Istoria Firmei Hervis

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5293
Mărime: 3.92MB (arhivat)
Publicat de: Tudor-Toma Moga
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Belascu Lucian

Extras din proiect

Compania Hervis Sports, infiintata in anii ´70 in Austria, are o traditie de peste 30 de ani in domeniul comercializarii de articole sportive de cea mai inalta calitate, la cele mai bune preturi si cu cele mai atractive oferte.

Magazinele Hervis Sports reprezinta un concept multi-brand, cu 60% din produse apartinand marcilor sport consacrate - Adidas, Nike, Puma, Columbia, Mammut, Wilson, Kettler, Scott, Fischer, Atomic etc, iar 40% marcilor proprii – Kilimanjaro, X-Fact, Denali, Benger, Seems, Snoxx, Cygnus, Free Performance, Gimmik etc.

Hervis Sports apartine 100% Grupului Spar Austria.

Cu sloganul Get Movin’, brand-ul HERVIS este sinonim cu stil de viata imbunatatit si cu placerea de a face miscare.

HERVIS Sports e complet orientata spre orientarea de brand si locuri care au incredere in produse de la cei mai buni producatori, atat acasa, cat si in strainatate – toate la cele ai bune preturi posibile.

HERVIS este caracterizat de un grad inalt de expertiza in selectia liniei de produse in domeniul sportului si a modei, o gama larga de servicii pentru clienti, servicii de consultanta profesionala si promotii cu preturi agresive.

ISTORIA FIRMEI HERVIS

Cele mai importante momente

1972 – Grupul austriac SPAR preia compania de la HERmann VISer, om de afaceri german, si ii schimba denumirea in HERVIS.

1973 – Se deschid doua filiale in Innsbruck si in Graz. La inceput doar magazine de moda, ulterior au fost introduse articole sportive pe diverse sortimente.

1980-1988 – Apare conceptul de magazin specializat pe articole sportive. Cu acest concept HERVIS face pionierat in bransa. Noutatea: imbracaminte moderna atat pentru practicarea sportului cat si pentru timpul liber. La aceasta se mai adauga preturi bune, oferte avantajoase in categoria preturilor medii si renuntarea la sortimente special, cum ar fi cele pentru scufundari, calorie, etc.

1988 – Pe teritoriul Austriei exista deja 15 filiale, care realizeaza o cifra de afaceri de peste 29 milioane Euro. Urmeaza dezvoltarea “Strategiei 2000”.

1989 – Extindere prin preluarea grupului KLEPP.

1991 – Cifra de afaceri a celor 42 filiale infiintate intre timp depaseste limita de un milliard de silingi (peste 72 milioane Euro). HERVIS se extinde in afara Austriei. Pana in august 1997 se deschid 10 magazine in nordul Italiei si in sudul regiunii Tirol. In luna martie a aceluiasi an se deschide primul magazine HERVIS Sportsworld in Budapesta se construieste un magazine cu o suprafata de 2500 m2. In 1999 magazinele HERVIS din Italia sunt vandute lantului Italian de articole sportive “Sportler”.

1996 – Ia nastere conceptual HERVIS Sportsworld – functionarea magazinelor pe o suprafata de minim 2500 m2. Se deschide cea de-a 50-a filiala HERVIS in Centrul Comercial HUMA din carterul Simmering al Vienei. Pe o suprafata de vanzare mai mare de 5100 m2 se comercializeaza articole sportive, de moda si moda sportiva.

1998 – HERVIS sarbatoreste cea de-a 25-a aniversare! Se elaboreaza o noua strategie de marketing: HERVIS isi diversifica oferta in domeniile imbracamintei si echipamentului sportiv. Un nou concept de magazine si o politica agresiva de preturi stabilesc criteria noi de evaluare in comertul austriac cu articole sportive.

1999 – HERVIS are peste 930 de angajati in mai mult de 52 magazine, si 3 locatii de unde se pot inchiria schiuri (in Bad Gastein, Zell am See si Obertauern), cu o suprafata totala de spatii de vanzare de circa 55.000 m2 si realizeaza o cifra de afaceri de circa 160 milioane de Euro.

Preview document

Istoria Firmei Hervis - Pagina 1
Istoria Firmei Hervis - Pagina 2
Istoria Firmei Hervis - Pagina 3
Istoria Firmei Hervis - Pagina 4
Istoria Firmei Hervis - Pagina 5
Istoria Firmei Hervis - Pagina 6
Istoria Firmei Hervis - Pagina 7
Istoria Firmei Hervis - Pagina 8
Istoria Firmei Hervis - Pagina 9
Istoria Firmei Hervis - Pagina 10
Istoria Firmei Hervis - Pagina 11
Istoria Firmei Hervis - Pagina 12
Istoria Firmei Hervis - Pagina 13
Istoria Firmei Hervis - Pagina 14
Istoria Firmei Hervis - Pagina 15
Istoria Firmei Hervis - Pagina 16
Istoria Firmei Hervis - Pagina 17
Istoria Firmei Hervis - Pagina 18
Istoria Firmei Hervis - Pagina 19
Istoria Firmei Hervis - Pagina 20
Istoria Firmei Hervis - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Istoria Firmei Hervis.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?