Inginerie economică - SC Agrocompany SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 6951
Mărime: 675.45KB (arhivat)
Publicat de: Trandafir Andrei
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sl.dr.ing.ec. Matei Tamasila

Extras din proiect

CAPITOLUL I.

ANALIZA SISTEMULUI INFORMAŢIONAL EXISTENT

1.1. PREZENTAREA GENERALĂ A UNITĂŢII ANALIZATE

1.1.1. Istoricul evoluţiei unităţii analizate

Activitatea firmei S.C. Agrocompany S.R.L. Deva a început în 1992 în Deva, str. Sântuhalm, nr. 123 având ca obiect de activitate sacrificarea porcilor şi vânzarea cărnii în 3 magazine de specialitate închiriate în Deva.

La început s-a dezvoltat ca o afacere de familie, promotorul fiind dl. Gergely Vilhelm, care împreună cu membrii familiei au trecut prin toate barierele unui început greu, dar cu perseverenţă şi tenacitate au reuşit. An de an cifra de afaceri a crescut, iar politica de dezvoltare prin investiţii în tehnologii noi şi spatii de producţie a dat rezultate. Astfel, dacă în anul 1993 cifra de afaceri era 182.894, în 1994 a ajuns la 986.233 mii lei.

În anul 1996 a început prelucrarea cărnii pentru mezeluri şi alte produse, reuşind o valorificare mai bună a materiei prime.

În trimestrul întâi al anului 1998 a început construcţia unui abator pe teren propriu, producţia fizică sortimentală, calitatea şi cifra de afaceri crescând rapid începând cu trimestrul al III-lea al anului 1999, când a fost dat în funcţiune noul abator, finanţat în totalitate din fonduri proprii. În secţia de preparate s-a ajuns să se prelucreze în medie de 8 tone de carne pe zi, în 60 de sortimente.

În anul 1999 s-a deschis un magazin pentru vânzarea cărnii şi produselor din carne în Hunedoara (spaţiul de aici fiind închiriat) şi în Deva str.Sântuhalm, nr.123, magazin de prezentare şi desfacere a produselor fabricii. Saltul mult aşteptat de cei care au pus pe picioare această afacere s-a produs în 1999 prin construirea unei fabrici şi achiziţionarea de utilaje performante la aceea vreme.

În anul 2002 s-a deschis un magazin în spaţiul închiriat în oraşul Haţeg, jud. Hunedoara.

Imediat după darea în folosinţă a abatorului din Nojag a crescut şi producţia firmei „mamă” fiind necesară mărirea spaţiilor frigorifice şi a spaţiilor de tranşare. Activitatea de sacrificare a animalelor de la abatorul din Deva, str.Sântuhalm, nr.123 s-a transferat la noul abator din Nojag, carcasa rezultată se livra la firma „mamă” Deva. Prin mutarea abatorului, secţia de prelucrare s-a extins şi mărit capacitatea de producţie.

În anul 2000 s-a contractat în leasing un cap tractor şi remorca pentru transport animale, iar în anul 2001 un cap tractor şi remorcă transport carne, ambele cu o capacitate de 20 de tone. Tot în anul 2001 s-au achiziţionat 20 autospeciale Dacia, 4 autovehicule Fiat Ducato care au fost dotate cu instalaţii frigorifice pentru transport produse din carne. Tot în acest an s-a întocmit documentaţia şi s-a obţinut un credit MARR de 255000 Euro de la BCR din care s-au achiziţionat utilaje performante şi agregate frigorifice pentru fabrica din Deva. Creditul este în derulare iar ratele şi dobânzile se plătesc la termen. Prin dotarea cu utilaje noi producţia a crescut cu circa 40%.

În anul 2002 ca urmare a dezvoltării în continuare a celor două firme şi a cererii de produse de carne pe piaţă, s-a construit o fabrică de mezeluri la Nojag. Întreaga producţie de la Nojag, împreună cu produsele fabricate la Deva se comercializează de către S.C.AGOCOMPANY S.R.L. Tot în acest an a început construcţia unui magazin P+1 în piaţa agroalimentară din Deva şi un magazin în oraşul Simeria, ambele pe terenuri concesionate pe 49 de ani.

În trimestrul al II-lea al anului 2003 s-a dat în folosinţă magazinul din Deva, aflat la parterul construcţiei fiind dotat cu utilaje frigorifice, vitrine, mobilier achiziţionat în aceeaşi perioadă.

În anul 2005 s-au construit din surse proprii magazine moderne în oraşul Haţeg, Hunedoara şi Brad, pe terenuri concesionate în pieţele centrale ale localităţilor în cauză, prin care se asigură desfacerea produselor fabricate. Tot în acest an s-a cumpărat prin licitaţie ferma Turdaş pentru creşterea porcilor urmând ca după efectuarea unor lucrări de modernizare şi dotare cu utilaje să se poată creşte pentru sacrificarea a peste 25 000 de capete anual. Valoarea mijloacelor fixe (constând în construcţii, dotări cu utilaje pentru producţie şi comerţ, precum şi mijloace de transport auto) a crescut în anul 2005 cu peste 158 miliarde lei vechi.

Dorinta de a continua i-a determinat pe fondatorii societatii sa gandeasca in viitor, la un sistem integrat productie-desfacere; astfel a aparut lantul de magazine „Agro Company” in judetul Hunedoara si Bistrita si cele 13 depozite en-gross cu produse din carne. Societatea dispune in prezent de doua fabrici de produse din carne si un abator.

În prezent producţia fizică se cifrează între 35-45 de tone pe zi având în perspectivă atingerea volumului de 80-100 de tone pe zi. Societatea este condusă de: administrator, director general, director economic, contabil şef, şef de producţie, şef transporturi.

Societatea Agrocompany S.R.L. de-a lungul anilor a obţinut în permanenţă diplome, situându-se în topul firmelor de profil din judeţul Hunedoara.

Pentru activitatea anilor 2003 şi 2004 S.C. Agrocompany S.R.L. Deva a obţinut locul I pe judeţul Hunedoara, la firmele de profil alimentar, iar pentru activitatea din anul 2004 în topul celor mai bune 10 firme din judeţ (dintre 6 400 firme) obţinând o diplomă (locul VII) în semn de recunoaştere a performanţelor economice şi financiare. Societatea a mai obţinut şi certificatul BSEN ISO 9001-2000 din 10.01.2006 prin care se atestă calitatea produselor fabricate.

Dinamica si structura angajaţilor

Anul 1993 2002 2003 2004 2005 2006

Numărul angajaţilor 150 305 311 450 510 600

Numărul angajatilor s-a modificat de-a lungul timpului cum se poate observa şi din următoarea histogramă:

1.1.2. Modul de constituire al societăţii

S.C. Agrocompany S.R.L. Deva a fost înfiinţată la 12 iunie 1992 prin aportul a 5 asociaţi de cetăţenie română. Capitalul social al firmei iniţial a fost de 12 lei apoi s-a majorat în etape succesive ajungând la 1 200 300 lei în anul 2004.

Datorită ritmului rapid de dezvoltare a firmei, în trimestrul al IV-lea al anului 2000, asociaţii au hotărât înfiinţarea firmei S.C. Agrocompany Nojag, acţionar unic fiind firma mamă S.C. Agrocompay S.R.L., care a vărsat capitalul social de 2 000 000lei. S-a cumpărat un teren (28 000m2) în satul Nojag, comuna Certeju de Sus , jud.Hunedoara şi în 15.09.2000 a început construirea unui abator din resurse financiare proprii care a fost dat în folosinţă în decembrie 2000 cu toate dotările necesare.

Noua firmă are personalitate juridică fiind înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului sub nr.J20/504/2000 având CUI R 13384116, activitatea principală fiind producţie şi prelucrarea de carne, cod CAEN 1511.

Preview document

Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 1
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 2
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 3
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 4
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 5
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 6
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 7
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 8
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 9
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 10
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 11
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 12
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 13
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 14
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 15
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 16
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 17
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 18
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 19
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 20
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 21
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 22
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 23
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 24
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 25
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 26
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 27
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 28
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 29
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 30
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 31
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 32
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 33
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 34
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 35
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 36
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 37
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 38
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 39
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 40
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 41
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 42
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 43
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 44
Inginerie economică - SC Agrocompany SRL - Pagina 45

Conținut arhivă zip

  • Inginerie Economica - SC Agrocompany SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?