Falsificarea Produselor

Proiect
10/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5478
Mărime: 39.83KB (arhivat)
Publicat de: Florin Pricop
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Introducere
  2. 1. Istoria Falsificarii Incaltamintei Sport
  3. 2. Piata Incaltamintei Sport si Cazuri De Distrugere a Falsurilor
  4. 3. Modalitati de Falsificare si de Recunoastere in Romania a Incaltamintei Sport
  5. 4. Legislatia Privind Incaltamintea Sport
  6. 5. Protectia Consumatorului
  7. Concluzii

Extras din proiect

Falsificarea este operatia de imitare, substituire, reconditionare, reconstituire, transformare, denaturare, alterare a caracteristicilor de calitate ale unui produs, în scopul obtinerii unor produse asemanatoare cu cele originale si în vederea realizarii unor venituri ilicite (foloase necuvenite).

Datorita sumelor considerabile obtinute de pe urma acestor activitati fenomenul s-a extins aproape în toate tarile lumii.

Cel mai frecvent se falsifica produsele cu valoare adaugata mare si o rata ridicata a vânzarilor (produse cosmetice, piese de schimb auto, produse petroliere, pietre pretioase, produse din sticla, produse ceramice, produse textile, încaltaminte sport, ceasuri, software, telefoane mobile, moneda).

In zilele noastre se poate spune ca <totul se falsifica> de la marfuri textile , bijuterii , pana la acte si opera de arta.

<<<

In marile centre comerciale din Romania se vand copii contrafacute ale produselor de lux, precum articole sport, parfumuri, genti sau obiecte vestimentare, iar clientii platesc pentru ele aproape aceiasi bani ca si pentru obiectele originale

Acestea sunt concluziile desprinse in urma unui seminar pe tema industriei luxului, organizat de CPP Management Consultants. “Aflat in vizita la Bucuresti, vicepresedintele Dolce & Gabbana a descoperit produse copiate ale firmei, care se vindeau in cele mai mari centre comerciale din Capitala, in magazine amplasate in vazul lumii“, a afirmat Oliver Petcu, reprezentantul CPP.

Producatorii si comerciantii autohtoni, dornici de profit, pun in vanzare produse vestimentare sau chiar parfumuri pe care aplica numele unei marci importante, insa acel produs nici macar nu exista in linia originala.

Marcile, stantele, chiar si hologramele sunt copiate astfel incat produsele se aseamana foarte mult cu cele originale. Aceste falsuri se vand la preturi apropiate cu cele ale marcilor pe care le imita. “Clientii nu stiu ce cumpara, li se spune ca produsul este unul original. In strainatate, produsele contrafacute sunt mult mai iefine decat cele pe care le copiaza“, a declarat Despina Andrei, director de marketing al Alsa Boutique. “Falsuri se vand peste tot, chiar si la Milano, insa magazinele care comercializeaza astfel de produse sunt amplasate in zone mai periferice“, a explicat Oliver Petcu.

Falsificarea marcilor de lux este foarte profitabila, fiind folosita aproape peste tot in lume. “Potrivit unor estimari, din aceasta industrie se castiga 200-300 miliarde de dolari anual, iar in zona occidentala pierderile estimate in locuri de munca se ridica la circa 200.000 de locuri“, a declarat Stelica Nicula, director in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

El a apreciat ca fenomenul va lua amploare datorita globalizarii comertului. Toate tarile duc o lupta permanenta pentru eradicarea fenomenului contrafacerilor.

Franta este unul dintre statele afectate serios de acest flagel, iar aici s-a instaurat o legislatie specifica in acest sens, formandu-se in acelasi timp un Comitet National Anti-contrafaceri. “Amenzile pentru contrafacere se ridica in Franta la 500.000 de euro, iar fapta se poate pedepsi cu inchisoare pana la cinci ani“, a afirmat Stelica Necula.

Legislatia romaneasca prevede amenzi intre 10 milioane si 1.000 de milioane de lei pentru comercializarea produselor contrafacute, iar daca produsul pune in pericol sanatatea consumatorilor, amenda se poate ridica chiar la un miliard de lei.

In Bucuresti urmeaza sa se construiasca un centru comercial destinat reprezentantelor marilor producatori de obiecte de lux, a declarat Oliver Petcu, reprezentantul CPP Management Consultants.

Constructia, un asa-numit “Departament Store“, va fi amplasata in Baneasa, in zona cuprinsa intre Iancu Nicolae si aeroport. Lucrarile sunt estimate sa inceapa in ianuarie sau februarie 2005 si sa se finalizeze la sfarsitul anului 2007. Cladirea va avea circa 16.000 de metri patrati, valoarea investitiei ridicandu-se la 12 milioane de euro. “Un proiect

Similar mai exista doar la Kiev“, a explicat Oliver Petcu. Proiectul are la baza concentrarea marcilor de lux intr-un singur magazin, cu patru etaje, care sa cuprinda obiecte pentru casa si bijuterii la parter, obiecte de vestimentatie la etajele mediane, iar ultimul etaj sa fie destinat produselor si serviciilor cosmetice si de ingrijire.

In Romania exista circa 10.000-12.000 de romani care au venituri peste 100.000 de euro, a afirmat Oliver Petcu. Acestea sunt insa date estimative, deoarece in tara noastra nu s-au facut pana acum cercetari si studii in acest sens. CPP Management Consultants intentioneaza sa realizeze un astfel de studiu pentru a determina numarul romanilor cu venituri lunare de peste 50.000 de euro si profilul consumatorului de obiecte de lux.

