Internaționalizarea produselor - mere

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4968
Mărime: 105.65KB (arhivat)
Publicat de: Amanda Adam
Puncte necesare: 10
In proiect am abordat modalitatile de alegere a tarilor potrivite pentru a exporta produsele unei firme, analizand fiecare tara in parte si ulterior alegand o singura destinatie pentru exporturile firmei,precum si cea mai avantajoasa modalitatea de export. Proiectul a fost prezentat in cadrul Facultatii De Economie Si Administrarea Afacerilor.

Extras din proiect

SC NaturVit SA

SC NaturVit SA cu sediul în Voinesti, înregistrata la Registrul Comertului sub nr. J22-286/1991, având Cod Unic de Înregistrare R1977144, este o societate comerciala pe actiuni cu capital integral privat care desfasoara activitatea de producere si comercializare de fructe.

Cultura marului la Voinesti are o puternica traditie, din punct de vedere al sortimentului, sistemului de cultura si agrotehnicii aplicate, zona Voinesti situandu-se in avangarda pentru bazinul pomicol Dambovita si, in unele privinte, chiar pentru intreaga tara. Tehnologia aplicata soiurilor Ionathan si Golden Delicious a permis obtinerea unei productii medii de 30 t/ha, din care, peste 80 %, mere de calitate extra si I.

In ce priveste activitatea de cercetare, directiile principale sunt orientate spre ameliorarea sortimentului de mar si par, tehnologii moderne de cultura, protectia fitosanitara si inmultirea celor mai valoroase soiuri ale principalelor specii pomicole.

In ce priveste activitatea de creare a soiurilor de mar si par, in prima etapa obiectivele au constat in : aspect si gust placut, potential ridicat de rodire, rezistenta la conditiile extreme ale climei din zona. In aceasta etapa s-au omologat soiurile de mar, Frumos de Voinesti si Delicios de Voinesti. La obiectivele etapei urmatoare s-a adaugat rezistenta genetica la boli sau chiar la unii daunatori in cazul parului.

Soiurile de mar pe care le cultivam sunt Ionathan, Golden Delicios si Starkrimson. Soiul Ionathan Mere Ionathan

Pomul de vigoare mijlocie, rodeste mai ales pe ramuri lungi. Este un soi sensibil la boli. Este soiul cu cea mai mare pondere în productia de mere din Romania. Fructele sunt rezistente la transport, manipulare si pastrare, au marime mijlocie si forma tronconica. Pielita este subtire, rosie-vie, de obicei fara dungi, uneori cu rugina sub, forma de firisoare. Pulpa alb-galbuie, suculenta, dulce, prezinta o aroma foarte intensa, cu totul caracteristica, fiind de calitate superioara pentru masa.

Soiul Starkrimson Mere Starkrimson

Pomul este viguros, are coroana rasfirata si rodeste în principal pe ramuri lungi. Fructele mijlocii, mari si foarte mari, conice, cu coaste pronuntate cu tendinta spre "bot de iepure". Pielita este groasa, rezistenta, lucioasa, de culoare rosie-violacee intensa, fara dungi, pe care se gaseste o pruina abundenta violacee. Pulpa este galben ¬ deschisa la culoare, fina, dulce, aproape lipsita de aciditate, cu aroma intensa, asemanatoare cu a pepenelui galben, de calitate buna pentru masa. La supracoacere pulpa devine fainoasa.

Soiul Golden Mere Golden

Fructul este mijlociu sau mare, cu forma sferica usor alungita, de culoare galbena, uneori partial acoperita cu rugina Pulpa de culoare alb galbuie este densa, suculenta, dulce, usor acidulata cu gust foarte bun.

Conducerea societatii este asigurata printr-un Consiliu de Administratie. Actionar majoritar al SC NaturVit SA este dl. ing. ec. Dorin Bustiuc, iar Director General dl. prof. Maha George.

Experienta în domeniu, înalta calificare a personalului (muncitori calificati, tehnicieni, ingineri, economisti), dotarea tehnica, da posibilitatea firmei, ca urmare a unei politici manageriale adaptate economiei de piata actuale, sa se impuna si sa se recomande ca o societate puternica.

Pentru internationalizarea produselor noastre am ales 10 tari europene din toate partile continentului, si anume: Albania, Danemarca, Franta, Germania, Lituania, Olanda, Republica Moldova ,Rusia, Spania si Ucraina. Vom face o analiza scurta a acestor tari.

Preview document

Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 1
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 2
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 3
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 4
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 5
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 6
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 7
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 8
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 9
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 10
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 11
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 12
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 13
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 14
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 15
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 16
Internaționalizarea produselor - mere - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Internationalizarea Produselor - Mere.doc

Alții au mai descărcat și

Raport de practică - SC Legume Fructe SA

Motivatie Firma la care am desfasurat stagiul de practica in perioada 12-30 iunie se numeste S.C. LEGUME FRUCTE.S.A.. Am ales aceasta firma...

Modernizarea prin achiziționarea de mașini și utilaje agricole a fermei Chirnogeni

I. INFORMATII PRIVIND SOLICITANTUL: I.1 Descrierea solicitantului : I.1.1 SRL (L 31/1990) societate cu raspundere limitata  Tip de beneficiar...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Cererea și Oferta

Aparitia schimbului de bunuri si evolutia acestuia a dat nastere la piata.Ea a aparut ca urmare a dezvoltarii diviziunii sociale a muncii, prin...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Identificarea Zonelor Viticole Europene

Definitia data vinului de Oficiul International al Viei si Vinului este urmatoarea: „Bautura obtinuta pe calea fermentarii spirtoase integrale sau...

Ai nevoie de altceva?