Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5327
Mărime: 38.29KB (arhivat)
Publicat de: Nelu Anton
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: BOB CONSTANTIN
Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea de Comert Master: Business

Extras din proiect

1. Caracterizarea pietei de investitie

Economia României este, de 8 ani, intr-o continua creşterea economică durabilă de 5,5 – 8,3% transformand-o într-o ţintă prioritara pentru investiţii majore în industrie, comerţ, servicii financiare şi imobiliare.

Aceste fapte sunt dovedite, de asemenea, de rapoartele periodice, statistici şi Topuri publicate de Banca Mondială, comisiile de UE sau de către reputate documente de ştiri de afaceri din întreaga lume. În ceea ce priveşte PNB şi creşterea PIB-ului, investitii rentabilitate, nivelul de investitii străine directe, dezvoltarea pieţei de vânzare cu amănuntul sau de la ratele de profit de investitii imobiliare, România este situată de către analiştii o perioada de timp pe primele locuri in top. Câteva exemple relevante pentru a confirma situaţia:

1.În ceea ce priveşte DFI (Directia de Investitii Straine), România se află pe locul 1 în Europa în 2007, cu 7,6 miliarde de euro, înainte de Malta şi Danemarca, pozitionate pe locurile doi şi trei.

2.În raportul anual pentru 2007 al Asociaţiei Europene de retail, România se află pe locul 2 în Europa în ceea ce priveşte veniturile pe metru patrat de magazine cu amanuntul, cu 12000 E mp, Franţa care e pe primul loc cu 13.000 E mp şi Spania - pe locul 3 cu 7600 E mp. Un rezultat incredibil pentru o ţară considerată de majoritatea analiştilor foarte săraca şi încă departe de standardele europene economice. Adevărul este că mulţi ani după deschiderea hipermarketelor, Metro Cash & Cary a raportat că rentabilitate cea mai mare în lanţul lor a fost realizat pe Metro Constanţa şi Metro Bucuresti. Astăzi, numele de brand de top din industria de retail se lupta pentru poziţia lor pe piaţa României urmatoarele: Carrefour, Billa, Cora, Selgross, Kaufland, Auchan, Real, Bricostore, Prakticare, şi aşa mai departe.

3.Aderarea României la NATO, precum şi aşteptările pentru o dezvoltare economică accelerată, după aderarea la UE în ianuarie 2007 a consolidat încrederea investitorilor privaţi şi pentru coorporaţii în viitor, economia românească, în general, şi în piata imobiliara romaneasca. Nevoia de dezvoltare a infrastructurii, cererea de milioane de metri patrati de birouri de vânzare cu amănuntul, si spatii de depozitare, precum şi lipsa de mai multe milioane de unitati locative doar "suflate in sus" pe piata locala in domeniul imobiliar poziţioneaza România ca "una din cele 5 din Top din cele mai atractive pieţe imobiliare din lume "(Financial Times - decembrie 2006). Un mod direct şi imediat este rezultatul miliardelor investite in piata imobiliara locala, care a fost o creştere spectaculoasă a preţurilor pentru proprietăţile imobiliare (unele cu 5-600%, unele cu mai mult de 1.000%, în câţiva ani), incantand investitorii cu rate de profit imens.

Dacă în perioada 2000 - 2005 principala tinta pentru dezvoltatorii imobiliari a fost de birouri si de rezidentiale, de fapt direcţia a fost schimbata în alte oraşe principale din România in special la zonele cu potenţial ridicat turistice: Muntii Carpati şi statiunile de pe Valea Prahovei dintr-o parte şi de Marea Neagra din partea opusă. Aceast trend se bazează pe următorii factori:

1.România are un potenţial turistic foarte ridicat, milioane de turisti care vizează staţiune şi peisaje naturale în fiecare an.

2.Pentru a satisface cererea de turism şi de a exploata potenţialul economic, infrastructurii locale turistice are o mare nevoie de o dezvoltare accelerată: modernizarea şi renovarea site-urilor existente si statiunilor, construirea a mii de unitati de cazare noi şi facilităţi de divertisment, si multe altele. Problema este acută in special pe litoralul Marii Negre, o zonă cu o cerere mare pentru serviciile de turism, dar a suferit din cauza lipsei de loturi mari de teren în apropiere de plajă şi de unele restricţii cu privire la protecţia mediului înconjurător din zona de plajă şi de zona de Delta Dunarii.

3.România are clase sociale inalte si medii, după câţiva ani de o continuă îmbunătăţire a situaţiei financiare şi a nivelului de trai, ia în considerare achiziţionarea de o unitate de cazare de vacanţă ca un pas important care trebuie luat, realizand trei beneficii principale o dată: de consolidare a statutului lor social, îmbunătăţirea calităţii vieţii de familie şi o recompensă de investiţii imobiliare.

Analizând faptele menţionate mai sus şi de fabrică, LNG - firma investitoare a decis să profite de oportunitatile existente cu privire la dezvoltarea pietei imobiliare şi a investiţiilor de pe litoralul Marii Negre.

Compania a cumparat in ultimele luni câteva parcele de teren în apropierea Mării Negre, în Plaja Corbu Village si Jupiter Resort. Zona satul Corbu a fost identificat ca fiind unul dintre zonele subdezvoltate al litoralul Marii Negre, oferind un peisaj natural sălbatic, dar în acelaşi timp, fiind închis la Statiunea Mamaia şi care au legături excelente cu autostrada A2, cu drumul Constanta – Delta Dunarii şi cu Aeroportul International "M. Kogălniceanu ".

Compania intenţionează să dezvolte primul proiect - Alpha de proiect - de 58 de vile la un lot de teren 15.000 mp, situat 700 de metri de linia de plaja din Corbu.

Detaliile principale ale proiectului de marketing operaţionale, precum şi aspectele financiare ale proiectului sunt prezentate şi analizate în acest plan de afaceri.

2. Descrierea generală a companiei

LNG - Invest SRL este o companie inregistrata în 2007, în Rehovot - Israel.

Acţionari sunt:

1. Dl Yosseph Gal

2. Dl Dadush Itzhak

Preview document

Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 1
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 2
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 3
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 4
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 5
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 6
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 7
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 8
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 9
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 10
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 11
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 12
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 13
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 14
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 15
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 16
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 17
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 18
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 19
Întocmirea unui plan de afaceri - proiectul de investiții imobiliare în zona turistică Corbu - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Intocmirea unui Plan de Afaceri - Proiectul de Investitii Imobiliare in Zona Turistica Corbu.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri SC Roli Trans SRL

Introducere Oamenii se decid să înceapă o afacere din diverse raţiuni: pentru câştig, pentru independentă sau pur şi simplu din disperare,...

Plan de Afaceri - Pensiune SC 3T SRL

Intentie 1.1. Proiect Obiectul studiului de fezabilitate consta in proiectul de investitii referitor la dezvoltarea unui complex turistic in...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Plan de Afaceri Cafenea

1. Sinteza Planului de Afaceri Istoricul firmei si activitatea curenta Societatea .............. si-a început activitatea în anul ..... cu un...

Ai nevoie de altceva?