Finanțare europeană

Proiect
9/10 (5 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 9640
Mărime: 109.70KB (arhivat)
Publicat de: George Dumitru
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Florina
plan de afaceri si cerere de finantare pt un proiect cu finantare europeana

Extras din proiect

PLANUL DE AFACERI

1. TITLUL

ACIZITIONAREA DE PUBELE ECOLOGICE SPECIFICE ACTIVITATII S.C. BOGVAL S.R.L.

2. SCOPUL SI OBIECTIVELE

Scopul proiectului este cresterea nivelului tehnic de dotare al firmei prin achizitionarea unor noi active corporale, destinate sa modernizeze si sa dezvolte activitatea curenta de productie, utiland astfel firma cu tehnologie avansata si eficienta in scopul realizarii unor colectari de deseuri de calitate superioara, realizate in domeniul saluvritatii si protectiei mediului, in conditii de siguranta si respectare a normelor de mediu.

Scopul planului de afaceri il reprezinta elaborarea documentatiei necesare in vederea intocmirii proiectului pentru accesarea finantarii nerambursabile pentru apelul de proiect in cadrul Programului Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013, Axa prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si co-eficient, domeniul major de interventie D1.1. Investitii productive si pregatirea pentru competitie pe piata a intreprinderilor, in special a IMM, Operatiunea – Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile.

Obiectivul general al societatii este de a creste competitivitatea S.C. BOGVAL S.R.L., de a dezvolta activitatea acesteia si de a deveni unul din liderii pietei de colectare a deseurilor in judetul Arges. Pentru aceasta, compania vizeaza implementarea de strategii de crestere a competitivitatii, care sa contribuie la cresterea calitatii lucrarilor efectuate in domeniul colectarii de deseuri, la imbunatatirea raportului cost/pret, pentru sprijinirea autoritatilor locale in eforturile acestora de a reduce cantitatea de deseuri si de a stimula colectarea selectiva a deseurilor, realizarea de campanii de constientizare a populatiei, precum si la cresterea cotei de piata.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta valorificarea activitatii companiei prin extinderea si modernizarea acesteia. In acest sens firma va achizitiona echipamente de depozitare si colectare noi, moderne, ceea ce va conduce implicit la inovarea procesului de colectare, la dezvoltarea durabila a companiei, la respectarea normelor de mediu si la cresterea competitivitatii in piata specifica. Proiectul investitional concretizat in achizitia de active tangibile este conceput in functie de rezultatele care se preconizeaza sa se obtina. La baza planului de afaceri stau informatiile existente care au fost analizate de catre reprezentantii societatii, corelat cu istoricul activitatii acesteia. Prezentul studiu contine informatii furnizate de catre reprezentantii societatii, referitoare la performantele viitoare ale societatii cat si la piata potentiala a serviciilor prestate de firma noastra.

Obiectivele specifice ale proiectului concorda cu scopul propus de schema de finantare, in sensul ca prin achizitionarea de containere noi, moderne din punct de vedere tehnologic, se asigura consolidarea, dezvoltarea durabila si valorificarea sectorului productiv al unitatii, prin extinderea, modernizarea si diversificarea gamei de servicii prestate.

In mod implicit, achizitionarea containerelor noi si performante, de ultima generatie, deschide perspective noi pentru societate prin contractarea de noi servicii de calitate in ceea ce priveste colectarea deseurilor; aceasta inseamna in primul rand o adaptare permanenta la schimbarile tehnologiilor si echipamentelor moderne, utilizate in industria protectiei mediului, lucru care va conduce la diversificarea lucrarilor executate, reducerea timpilor de executie, scaderea consumurilor de combustibili si energie, eficientizarea activitatii si in final la o crestere a cotei de piata.

Proiectul vizeaza atat satisfacerea cerintelor pietei, prin cresterea calitatii serviciilor, cat si valorificarea conceptelor moderne si reducerea poluarii.

Prin implementarea acestui proiect firma va avea o capacitate de lucru mai mare, va presta servicii imbunatatite si diversificate clientilor sai, iar personalul va avea un randament mai ridicat, activitatea societatii urmand sa acopere o cota mult mai mare pe piata.

Cresterea in valoare si in calitate a serviciilor, bazata pe extinderea si modernizarea dotarilor tehnice, pe inovarea proceselor de lucru si adaptarea la standardelor europene, constituie un deziderat, avand ca finalitate crearea de noi locuri de munca si mentinerea lor, cresterea profitabilitatii, cresterea productivitatii si reducerea cheltuielilor si a poluarii mediului.

