Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 7 fișiere: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5344
Mărime: 121.81KB (arhivat)
Publicat de: Haralambie Vlad
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mircea Gheorghita

Extras din proiect

CAPITOLUL I

DIAGNOSTICUL ECONOMICO-FINANCIAR AL SC ROSTAR SA

1. PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. RO-STAR S.A.

1.1. Scurt istoric privind înfiinţarea S.C. RO-STAR S.A.

În primăvara anului 1996 un grup de oameni de afaceri turci, după ample studii ale pieţei din România, s-au hotărât să facă o importantă investiţie în domeniul producţiei de biscuiţi.

Astfel s-a născut ideea înfiinţării societăţii RO-STAR S.A., societate cu capital privat integral străin, al cărei principal obiect de activitate îl constituie producţia de biscuiţi.

Demararea investiţiei s-a făcut prin achiziţionarea în proprietate a unui teren în suprafaţă totală de 18.000 mp, pe care ulterior s-a început construcţia unei clădiri, pe două nivele, în suprafaţă totală de 6.000 mp. În prezent sunt, în principal, 4 corpuri de clădiri:

- corpul 1, respectiv secţia de pregătire a aluaturilor;

- corpul 2, respectiv hala de producţie cu o lungime de peste 120 metri;

- corpul 3, respectiv corpul administrativ în componenţa căruia intră pe lângă birouri şi o sală de mese cu o capacitate de cca 110 locuri;

- corpul 4, respectiv depozitul principal.

Toate lucrările de construcţie-montaj precum şi anexele aferente (gospodăria de apă, centrala termică proprie, punct de transformare) au fost realizate în regie proprie, ceea ce a făcut ca perioada de execuţie să fie de numai opt luni.

La începutul lunii martie 1997 se produceau deja şapte sortimente de biscuiţi pe o linie de mare productivitate. Aceasta, combinată cu experienţa specialiştilor şi a celor peste 200 de angajaţi, calitatea biscuiţilor şi nu în ultimul rând, preţul atractiv al produselor, au dus în scurt timp la cucerirea unui segment important al pieţei româneşti.

Ca urmare a succesului avut, s-a trecut în scurt timp la faza a doua a investiţiei, respectiv achiziţionarea şi montarea celei de-a doua linii de producţie a biscuiţilor, iar în 1998 a fost montată o nouă linie de producţie pentru biscuiţi dulci.

Numele RO-STAR a devenit binecunoscut atât pe piaţa română cât şi în alte ţări datorită gamei diversificate: 52 sortimente de biscuiţi apreciaţi în special de copii. Dorind ca biscuiţii RO-STAR să satisfacă toate gusturile, firma noastră a efectuat ample studii de marketing, în urma cărora s-a ajuns la concluzia că sortimentul “Biscuiţi săraţi” este foarte agreat de cumpărători.

Cu toate că producţia va creşte pentru a satisface cererea de pe piaţa internă şi externă, calitatea biscuiţilor se va menţine la cote de exigenţă maximă, aceasta pentru că DEVIZA NOASTRĂ ESTE CALITATEA.

2.2. Date generale privind S.C. RO-STAR S.A.

ADRESA:

Şoseaua Alexandriei, Nr. 42

077025 Bragadiru, ILFOV

+40-21-420.48.71 +40-21-420.56.96

OBIECTUL DE ACTIVITATE al S.C. RO-STAR S.A. îl reprezintă producerea unei diversificate game de biscuiţi, în prezent obţinându-se peste 50 sortimente.

STRUCTURA CAPITALULUI SOCIAL. Din punct de vedere juridic S.C. RO-STAR S.A. este o societate comercială pe acţiuni. Din punct de vedere al provenienţei capitalurilor S.C. RO-STAR S.A. este o societate cu capital privat în totalitate. La formarea capitalului social al societăţii au participat 5 acţionari principali.

CIFRA DE AFACERI a S.C. RO-STAR S.A. în perioada supusă analizei a avut următoarele valori: Tabel nr.1.1

Evoluţia cifrei de afaceri

Indicator 2007 2008 2009 2009/

2007 2009/

2008

Cifra de afaceri (Lei) 5393187 7828636 11019876 2,04 1,40

NUMĂR DE PERSONAL. În anul 2009 numărul mediu al personalului a fost în jur de 250 angajaţi cu contract de muncă şi 5 sezonieri. Evoluţia şi structura personalului va fi analizată în subcapitolul Diagnosticul managementului şi al utilizării resurselor umane.

