Investitiile Straine in Romania

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Investitiile Straine in Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier mdi de 39 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Moldovan Teodor

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1. INTRODUCERE
2. LEGI PRIVIND REGIMUL
STRAINE IN ROMANIA
3. I NVESTITIILE STRAINE IN R OMANIA
4. INVESTITII STRAINE IN
PREZENATRE ZONALA
5. A GENTIA R OMANA PENTRU I NVESTITII
(ARIS)
6. RISCULUI INVESTITIILOR
STRAINE ÎN ROMÂNIA
7. BIBLIOGRAFIE

Extras din document

Romania este o piata sigura si atractiva pentru investitorii strategic pentru ca este o tara situata excelent din punct de vedere geografic, la intersectia catorva importante drumuri comerciale, care conecteaza Estul indepartat cu Vestul Europei pe axa Est-Vest, si care prin canalul Rhine-Main-Dunare poate asigura legaturi importante intre Nord si Sud, oferind acces pentru peste 200 milioane de consumatori pe o raza de 1000 de kilometric. Am sa aduc in discutie cateva motive pentru care merita investit in Romania. Economia romaneasca a cunoscut o importanta crestere in ultimii ani incepand cu 1999, inregistrand o rata de crestere anuala de aproximativ 5,4%. Acest aspect fiind unul din punctele tari ale Economiei romanesti. Schimbarea ratingului de tara de la “ Stabil ” la “ pozitiv ” (potrivit Standard & Poor) alaturi de existenta unor importante resurse materiale (petrol, gaze, carbine, minereuri feroase si neferoase, lemn, lana, etc.) si de o mana de lucru calificata si competitiva ofera, de asemenea, piata interna diversificata si extinsa, a doua ca marime din Centrul si Estul Europei, dupa Polonia. Printre avantajele pe care Romania le poate oferi ca si destinatie pentru investitilor straine directe, trebuie mentionate: Avantaje – in plan politic: - In data de 25 Aprilie, Romania a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeana la 1 Ianuarie 2007; - Romania este o tara stabila din punct de vedere politic, angajata cu hotarare in procesul de reforma cu privire la consolidarea economica, la cresterea competitivitatii pana la nivelul celorlalte state membre ale Uniunii Europene. - Romania a indeplinit toate conditiile pentru a deveni o economie de piata operationala – aceasta calificare fiind recunoscuta atat de Uniunea Europeana cat si de Statele Unite ale Americii. - Romania este membra cu drepturi depline in NATO si in alte organizatii internationale; - Climatul de incredere creat de tot ce am mentionat mai sus a determinat prezenta in Romania a unor filiale si reprezentante ale unor importante Banci recunoscute international (ABN-AMRO, ING Bank, Citibank, Chemical Bank, Creditanstallt, etc). 15 banci internationale sunt prezente astazi in Romania.

Fisiere in arhiva (1):

  • Investitiile Straine in Romania.mdi

Alte informatii

Proiect Rei U NIVERSITATEA “ G EORGE B ARITIU ” F ACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA ECONOMIA COMERTULUI , TURISMULUI SI SERVICIILOR A NUL III,G RUPA M-Z