Cuprins
CAPITOLUL I. Motivaţia alegerii produsului
CAPITOLUL II. Date generale despre firmă
CAPITOLUL III. Furnizori
3.1 APA NOVA BUCUREŞTI
3.2 F.D.F.E.E. ELECTRICA MUNTENIA SUD S.A.
3.3 VODAFONE ROMÂNIA S.A.
3.4 S.C. REINVENT STRATEGIES S.R.L
3.5 METRO Cash & Carry România S.R.L.
3.6 S.C MAXIGEL S.R.L
3.7 SC DEDEMAN S.R.L
CAPITOLUL IV. Cheltuieli generate cu deschiderea unitatii
4.1 Principalele cheltuieli de dotare a spaţiului
4.2 Cheltuielile generate de renovoarea spaţiului
CAPITOLUL V. Cheltuieli fixe lunare
CAPITOLUL VI Determinarea venituri lunare
6.1 Venituri lunare
6.2 Determinarea profitului şi a perioadei de recuperare a investiţiei
Concluzii
Bibliografie
Extras din document
Capitolul I Motivaţia alegerii produsului
Piaţa produselor de patiserie ( unde se încadrează şi covrigii) înregistrează o creştere constantă, atât cantitativ cât şi valoric. Această afacere este considerată una dintre cele mai puţin costisitoare ramuri din sectorul alimentaţiei, beneficiind în acelaşi timp de o cerere în progres, determinată în primul rând de faptul că produsele oferite sunt ieftine şi originale şi deci accesibile tuturor categoriilor de consumatori. Oferta înregistrează o certă diversificare, fie datorită însuşirii de către producători a unor propuneri venite din partea clienţilor, fie datorită unor iniţiative ale acestora din urmă.
Din punct de vedere al producătorilor, se poate observa în ultimul timp preocuparea permanentă pentru calitate, igienă şi inovaţie care a condus la importante schimbări în structura liniilor de patiserie. Unele dintre acestea sunt complet noi, altele s-au modificat permanent de-a lungul timpului.
În contextul concurenţial european, inovaţia constituie primul avantaj competitiv al unei întreprinderi. Inovaţia devine, în sectorul agroalimentar, esenţială în existenţa întreprinderii pe piaţă. Afectată pe de o parte de creşterile privind materiile prime, piaţa produselor agroalimentare cunoaşte, pe de altă parte, presiuni puternice în sectorul de retail agroalimentar, consecinţă a limitării impuse de consumatori în majorările de preţuri.
Inovaţia este singurul factor de diferenţiere a întreprinderii într-o piaţă cu segmentare din ce în ce mai importantă a preţurilor pe tip de produs alimentar. Piaţa românească ofera oportunităţi de a fructifica aceste noi segmente cu marja de profit importantă.
Concurenţi: În zona aleasă momentan nu mai există o altă covrigărie. Putem considera concurenţi: o shaormerie, o patiserie, un Fornetti. Menţionăm că niciuna dintre acestea nu sunt foarte aproape de covrigăria noastră, acestea aflându-se la cel puţin 100 – 200 m.
Capitolul II Date generale despre firmă
Denumirea societãţii: S.C Milu Concept S.R.L
Forma de proprietate: Societate comercialã cu raspundere limitata, cu capital privat românesc. Societatea a fost înfiinţatã în anul 2009. Piaţa de desfacere este reprezentatã de cea a municipiului Bucureşti. Obiectul de activitate al societaţii îl reprezintã realizarea produselor de patiserie, în special covrigi.
Sediul social: judeţul Teleorman
Cod unic de înregistrare 25835325
Număr de ordine in registrul comerţului J34/156/06.04.2010
Amplasarea spaţiului de producţie: societatea îşi desfăşoară activitatea de producţie si desfacere in incinta bazarului 16 Februarie. Spatiul este inchiriat de la societatea Teomod Style Trading S.R.L. Spaţiul deţine toate dotările necesare pentru desfăsurarea activităţii de producţie: reţea hidranţi, canalizare, încălzire cu centrală, aer condiţionat, şi alte locuri special amenajate pentru utilajele de producţie.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Infiintarea unei Afaceri - Covrigi.doc