2. ORGANIZAREA STRUCTURALĂ A S.C. RO-STAR S.A.

În cadrul S.C. RO-STAR S.A. structura managerială este reprezentată la nivel ierarhic superior de Adunarea Generală a Acţionarilor, Consiliul de Administraţie şi de Preşedinte Director General.

La nivel ierarhic imediat următor se află Directorul Tehnic, Economic, de Calitate, Logistică, Marketing ce coordonează şi conduc principalele sectoare.

Structura de producţie este alcătuită din totalitatea subdiviziunilor organizatorice ale unităţii în cadrul cărora se desfăşoară activităţile, în principal cele de producţie. Secţia de producţie este alcătuită în prezent din 3 linii tehnologice, de înaltă performanţă, moderne, cu productivitate mare, toate importate.

Structura producţiei este complexă datorită gamei diversificate de sortimente de biscuiţi care există – peste 50 . În continuare enumerăm doar câteva din aceste sortimente: biscuiţi simpli, biscuiţi săraţi, biscuiţi cu cremă (de cacao, vanilie, fructe – lămâie, portocale, mere, căpşuni etc.), eugenia, sticks (cu susan, sare, caşcaval ).

Managementul se realizează prin activitatea desfăşurată de A.G.A. Aceasta este organul de management al societăţii care decide asupra activităţii acesteia şi stabileşte politica economică şi comercială. Întrunirile acestui organism pot fi ordinare şi extraordinare.

Principalele atribuţii ale A.G.A. sunt:

• aprobă structura organizatorică şi numărul de posturi, normativul de constituire a compartimentelor funcţionale şi de producţie;

• alege membrii Consiliului de Administraţie, stabilindu-le atribuţiile;

• numeşte şi revocă directorii;

• aprobă şi modifică programele de activitate şi bugetul de venituri şi cheltuieli;

• analizează rapoartele Consiliului de Administraţie privind stadiul şi perspectivele societăţii, profilul, poziţia pe piaţa internă şi externă, nivelul tehnic, calitatea forţei de muncă, relaţiile cu clienţii;

• hotărăşte contractarea de împrumuturi pe termen lung;

• examinează, aprobă sau modifică bilanţul şi contul de profit şi pierderi;

• hotărăşte cu privire la mărirea sau reducerea capitalului social, modificarea statutului şi transformarea formei juridice a societăţii, divizarea sau dizolvarea societăţii, salarizarea membrilor.

Consiliul de Administraţie este format dîntr-un număr variabil de persoane alese de A.G.A. pe o perioadă de 4 ani. Consiliul de Administraţie este condus de un preşedinte care îndeplineşte şi funcţia de Director General. În relaţiile cu terţii, societatea este reprezentată de preşedintele Consiliului de Administraţie, pe baza şi în limitele împuternicirilor date de A.G.A.

Principalele atribuţii ale Consiliului de Administraţie sunt:

• angajarea şi concedierea personalului, stabilirea îndatoririlor şi împuternicirilor personalului pe compartimente;

• aprobă încheierea de contracte de marketing, cercetare-dezvoltare, supuse A.G.A. în termen de 60 zile de la încheierea exerciţiului financiar, a raportului de activitate, bilanţul contabil şi bugetul societăţii pe anul următor.

Preview document

Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 1
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 2
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 3
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 4
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 5
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 6
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 7
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 8
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 9
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 10
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 11
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 12
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 13
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 14
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 15
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 16
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 17
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 18
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 19
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 20
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 21
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 22
Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Fundamentarea Planului de Afaceri la Rostar SRL
    • 1. Prezentare generala.doc
    • 2. Organizarea structurala.doc
    • 3. Diagnosticul potentialului tehnico-productiv.doc
    • 5. Diagnosticul activitatii de marketing.doc
    • 6. DIAGNOSTICUL ACTIVITATII ECONOMICO-FINANCIARE.doc
    • 7. Concluzii.doc
    • diagnostic.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza SC Petrom SA

1.PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII Petrom S.A, membru al Grupului OMV, este cea mai mare companie de petrol şi gaze din România. Sediul social al...

Analiză economico-financiară aprofundată - SC Turism Felix SA

CAPITOLUL 1: PREZENTAREA SOCIETÃTII 1.5. Date de prezentare a societãTii comerciale: - Sediul social: Bãile Felix, com- Sânmartin, jud- Bihor -...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?