Federația Rusă - politici comerciale contemporane

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 9563
Mărime: 42.19KB (arhivat)
Publicat de: Jasmina Moldoveanu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CUPRINS pag.1
  2. Cap.I: PREZENTAREA FEDERATIEI RUSE – NOTIUNI ELEMENTARE pag.2
  3. Statul, Religia pag.2
  4. Cadrul natural, Clima pag.3
  5. Relieful pag.4
  6. Vegetatia, Fauna si Solurile pag.5
  7. Hidrografia, Populatia si Orasele pag.6
  8. Resurse si economie pag.8
  9. Comert exterior pag.9
  10. Cap.II : RUSIA si OMC pag.10
  11. Scopurile si obiectivele aderarii Rusiei la OMC pag.10
  12. Dileme pag.14
  13. Avantajele aderarii Rusiei la OMC pag.16
  14. Politica vamala si netarifara a Federatiei Ruse pag.19
  15. Cap.III: POLITICA FEDERATIEI RUSE vis-a-vis DE ROMANIA pag.23
  16. Cap.IV: CONCLUZII pag.25
  17. Bibliografie pag.26

Extras din proiect

Cap.I : PREZENTAREA FEDERATIEI RUSE

– NOTIUNI ELEMENTARE

Cea mai mare ţară din lume, Rusia a făcut parte din Uniunea Sovietică până în anul 1991, când aceasta s-a destrămat. Fosta URSS conţinea 15 republici unionale care au devenit state independente. Rusia, cu denumirea oficiala de Federaţia Rusã (deoarece forma de guvernamant este republica), este cel mai întins stat al lumii contemporale, ocupând o parte din estul Europei şi nordul Asiei, cu o suprafata totala de 17 075 400 km2. Prin numãrul de locuitori, ocupã locul şase pe glob, cu o populatie de aproximativ 149 000 000 locuitori si o densitate de 9 locuitori / km2(de stiut faptul ca numai capitala Moscova are circa 9 000 000 locuitori). Datoritã întinderi sale foarte mari în partea nordicã a Eurasiei, de dimensiuni continentale, cuprinde o varietate foarte mare de peisaje naturale, resurse şi unitãţi religioase care fac din acestea un exemplu de diversitate geograficã a teritoriului.

Statul

Rusia (Federatia Rusa) este republică prezidenţială, stat federal. Puterea legislativă este exercitată de preşedinte şi de Congresul Deputaţilor Poporului, iar între sesiunile acestuia, de Sovietul Suprem, iar cea executivă de Consiliul de Miniştri numit ca rezultat al alegerilor legislative. Limba oficiala este limba rusa, moneda folosita este rubla, iar ziua national ape data de 12 iunie.

Religia

În ciuda campanilor antireligioase ale guvernelor comuniste,timp de 50 de ani,mulţi oameni sunt foarte loiali Bisericii Ortodoxe Ruse. Nivelul educaţiei şi al cercetării este înalt, în ciuda lipsei de fonduri, în special din medicină şi tehnologie.

Cadrul Natural

Datoritã întinderi foarte mari, întâlnim o mare varietate a caracteristicilor fizico-geografice, prin care Federaţia Rusã constituie o sintezã a unei pãrţi însemnate din geografia fizicã a planetei noastre. Întinderea mare în latitudine face posibil sã întâlnim pe teritoriul ei o varitate de condiţii naturale, de la cele arctice pânã la cele caracteristice deşerturilor, iar întinderea de la vest la est oferã o imagine elocventã a felului în care au loc modificãrile caracteristicilor fizico-geografice în longitudine.

Rusia este aşezată în Eurasia (în estul Europei şi nordul Asiei);este cel mai întins stat din lume: de la vest la est măsoară 10.000 km. Limite : Norvegia, Marea Barents, Marea Kara, Marea Laptev, Marea Siberiei de Est, Marea Ciukotsk în nord; Marea Bering, Oceanul Pacific, Marea Ohotsk, Marea Japoniei în est; Coreea de Nord, China, Mongolia, Kazahstan, Marea Caspică, Georgia, Azerbaidjan, Marea Neagră în sud; Ucraina, Belarus, Estonia, Polonia, Lituania, Finlanda, Marea Baltică în vest.

