãseascã - acolo unde este posibil - standardele de sigurantã nationale sau internationale.

Suntem la curent cu ultimele descoperiri stiintifice legate de influenta telefoniei mobile asupra sãnãtãtii si investim în permanentã în cercetare.

Sprijinim programele care folosesc tehnologia, resursele si capabilitãtile noastre si ajutãm astfel oamenii sã ia parte la viata societãtii.

mediul înconjurator = Controlãm impactul activitãtii noastre asupra mediului

Credem în viitor si întelegem cã viziunea Orange poate prinde viatã numai dacã avem grijã de mediul înconjurãtor.

Încercãm mereu sã întelegem, sã controlãm si sã reducem la minim impactul pe care activitatea noastrã l-ar putea avea asupra mediului - la nivel global,national sau local.

rezultate = Ne atingem obiectivele financiare si planificãm în mod responsabil

succesul nostru pe termen lung

Existenta companiei depinde de capacitatea noastrã de a ne atinge obiectivele financiare si de a construi succesul pe termen lung.Ne straduim sã depãsim standardele impuse de statutul nostru si de reglementãri si atingem performante în activitatea noastrã. Cream o companie durabilã, care sã ofere profit actionarilor si beneficii angajatilor si tãrilor în care avem operatiuni. Facem din compania noastrã o investitie atractivã prin rezultatele si perspectivele pe care le oferã, prin spirit de responsabilitate si deschidere fatã de investitori. Aceste principii reflectã modul în care construim relatiile cu partenerii si cu angajatii nostri, cu comunitatea în care ne desfãsurãm activitatea si reprezintã angajamentul nostru de a reduce impactul activitãtii noastre asupra mediului înconjurãtor.

2. Responsabilitatea socială

Filosofia companiei:

“Responsabilitatea socială înseamnă dezvoltare continuă și mai înseamnă a ține cont de părerea fiecăruia. Credem că o comunicare deschisă și transparentă este cea mai bună modalitate de a progresa și de aceea vă rugăm să folosiți toate căile de comunicare pentru a ne trimite sugestii și păreri pe care să le includem în activitatea noastră.”Thierry Millet - Director Executiv, Orange Romania

Responsabilitate socială este principiul etic fundamental care exprimă faţă de CINE şi pentru CE este responsabilă o societate comercială, prin prisma sistemului etic acceptat şi promovat de aceasta. În baza acestui principiu, respectarea legilor şi a prevederilor contractuale, precum şi onestitatea nu sunt suficiente, ci trebuie considerate simultan şi dezideratele diferitelor grupuri interesate în existenţa şi funcţionarea unei societăţi comerciale.

Orange inseamna mai mult decat tehnologie, telefonie mobila sau retele GSM; este un brand creat pentru a face mai simpla comunicarea intre oameni si a aduce valoare comunitatilor in care opereaza.

Responsabilitatea socială a corporaţiei sau a companiei (RSC)reprezintă un concept care, în doar câţiva ani, a reuşit să capteze atenţia comunităţii ştiinţifice şi de afaceri, la nivel internaţional. Conform definiţiei date de Comisia Europeană, RSC „se referă la acel comportament prin care companiile decid, fără a li se impune, să integreze diferite obiective de ordin ecologic sau social în preocupările lor, instituind în acest sens un nou tip de relaţiei şi parteneriate cu diferite grupuri de interes (stakeholders)”.

Grupul Orange are o strategie de responsabilitate corporativa bine definita, prin care ne asiguram ca activitatea noastra se desfasoara intr-o maniera responsabila. Brandul Orange este valoarea noastra cea mai de pret si este necesar sa ii protejam integritatea. Programul nostru de Responsabilitate Sociala se bazeaza pe un set de principii care reflecta valorile brandului Orange si care reprezinta standardele noastre de etica in afaceri. Strategia Orange in ceea ce priveste responsabilitatea sociala se bazeaza pe un set de principii de afaceri care definesc standardele noastre de etica in afaceri, responsabilitatile noastre fata de partenerii nostri - angajati, clienti, comunitate, furnizori, impactul nostru asupra mediului inconjurator.

Preview document

Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 1
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 2
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 3
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 4
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 5
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 6
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 7
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 8
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 9
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 10
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 11
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 12
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 13
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 14
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 15
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 16
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 17
Etică în afaceri - responsabilitatea socială - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Etica in Afaceri - Responsabilitatea Sociala.doc

Alții au mai descărcat și

Responsabilitatea socială - studiu de caz Orange România

Partea I. Noţiuni teoretice privind responsabilitatea socială 1. Definirea şi conţinutul conceptului de responsabilitate socială În prezent,...

Morala și etica în afaceri - corupția în spațiul românesc

„A fi moral nu este doar modul CORECT de a trăi, ci este şi modul cel mai practic de a trăi. Adevăraţii profesionişti din afaceri nu doar...

China - cultura afacerilor și etica în afaceri în China

China nu este numai cea mai populata tara din lume, ci se poate lauda ca fiind si cea mai veche civilizatie de pe planeta, o societate bazata pe...

Etica în afaceri și responsabilitatea socială corporativă

Anglo American este una dintre companiile lider de minerit din lume. Este o societate cu raspundere limitata din Marea Britanie si opereaza la...

Etică în afaceri - Kraft Foods

Din dictionarul enciclopedic Wikipedia, enciclopedia liberă, avem urmatoarea explicatie data referitor la firma Kraft Foods. Kraft Foods este o...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Agresivitatea în Etica Actului Economic

I N T R O D U C E R E În această lume în continuă mişcare şi dezvoltare, persoanele se îndreaptă tot mai mult în căutarea noutăţilor din care unii...

Responsabilitate socială și etică managerială

Responsabilitatea Socială şi Etica Managerială 1. Responsabilitatea Socială Responsabilitatea socială este considerată ca fiind obligaţia fermă a...

Activități Responsabile Social Dezvoltate de Societatea Comercială Velux

Capitolul 1. Noţiuni teoretice În prezent societatea se confruntă cu o serie importantă de transformări la nivel global. Acestea se datorează în...

Înființarea unei societăți comerciale - SC Natural Juice SRL

Numele companiei: SC NATURAL JUICE SRL Date de contact: Adresa: Str.Bujorilor Nr. 33, Timişoara, România Forma juridică de constituire a...

Principii etice în relațiile cu angajații firmei

ARGUMENT Am ales această temă deoarece eu cred că publicitatea și promovarea vânzărilor joacă un rol important în succesul unei firme....

Etică în afaceri

Etica în afaceri Etica reprezintă tendinţa de a face lucrul potrivit în relaţie cu oameni, respectiv drepturile şi nevoile altora Se preocupă de...

Etica în afaceri și responsabilitatea socială corporativă

Anglo American este una dintre companiile lider de minerit din lume. Este o societate cu raspundere limitata din Marea Britanie si opereaza la...

Etica și responsabilitatea socială în mediul de afaceri - Studiu de caz - compania Nike

Etica afacerilor definește un sistem de principii, valori, norme și coduri de conduită, în baza unei filosofii a firmei, care se impun ca...

Ai nevoie de altceva?