In prezent, multi dintre romanii cu bani se duc sa isi faca cumparaturile in alte tari. “O mare firma are in baza de date o mie de fotbalisti si sportivi romani care isi fac cumparaturile de la Milano“, a spus Oliver Petcu. “Clientii cu bani nu sunt motivati sa cumpere din tara. Pe marile artere comerciale, nu sunt locuri de parcare, strada este urata, iar pe la colturi sunt cersetori“, a afirmat Despina Andrei, director marketing la Alsa Boutique.

>>>

In zilele noastre retelele care se ocupa cu falsificarea au invadat lumea intreaga.

Cele mai multe produse falsificate vin din Extremul Orient ca de exemplu Taiwan , Singapore , China si din Europa – Turcia , ele ducand la afectarea sanatatii si securitatii consumatorului.

Piata falsificarilor se intinde din Asia pana in Europa , Africa si cuprinde Canada si SUA.

Chiar daca produsele trec prin vama ele nu sunt bine controlate si de aceea patrund in orice tara . Consumatorul isi poate da seama ca produsul este falsificat daca acesta are un pret mult mai mic decat produsul original.

Pe plan mondial falsificarea a luat un avant semnificativ odata cu folosirea tehniciilor de ultima ora, astfel incat falsificatorii se bucura de reusita si de un profit cat mai mare de pe urma vanzarilor facute mai ales daca consumatorii sunt neinformati corespunzator.

Profitul ce mai mare se obtine la produsele valoroase din punct de vedere artistic si de lux contrafacute cum sunt de exemplu mobila , obiectele de arta , articole sportive.

Falsificarea reprezinta in ziua de astazi circa 80% din totalul marfurilor aflate pe piata plecand de la lucruri minore pana la cele recunoscute ca valoare.

Cele mai raspindite cazuri de falsificare sint incercarile de a crea confuzie in mintea consumatorilor.

De exemplu, aparind pe piata cu un produs necompetitiv, o firma oarecare incearca sa aplice o marca ce se aseamana foarte mult ("pina la confunzie") cu marca binecunoscuta a concurentului, produsele caruia se bucura de un succes constant pe piata. Au devenit deja banale confuziile de genul REEBOK - REABOK, PANASUNIC - PANASONIC, MULINEX - MOULINEX, ABIBAS - ADIDAS etc.

In asemenea cazuri infractorul mizeaza pe faptul ca in mintea consumatorului se produce involuntar o asociatie a marfii din vitrina cu buna calitate a produsului inscriptionat cu o marca renumita. "Piratii" din domeniul proprietatii industriale mai recurg si la o astfel de "manevra": inregistreaza pe numele lor marcile sau denumirile altor intreprinderi in scopul extorcarii ulterioare ("legitime"!)a unor sume considerabile. Si deseori acest lucru le reuseste.

Piata este inundata de produse falsificate (mai ieftine, desigur), marcate cu astfel de nume faimoase ca NESCAFE, DOVE, CHRISTIAN DIOR, PUMA, SONY, MONTE CARLO etc.

Preview document

Falsificarea Produselor - Pagina 1
Falsificarea Produselor - Pagina 2
Falsificarea Produselor - Pagina 3
Falsificarea Produselor - Pagina 4
Falsificarea Produselor - Pagina 5
Falsificarea Produselor - Pagina 6
Falsificarea Produselor - Pagina 7
Falsificarea Produselor - Pagina 8
Falsificarea Produselor - Pagina 9
Falsificarea Produselor - Pagina 10
Falsificarea Produselor - Pagina 11
Falsificarea Produselor - Pagina 12
Falsificarea Produselor - Pagina 13
Falsificarea Produselor - Pagina 14
Falsificarea Produselor - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Falsificarea Produselor.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Depistarea Falsurilor la Carne și Preparatele din Carne

Carnea, constituie cea mai importantă sursă de substanţe proteice, furnizând atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ, amino-acizi...

Particularitățile comercializării produselor zaharoase

Produsele obtinute pe baza de amidon, glucoza, miere, zahar se numesc produse zaharoase sau dulciuri. Acestea sunt mult apreciate de consumatori...

Autentificarea Speciei și Originii Geografice a Peștelui

AUTENTIFICAREA SPECIEI ŞI ORIGINII GEOGRAFICE A PEŞTELUI 1. Noţiuni introductive Autentificarea ca şi concept certifică produsul ca fiind de...

Falsificarea Produselor Cosmetice

Capitolul 1 Motivaţia temei alese şi obiectivele propuse Am ales să vorbim despre tema „Falsificarea produselor cosmetice”, deoarece este o...

Standardele de Calitate privind Studiul Produselor și Serviciilor

CAPITOLUL 1 CALITATEA PRODUSELOR PE PARCURSUL DISTRIBUTIEI LOR FIZICE Produsele, indiferent de gradul lor de prelucrare, sunt in mod inevitabil...

Falsificarea produselor din carne

Introducere Carnea reprezintă, în sensul larg al cuvântului, orice parte comestibilă din corpul animalelor cu sânge cald, iar în sens strict...

Falsificarea cărnii și a produselor din carne

Argument Oamenii au dreptul să se aştepte ca hrana pe care o consumă să fie sigură şi adecvată consumului. Alimentaţia a suferit modificari majore...

Materii prime și metode de control în panificație

Schema tehnologică de preparare a pâinii 1. Materii prime folosite la fabricarea pâinii: Făina de grâu: Făina de grâu – materia primă pentru...

Ai nevoie de altceva?