Clima

Pe teritoriul Rusiei găsim mai multe feluri de climă, clima Federaţiei Ruse reprezentand o mare varietate de tipuri şi nuanţe. Întindere mare şi latitudine (între 42º si 82º lat. N) determinã o succesiune de zone climatice, din sud spre nord, atsfel:

- un climat continental (cu nuanţe deşertice), în apropierea Mãrii Caspice

- un climat temperat continental rece (pânã aproape de Cercul Polar de Nord, cu ierni lungi şi geroase, dar precipitaţii puţine. Aici se înregistreazã frecvent temperaturi ce coboarã pânã –50ºC, iar uneori pânã la –70ºC,fiind unele dintre cele mai reci regiuni ale planetei.

- un climat subpolar,rece (de la Cercul Polar până la ţărmul Oceanului Arctic, cu un scurt anotimp de primãvarã

- un climat artic (polar ), care favorizeazã existenţa gheţarilor în Insula Novaia Zemlea şi formarea unei banchize de gheaţã în Oceanul Arctic. Iarna, porturile nordice, ca St. Petesburg,sunt blocate de gheaţă.

Relieful

Relieful oferã o mare varietate de forme şi unitãţi. Acestea ocupã suprafeţe comparabile între ele. Structura principalã a reliefului este datã de placa tectonicã eurasiaticã, foarte întinsã şi puţin fragmentatã, care se aflã într-o relativã stabilitate faţã de alte plãci tectonice situate în partea de sud şi est. Ea este alcãtuitã din mai multe structuri geologice majore, de la nuclee continentale foarte vechi la podişuri întinse şi netede, zone depresionare şi suprafeţe de câmpi de acumulare, de întinderi considerabile.

Relieful teritoriului Federaţiei Ruse este completat cu numeroase forme situate la contactul dintre uscat şi apã, cum ar fi estuare, delte, platforme continentale, peninsule, insule şi strâmtori.

În partea de vest a Federaţiei Ruse se află o întinsă câmpie denumită Câmpia Europei de Est, care are aspectul unei depresiuni alungite, cuprinse între Oceanul Artic, în nord, şi zona Mãrii Caspice, în sud. Aceastã câmpie are altitudini coborâte pe întinderi foarte mari şi se remarcã printr-o netezime surprinzãtoare a reliefului. Este stãbãtutã spre nord de râuri care se varsã în Oceanul Artic (Dvina şi Peciora), iar în partea de sud de bazinul hidrogafic al fluviului Volga.

Preview document

Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 1
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 2
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 3
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 4
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 5
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 6
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 7
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 8
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 9
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 10
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 11
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 12
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 13
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 14
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 15
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 16
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 17
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 18
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 19
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 20
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 21
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 22
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 23
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 24
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 25
Federația Rusă - politici comerciale contemporane - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Federatia Rusa - Politici Comerciale Contemporane.doc

Alții au mai descărcat și

Politică monetară - studiu de caz - adoptarea monedei euro de către România

Introducere Lucrarea de față intitulată “Politica monetară” își propune să stabilească tot ceea ce implică termenul de politică monetară și în...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Doctrine Economice

1. Sistemul economic al lui Fr. List Sistemul economic al lui List vizează prioritar acele momente şi elemente interne şi internaţionale, care ar...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Teoria și Practica de Evaluare a Unităților Economice în Baza Cerințelor Actuale Bancare

INTRODUCERE Actualitatea temei de cercetare Condiţiile economice actuale de dezvoltare a unităţilor economice impun existenţa unui spaţiu...

Relația Geopolitică dintre România și Rusia După 1989

Introducere- Romania si Rusia dupa 1989 După colapsul comunismului şi dispariţia ecuaţiei bipolare din viaţa internaţională, România s-a regăsit...

Ai nevoie de altceva?