Etica si Leadership

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Etica si Leadership.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Corodeanu Daniela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Capitolul 1. Literature Review

În urmă cu câțiva ani, sociologul Raymond Baumhart a cerut unor oameni de afaceri să spună ce cred ei că este etica, "Ce înseamnă etica pentru tine?”. Printre răspunsurile lor au fost următoarele:

"Etica are de a face cu ceea ce îmi spun sentimentele mele că este bine sau rau”

"Etica are de a face cu convingerile mele religioase”

"A fi etic înseamnă a face ceea ce spune legea”

"Etica este formată din normele de comportament pe care societatea noastră le acceptă”

Semnificația eticii este grea de descris, iar punctul de vedere al multor oameni cu privire la etică poate fi șubred. Asemeni primului corespondent al lui Baumhart, mulți oameni tind să asocieze etica cu sentimentele lor, însă a fi etic nu presupune a echivala etica cu sentimentele lor. O persoană care își urmărește sentimentele proprii, poate devia de la ceea ce este corect. De fapt, sentimentele se abat în mod frecvent de la ceea ce este etic. De asemenea, nu ar trebui să identificăm etica cu religia. Cele mai multe religii, desigur, susțin standarde de etică ridicate. Cu toate acestea, în cazul în care etica s-ar limită la religie, atunci aceasta s-ar aplica numai pentru oameni religioși.

A fi etic, nu este la fel cum spune legea. Legea de multe ori incorporează standarde etice la care de mute ori cetățenii se subscriu. Însă legea, asemeni sentimentelor, poate devia de la ceea ce este de fapt etic. Un exemplu bun în acest caz, poate fi dat de cetățenii germani, din timpul celui de-al doilea război mondial.

Ei bine, în final ce este etica?

În primul rând, etica se referă la standardele bine fundamentate de bine și rău, care prescriu ceea ce oamenii ar trebui să facă, de obicei, în termeni de drepturi, obligații, beneficii pentru societate, corectitudinea sau virtuțile specifice. Standardele etice includ de asemenea, virtuti de onestitate, compasiune și loialitate. Însă acestea cuprind și drepturi, cum ar fi dreptul la viață, la libertate, precum și dreptul la viață privată .

Cu cât exploram mai mult felul în care etica și efectivitatea sunt interconectate, cu atât vom înțelege mai bine leadership-ul. Filozofia studierii eticii ne arată o perspectivă critică din care putem examina ipotezele din spatele leadership-ului și teoriile acestuia. Etică leadership-ului trebuie să fie examinată alături de o varietate de dimensiuni care nu pot fi înțelese separat.

Dimensiunile sunt următoarele:

Etica unui leader ca persoană, care include lucruri asemeni cunosterii de sine, disciplină, intenții și așa mai departe.

Etica conducerii.

Etica procesului de leadership ( comandă și control, participare)

Etica lucrurilor pe care un lider le face sau nu le face.

Aceste dimensiuni ne dau o imagine asupra a ceea ce etica lucrurilor pe care un conducător le face și cum acesta le face. Dar chiar și după analiza acestor dimensiuni, imaginea nu este completă. Pentru a înțelege mai bine, trebuie să mai facem un pas și să privim toate aceste dimensiuni interdependente într-un context mai larg. De exemplu, etica organizării leadership-ului trebuie examinată și din contextual comunității și tot așa mai departe.

O înțelegere mai dezvoltată a provocărilor morale care sunt distinctive conducătorilor și conducerii este particular importantă pentru dezvoltarea leadership-ului .

Leadership-ul etic presupune o conducere care cunoaște și face ceea ce este corect. Problematica eticii în leadership este dificultatea de a defini ceea ce este corect. Leadership-ul etic este împărțit în două părți. Prima parte presupune faptul că liderul trebuie acționeze și să ia decizii etice, iar a doua parte este compusă din metoda de conducere a leader-ului care trebuie să fie una etică atât în atitudine cât și în acțiunile sale.

În mod tradițional, perspectiva leadership-ului prespune faptul că principaul obiectiv al acestuia este de a crește producția și profitul. În zilele noastre, această perspectivă tradițională scade treptat, pe măsură ce teoreticienii din secolul 21 afirmă că liderii au de asemenea responsabilitatea de a asigura standarde de conducere morală și etică. Liderii buni, se referă nu numai la competente, ci și la etică, încercând să o implementeze în caracterul oamenilor .

Toți conducătorii sunt responsabili pentru influența adusă adepților în realizarea unei acțiuni, completarea unei sarcini, sau comportamentul acestora într-un anumit mod. Liderii eficienti influențează procesul, stimulează schimbare în atitudinile și valorile subordonaților, sporesc convingerile de auto-eficacitate, și promovează internalizarea viziunii liderilor în comportamentul acestora, prin utilizarea strategiilor de împuternicire. Se crede că aspectul de cultivare a liderilor poate ridica cultura organizațională și valorile angajaților la un înalt nivel al eticii. Leadership-ul etic are nevoie de conducători etici. Dacă conducătorii sunt etici, atunci ei se pot asigura de faptul că practicile etice sunt efectuate în întreagă organizație .

În comunicarea organizațională, etica în conducere este critică. Liderii de afaceri trebuie să ia decizii care nu îi vor beneficia doar personal, ci de asemenea, aceștia trebuie să se gândească la felul în care alți oameni vor fi afectați. Cei mai buni lideri demonstrează și clarifica valorile și etica personală, prin stilul de conducere practicat. Aceste acțiuni constau în comunicarea completă și acuratețea informațiilor, unde se regăsește o obligație cu caracter personal, profesional, etic sau legal.