Leader-ul Vladimir Putin

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4333
Mărime: 232.91KB (arhivat)
Publicat de: Ariana Miron
Puncte necesare: 7
Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

1. Motivul alegerii liderului

Vladimir Putin este un exemplu pentru toată lumea, cum un băiat născut într-o familie săracă poate deveni şeful unei naţiuni puternice precum Rusia. Motivul alegerii preşedintelui Vladimir Putin ţine în primul rând de puterea cuvântului său în deciziile economice, militare şi politice în lume, de povestea sa impresionantă de viaţă şi de faptul că încă deţine controlul în Rusia.

Pentru că Vladimir Putin a fost propulsat la putere de la obscuritate și pentru că și-a petrecut întreaga viață adultă în limitele unei instituții secrete, el a fost în măsură să exercite un control mai mare asupra a ceea ce se știe despre el decât aproape orice alt politician modern, cu siguranță, mai mult decât orice politician occidental modern. El a creat propria-mitologie a unui copil de după asediul Leningradului, un loc unde domina foamea, răutatea şi sărăcia.

Vladimir Putin este apreciat pentru stabilitate și reducerea drastică a corupției, dar și acuzat de o parte a opoziției de a fi inițiatorul metodelor de intimidare și aducere la tăcere a adversarilor politici. În perioada celor două mandate succesive de președinte (2000-2008), Vladimir Putin a redat Rusiei demnitatea și forța politică pe plan internațional. De asemenea, Rusia a cunoscut o creștere economică fără precedent de la căderea Uniunii Sovietice, jucând un rol important pe piața globală de capital.

Mai putem menţiona şi faptul că România este o ţară fostă socialistă cu un trecut influenţat puternic de Rusia şi de politicile sale socialiste. Totodată Rusia ocupă un loc important în Europa, mai ales în ceea ce priveşte resursele energetice, face parte din grupul BRICS, este membru ONU şi are parteneriate cu Uniunea Europeană şi NATO.

2. Carte de Identitate

Nume complet: Vladimir Vladimirovici Putin

Ocupaţia: politician

Profesia: jurist, doctor

Partid politic: Partidul Rusia Unita

Functii: Presedintele Federatiei Ruse, Prim Ministru

Data naşterii: 07 octombrie 1952

Zodia: Balanţă

Locul naşterii: Leningrad, URSS, în prezent Sankt Petersburg, Rusia

Părinţi: Vladimir Putin Spiridonovici şi Maria Ivanovna Putin

Naţionalitate: rusă

Religia: ortodoxă

Stare civilă: căsătorit

Copii: Ekaterina şi Maria

Soţia: Ludmila Putin

Studii: Universitatea din Leningrad, Facultatea de Drept

Limbi vorbite: rusa, germana, engleza

Sporturile preferate: Judo, schi, planorism, wrestling

Animalul preferat: un pudel alb numit Tosca

Vladimir Vladimirovici s-a născut într-o familie săracă: tatăl maistru şi invalid de război, mama administrator şi bucătăreasă. Membrul cel mai interesant al familiei s-a dovedit a fi bunicul, care îi supravieţuise lui Lenin şi Stalin, ca bucătar al lor.

Micului Putin nu prea i-a plăcut şcoala, i-a plăcut strada. Totuşi, a mers la şcoală când avea aproape opt ani şi a început să-i placă atunci când s-a transformat într-un fel de şef: "Cât eram şef prin clasă îmi plăcea şcoala foarte mult. Dar a devenit clar că, pentru a rămâne lider era nevoie de resurse suplimentare", afirma Putin. Pesemne, aceste învăţăminte ale copilăriei i-au folosit, mai tărziu, în politică. Până în clasa a şasea nu a fost făcut pionier, pentru că era considerat huligan: "Serios, eram un vagabond. Şi nu îmi plăcea deloc algebra. Îmi plăcea să zdrăngăn la chitară.”

Preview document

Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 1
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 2
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 3
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 4
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 5
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 6
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 7
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 8
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 9
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 10
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 11
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 12
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 13
Leader-ul Vladimir Putin - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Leader-ul Vladimir Putin.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Terrorism - Political, Economical and Social Implications

Arguments for choosing the theme We have obviously managed to achieve progress in almost all ways and we have built up a global society whose...

Ai nevoie de altceva?