Fundamentarea pretului produselor SC Boromir

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fundamentarea pretului produselor SC Boromir.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Capitolul 1 3
Prezentarea Firmei Boromir 3
1.1 Scurt istoric – BOROMIR 3
1.2 Situația financiară a companiei 5
Capitolul 2 6
Stabilirea prețurilor 6
2.1 Strategii de preț - Boromir 6
2.2 Analiza produsului: Croissant cu ciocolată rom Boromir 7
Concluzii 9

Extras din document

Capitolul 1

Prezentarea Firmei Boromir

1.1 Scurt istoric – BOROMIR

Boromir IND Râmnicu Vâlcea este o societate comercială ce are ca obiect de activitate achiziția, prelucrarea cerealelor și valorificarea superioară a făinurilor prin secțiile proprii de panificație și patiserie. Boromir s-a înființat în anul 1994. Compania deține patru mori în: Râmnicu Vâlcea, Deva, Buzău și Sibiu. De-a lungul timpului compania Boromir a evoluat, ajungând astăzi să se situeze printre principalii competitori de pe piața de panificație și morărit. Pașii cu care și-a început activitatea sunt redați în următoarea figură:

Fig. nr. 1 Etapele de înființare - Boromir

Sursă: www.boromir.ro

Boromir oferă pe piață produse tradiționale dar și produse noi cum ar fi o gamă variată de croissante precum și diferite dulciuri de care piața românească avea nevoie. În prezent Boromir are o capacitate de măcinare de 1500 t/zi față de anul 2011 când măcina 1300 t/zi dar și față de momentul inițial când aceasta măcina doar 24 t/zi. Acest lucru se datorează faptului că grupul boromir a cumpărat noi fabrici de morărit și panificație aflate în anumite zone ale țării cu potențial de dezvoltare.

Compania dispune de o rețea de magazine specializate „Boromir Pan Cafe”, înființate în 2008 reprezentând un proiect bazat pe re-branduirea tradiționalelor brutării Boromir. Boromir Pan Cafe a ieșit în evidență prin conceptul de fresh: terminale de coacere amplasate în fiecare magazin, pentru pregătirea „la vedere” a produselor calde de brutărie și patiserie. S.C BOROMIR PROD SA produce o gamă variată de cozonaci, biscuiți, cornuri, pișcoturi, paste și produse zaharoase. Compania este acționar majoritar al producătorului de dulciuri Amylon Sibiu și al producătorului de paste făinoase Propast Iași. Boromir se ocupă în principal cu morăritul, panificația, distribuția precum și producerea de dulciuri și prăjituri. Ponderea fiecărei grupe în parte este redată în graficul următor:

Grafic nr.1 Producția afacerii Boromir

Sursă: www.boromir.ro

Boromir se ocupă cu activitatea de morărit într-o pondere mai mare de 50%, urmată de producția de dulciuri, prajituri și panificație. Cifra de afaceri a companiei în anul 2014 a fost de 181,34 mil Euro pentru 2014. De asemenea Boromir se preocupă de satisfacția clientului oferind calitate și profesionalism printr-o diversitate de produse și o capacitate mare de producție.

Cozonacul boromir cu cremă de nuci a fost desemnat câștigător de către consumatori la concursul „Produsul Anului România 2009”. De asemenea în 2007 a obținut trofeul național al firmelor private ocupând locul I pentru fabricarea produselor de morărit.

Printr produsele oferite de Boromir putem enumera:

- Cozonaci : de sărbătoare, de zi cu zi;

- Croissante : croissant, piccolina, tortina;

- Cornulețe : cornulețe fragede:

- Covrigi: covrigi buzoieni, saleuri;

- Fabrica de amandine: rulouri, prăjituri și torturi, ștrudele;

- Panificație și paste făinoase: pâine și specialități, paste;

- Pișcoturi: blaturi de tort, pișcoturi;

- Morărit: făină industrială, făină retail.

Constantin Boromiz, șeful grupului Boromir, continuă să conducă topul celor mai mari producători in funcție de cifra de afaceri. Însă, are îndeaproape 2 jucători multinaționali, americanii de la Broadhurst Investments care dețin producătorul Vel Pitar și austriecii de la LLI Euromills proprietarii Titan. Boromir rămâne o afacere profitabilă în ciuda concurenței puternice venind cu produse noi pentru atragerea clienților. Misiunea Boromir Ind presupune atingerea poziţiei de lider pe piaţa naţională a produselor de panificaţie şi patiserie, astfel încât sa raspundă prompt celor mai diverse solicitări ale beneficiarilor, fie că este vorba de calitatea produselor sau diversitatea acestora.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea pretului produselor SC Boromir.docx

Bibliografie

1. Dornean Adina, „Prețuri și concurență”, 2015
2. www.bvb.ro
3. www.boromir.ro
4. Rapoarte Boromir – Analiză 2015

Alte informatii

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza “Iaşi, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor