Internaționalizarea firmei Apimond SA

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 12337
Mărime: 276.71KB (arhivat)
Publicat de: Nina Butnaru
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Ifrim

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. I. Alegerea produsului 4
  3. A.Prezentarea firmei 4
  4. B. MIEREA scurt istoric 5
  5. C. Produsele firmei 7
  6. II. Selecţia pieţelor internaţionale 8
  7. A.Criterii de selecţie preliminară 8
  8. B.Selecţia pieţelor de interes 9
  9. Austria 9
  10. Bulgaria 10
  11. Elveţia 11
  12. Franţa 13
  13. Germania 13
  14. Italia 14
  15. Olanda 16
  16. Polonia 18
  17. Slovenia 19
  18. Ungaria 20
  19. III. Selecţia pieţei ţintă 21
  20. GERMANIA 22
  21. A.Mediul geografic/natural 22
  22. B.Mediul politic 22
  23. C.Mediul economic 25
  24. D.Mediul cultural 27
  25. E.Accesul pe piaţă 28
  26. F.Potenţialul produsului 30
  27. G.Distribuţia locală 32
  28. H.Potenţial de vânzări, partea de piaţă 33
  29. F.Identificarea clienţilor: 34
  30. IV.Strategia de intrare pe Piaţa Ţintă 34
  31. V.Concluzii 35
  32. BIBLIOGRAFIE 36

Extras din proiect

INTRODUCERE

Lucrarea de faţă analizează resursele şi competenţele interne ale firmei Apimond S.A. în ceea ce priveşte condiţiile de piaţă, precum şi strategia de internaţionalizare pentru care compania aleasă de noi a optat.

Firma a fost supusă unui demers de cercetare analitică pentru a identifica avantajele sale competitive în raport cu exigenţele pieţei externe, precum şi strategiile de internaţionalizare, promovare şi distribuţie adecvate.

Deşi ne aflăm în plină era a tehnologiei, avem tendinţa de a ne reîntoarce la natură. Într-o lume în care poluarea atinge cote maxime, foarte puţină lume cunoaşte proprietăţile terapeutice ale produselor apicole care reprezintă un izvor de sănătate, frumuseţe şi vitalitate.

La nivel European, în special în ţările în care veniturile populaţiei sunt foarte ridicate, piaţa produselor biologice se află într-o continuă creştere. România are mari şanse să se impună pe acest segment de piaţă dacă işi creşte producţia şi îşi promovează produsele. Compania Apimond S.A. nu urmăreşte doar promovarea şi comercializarea în exculsivitate a produselor apicole, obţinute din stupii proprii ci şi informarea celor interesaţi de beneficiile acestora; informaţiile regăsindu-se pe site-ul propriu: www.apimond.ro

În prima parte a acestui proiect am realizat o scurtă prezentare a firmei aleasă de noi pentru internaţionalizare, precum şi a produselor produse şi distribuite de aceasta. În cea de-a doua parte, am prezentat selecţia pieţelor de interes. Subiectul părţii a treia a acestui proiect se referă la piaţa ţintă pe care noi am considerat-o cea mai potrivită pentru a ne internaţionaliza. Partea a cincea analizează strategia aleasă pentru a intra pe piaţa ţintă, în timp ce ultimul capitol încheie acest proiect cu câteva concluzii.

I. Alegerea produsului

A.Prezentarea firmei

Apimond S.A. şi-a început activitatea în anul 1992, având sediul în localitatea Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, obiectul de activitate fiind producerea, îmbutelierea şi comercializarea mierii şi a produselor apicole în România. Firma este unul dintre cei mai bine cotaţi producători de miere de albine din România, acoperind o gama foarte largă de sortimente de miere de albine. Compania işi distribuie produsele pe teritoriul ţării în următoarele magazine: Tudrom 2000 S.R.L (Bucureşti), Europlant S.R.L (Bucureşti), Marathon S.R.L (Bucureşti), B.B.M. S.R.L (Braşov), Comali S.R.L (Piteşti).

Punând în centrul activităţii clientul şi nevoile sale, Apimond a dezvoltat

relaţii profesionale şi de lungă durată cu foarte mulţi clienţi din România şi

departamente de vânzări şi marketing capabile să evalueze corect cerinţele specifice ale fiecărui client, oferind apoi soluţia optimă.

Dezvoltarea şi menţinerea unei relaţii de parteneriat în afaceri deschisă şi corecte cu clienţii vine în întâmpinarea cerinţelor acestora.Baza tehnică şi tehnologică de care dispune compania va permite dezvoltarea, ingineria şi compatibilizarea tuturor sistemelor pe care le promovăm, asigurând astfel nivelul de competenţă în integrarea şi superioritatea în know-how-ul industrial.

Folosind cele mai bune practici de management, se vor lua decizii participative bazate pe fapte şi informaţii relevante. Se va evalua progresul şi performanţa firmei Apimond într-un mod sistematic şi raportându-ne la obiectivele pe care ni le-am propus. Se vor căuta continuu noi abordări pentru dezvoltarea de produse şi servicii care să satisfacă necesităţile curente şi de viitor ale clienţilor noştri.

Prioritatea numărul unu a firmei este să înţeleagă şi să satisfacă necesităţile specifice ale clienţilor. Angajaţii companiei vor colabora îndeaproape cu clienţii şi cu partenerii lor de business pentru a satisface la cel mai înalt nivel cerinţele de performanţă tehnologică, mentenanţă şi viteză de reacţie.

Respectând bogăţia şi nobleţea acestui produs 100% natural, fără adăugarea nici unei substanţe străine, experienţa angajaţilor companiei Apimond permite procesarea mierii de albine fără a o sărăci de proprietăţile sale curative şi de autenticitatea sa. Toate sorturile de miere sunt în întregime naturale, fără alte adaosuri sau tratamente. La extern se vor comercializa produse apicole de calitate pe loturi bine identificate care să intruneasca cerinţele U.E. privind calitatea alimentelor.

Datorită creşterii cifrei de afaceri şi consacrării firmei pe plan intern, s-a decis pătrunderea pe noi pieţe. În acest sens s-au ales un număr de 10 ţări pe care s-a realizat un studiu în vederea profitabilităţii investiţiei. În urma acestor studii s-a ales o singură ţară în vederea internaţionalizării, stabilindu-se strategia de intrare pe piaţă.

B. MIEREA…scurt istoric

Din vremuri străvechi, omul a descoperit mierea şi produsele stupului de albine nu numai ca aliment, ci şi ca medicament. Apicultura era practicată încă din secolul al VII-lea î.Hr., existând o serie de mărturii în acest sens. Tăbliţele mesopotamiene, ca şi papirusurile egiptene, menţionează, printre altele, faptul că mierea şi ceara de albine erau folosite ca medicament. La originea sa, mierea era rară, fiind rezervată doar în serviciul religios, pentru a-i venera pe zei sau pentru a hrăni animalele sacre.

Preview document

Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 1
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 2
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 3
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 4
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 5
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 6
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 7
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 8
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 9
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 10
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 11
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 12
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 13
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 14
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 15
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 16
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 17
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 18
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 19
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 20
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 21
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 22
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 23
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 24
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 25
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 26
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 27
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 28
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 29
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 30
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 31
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 32
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 33
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 34
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 35
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 36
Internaționalizarea firmei Apimond SA - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Internationalizarea Firmei Apimond SA.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Apimond SA - managementul tranzacțiilor internaționale

1. Rezumatul executiv În vederea realizării acestui proiect am hotarat să facem referire la o entitate economică de pe piaţa romanească, si anume...

Ai nevoie de altceva?