Prin obiectivul general, acest proiect contribuie la realizarea obiectivelor specifice aferente Axei prioritare 1, in sensul ca sprijina îmbunatatirea performantelor tehnologice, cresterea profitabilitatii si a calitatii produselor oferite.

Achizitionarea echipamentelor propuse, duce la dezvoltarea firmei, fapt ce va conduce implicit si la atingerea obiectivului general al POS – CCE, „cresterea productivitatii, intreprinderilor romanesti, asigurarea dezvoltarii durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii Europene”. Prin urmare, proiectul este in concordanta si aplica principiile dezvoltarii durabile si reducerii decalajelor fata de productivitatea la nivelul Uniunii Europene, astfel incat Romania sa atinga, pana in anul 2015, un nivel de aproximativ 55% din valoarea medie a productivitatii a UE, asa cum au fost prevazute in Programul Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice.

Este stiut faptul ca una din problemele intreprinderilor mici si mijlocii din Romania fata de cele din alte state membre ale UE este legata de diferenta de productivitate, avand repercursiuni la nivel de performante economico-financiare dar si la nivelul resurselor umane, cu efecte asupra nivelului de salarizare si gradului de ocupare a fortei de munca. Este evident faptul ca achizitionarea unor echipamente fiabile si moderne care sa mareasca productivitatea muncii va avea efecte directe si sesizabile asupra indicatorilor economici si de resurse umane ai S.C. BOGVAL S.R.L. si va influenta in mod pozitiv competitivitatea firmei pe piata de profil de la nivel local si regional, ridicand-o la standarde europene.

Din punctul de vedere al oportunitatii si necesitatii implementarii proiectului propus, subliniem ca acesta este generat de faptul ca firma functioneaza in jud. Arges din 2008, perioada in care activitatea s-a dezvoltat, ajungand la o cifra de afaceri de peste 360.000 RON la finele anului 2009 cu un profit net de 126.000 RON. In contextul dezvoltarii industriei pe plan local si al cresterii portofoliului propriu de clienti, devine in mod obiectiv necesara marirea capacitatii de productie a firmei, cresterea gradului de dotare tehnica si implicit, imbunatatirea si diversificarea serviciilor prestate urmare achizitionarii unor containere noi, superioare tehnologic, care sa asigure independenta tehnologica si suportul prestarii unor servicii performante la nivel european. Necesitatea implementarii proiectului este generata pe de alta parte si de cerintele legislative, pe fondul alinierii la standardele europene in privinta calitatii, protectiei mediului si consumurilor energetice, precum si de cresterea concurentei si exigentelor in industria de protectie a mediului.

Din punctul de vedere al contextului, se cuvine a fi mentionat faptul ca in corelatie cu industria prestarii de servicii in ceea ce priveste protectia mediului, domeniul colectarii deseurilor, a cunoscut un trend crescator semnificativ in ultimii ani, avand ca scop cresterea sigurantei societatii, si a gradului de confort si, implicit, a valorii de piata a obiectivelor respective. Aceste servicii sunt cerute de exigentele in crestere ale pietei precum si de noile reglementari legislative. Investitiile sunt favorizate de existenta resurselor financiare, concentrate in zona, in care se deruleaza afaceri tot mai multe si mai importante, parte esentiala din acesta revenind noilor cladiri destinate constructiei de apartamente, dar si cladiri de birouri (agenti economici). cladirile sociale si sedii administrative. Astfel proiectul se incadreaza in contextul general al acestui tip de activitati precum si al obiectivelor firmei, avand ca finalitate promovarea unei activitati economice generatoare de profituri, dar in acelasi timp modernizate, care confera calitate produselor si serviciilor si eficienta activitatii desfasurate.

Prin implementarea proiectului capacitatea de productie si independenta tehnologica a firmei va creste. Extinderea capacitatii productive a S.C. BOGVAL S.R.L. este necesara si din punctul de vedere al cresterii investitiilor in industria de profil - regiunea de dezvoltare Muntenia SUD, astfel incat sa se asigure dezvoltarea si adaptarea acesteia la standardele comunitare.

Proiectul este relevant in raport cu prevederile Operatiunii “Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile” prin prisma faptului ca implementeaza dezvoltarea tehnologica, cresterea calitatii serviciilor si crearea de noi locuri de munca, care conduc la cresterea competitivitatii in zona respectiva si la valorificarea resurselor locale. Consideram ca prin investitia in active tangibile superioare tehnologic, avantajul capatat de firma va fi acela ca va putea creste valoarea adaugata a activitatii prin cresterea productivitatii.

Avand in vedere aceste aspecte, obiectivul pe termen lung al societatii este dezvoltarea si cresterea competitivitatii firmei prin realizarea si furnizarea pe piata interna a prestarilor de servicii moderne in ceea ce priveste colectarea si stocarea deseurilor, de inalta calitate si in conditiile unui flux de productie perfectionat, dotat cu echipamente moderne si eficiente, la nivel european.

Preview document

Finanțare europeană - Pagina 1
Finanțare europeană - Pagina 2
Finanțare europeană - Pagina 3
Finanțare europeană - Pagina 4
Finanțare europeană - Pagina 5
Finanțare europeană - Pagina 6
Finanțare europeană - Pagina 7
Finanțare europeană - Pagina 8
Finanțare europeană - Pagina 9
Finanțare europeană - Pagina 10
Finanțare europeană - Pagina 11
Finanțare europeană - Pagina 12
Finanțare europeană - Pagina 13
Finanțare europeană - Pagina 14
Finanțare europeană - Pagina 15
Finanțare europeană - Pagina 16
Finanțare europeană - Pagina 17
Finanțare europeană - Pagina 18
Finanțare europeană - Pagina 19
Finanțare europeană - Pagina 20
Finanțare europeană - Pagina 21
Finanțare europeană - Pagina 22
Finanțare europeană - Pagina 23
Finanțare europeană - Pagina 24
Finanțare europeană - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Cerere de finantare BOGVAL.doc
  • Plan de afaceri BOGVAL.doc

Alții au mai descărcat și

Probleme ale Ocupării și Șomajului în România

INTRODUCERE În ansamblul factorilor de producţie, unul dintre cele mai importante elemente îl reprezintă omul, baza desfăşurării multor procese...

Analiza și Diagnostic Financiar

1. Indicatori calculaţi pe baza contului de profit şi pierdere 1.1. Soldurile intermediare de gestiune Soldurile intermediare de gestiune ce pot...

Obținerea de finanțare cu fonduri europene

I. Proiectul 1. Titlul proiectului Achizitia de mijloace si utilaje specifice activitatii SC BUILDUP SRL 2. Scopul si obiectivele proiectului...

Fonduri Structurale Europene în Resurse Umane - POSDRU

Introducere În România de astăzi există multe variabile privind resursele umane și posibilitatea de a găsi un loc de muncă. Sistemul educațional...

Dezvoltarea durabilă a unei zone - județul Suceava

Judetul Suceava se afla in nord-estul Romaniei si are granita la nord si est cu Ucraina, la sud cu judetele Neamt si Mures, la sud-est cu Iasi, la...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Finanțare europeană pentru achiziții utilaje

I. CONCEPEREA PROIECTULUI Introducere Ideea acestui proiect este legata de achizitionarea de masini si utilaje agricole necesare unei ferme...

Auditarea Proiectelor cu Finanțare Europeană

INTRODUCERE Lucrarea prezintă în paginile următoare un studiu asupra posibilităţilor de absorţie a fondurilor europene necesare pentru dezvoltarea...

Proiect de finanțare europeană - realizarea sistemului centralizat de apă în Comuna Cicârlău, Județul Maramureș

Introducerea şi motivaţia temei Prezentul proiect prezintă ce este Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), ce cuprinde acesta, unde se...

Studiu de fezabilitate pentru un proiect cu finanțare Europeană

Putem constata că investiţiile au devenit un mod prin care se poate contribuii la dezvoltarea economiei unei ţări. Aderarea României la Uniunea...

Managementul proiectelor cu finanțare europeană - plantație de zmeură

TITLUL PROIECTULUI: Plantatie de zmeura INIŢIATORUL PROIECTULUI: S.C. SANATATE DIN NATURA S.R.L Firma: Societate cu răspundere limitată Adresa...

Finanțarea dezvoltării regionale în contextul integrării în Uniunea Europeană

INTRODUCERE Politica de dezvoltare regională este una din politicile cele mai importante şi cele mai complexe ale Uniunii Europene, statut ce...

Impactul TVA asupra cash-flow-ului investițional în cadrul unui proiect cu finanțare europeană

IMPACTUL T.V.A. ASUPRA CASH-FLOW-ULUI INVESTITIONAL IN CADRUL UNUI PROIECT CU FINANTARE EUROPEANA. ANALIZA INDICATORILOR FINANCIARI. ANALIZA...

Proiect de Finanțare Europeană în Vederea Obțineri de Fonduri pentru Realizarea unei Păstrăvării

Cine suntem şi ce ne propunem? S.C All Distrbution SRL este o firmă cu răspundere limitată înfiinţată în 20.08.2006. Avem o experienţă de 6 ani în...

Ai nevoie de altceva?