Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4891
Mărime: 71.61KB (arhivat)
Publicat de: Livia C.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Descrierea inițiatorilor/afacerii 2
  2. 2. Obiectivul și scopul afacerii 3
  3. 3. Analiza pieței și a mediului extern 3
  4. 4. Prezentarea produselor oferite 8
  5. 4.1. Zbor cu avionul. Punct de plecare: Aeroport Tuzla 8
  6. 4.2. Plimbare cu elicopterul 8
  7. 4.3. Traseu ecvestru în Munți Măcin 8
  8. 4.4. O excursie împreună cu noi la Crama Rașova 9
  9. 4.5. Petrece cu noi o zi in Delta Dunării 10
  10. 4.6. Între cetăți și ape 10
  11. 5. Strategia de introducere pe piață a noilor servicii oferite 12
  12. 6. Organigrama S.C. Dobrogea Holiday Shop S.R.L. 13
  13. 7. Previzionarea necesarului de investiții pentru demararea
  14. afacerii și a graficului de realizare a investiției 13
  15. 8. Previzionarea costurilor de operare și a veniturilor obținute din exploatare 14
  16. 9. Proiecții financiare și calculul principalilor indicatori 15
  17. 10.Concluzie 15
  18. 11. Bibliografie 16

Extras din proiect

1. Descrierea inițiatorilor/afacerii

Suntem o echipă frumoasă și dinamică formată din trei tineri masteranzi care sunt dornici să pătrundă în acest mediu de afaceri, venind în întampinarea unei noi provocari prin prezentarea acestui proiect inedit. Echipa este formată din: Adrian tânăr dinamic ce cunoaște Dobrogea ca în palma, Narcis care activează în M.Ap.N, un mediu destul de riguros, iar pentru a combina utilul cu plăcutul s-a îndreptat către această perspectivă mai relaxantă. Adelina este proaspătă mamică cu experiență în ospitalitate și dorește să îmbine dragostea pentru turism și educația economică.

Nativi dobrogeni și amatori de weekend-uri petrecute în vecinatatea locurilor urbane cu diverse activități ne-am gândit că, norocul surâde acestei echipe fiincă împreună am descoperit cât de bogată este Regiunea Dobrogea.

Tot împreună am sesizat o masă de populație necunăscătoare de frumusețile acestui tărâm, cât și de potențialul enorm ce îl putem explora. Odată identificat acest aspect ne-am hotărât să fim liantul între informație și frumoasa experiență a vacanței, dorim să fim generoși prin a împărtăși mai departe toate frumusețile acestui loc și toate activitățile ce pot fi degustate.

Atât turiștii cât și localnicii se vor bucura în aceasta regiune de relief diferit de la Delta Dunării până la munții vechi ai Dobrogei, la atracții turistice, situri arheologice, mânăstiri, grote și nu în ultimul rând salba de stațiuni pentru agrement de pe malul Mării Negre, beneficiind de o rețea de infrastructură care să faciliteze accesul la aceste obiective turistice.

Ineditul nostru constă în a creea în mediul online o platforma bilingva Română/ Engleză de rezervare a experiențelor dobrogene. Experiențe ce îmbina tururi urbane în Constanța (Tomis), Tulcea (Aegysyss), deplasări către obiective turistice ecumenice, monumente/sitte-uri naturale și istorice locale, experiențe culinare locale cât și aventura. Altfel spus integrarea acestor resurse în trasee determinate și bine conturate.

Organizăm excursii de o zi și mai mult în ținutul Dobrogea în care turiștii vizitează, degustă atât bucatele specifice cât și aventura pusă la dispoziție de către deținătorii de experiențe dobrogene.

Punem la dispoziție transport, ghid, instructori și echipament pentru desfășurarea activităților.

Pentru doritori, venim în ajutor și cu un Magazin Online, Dobrogea Holiday Shop în care utilizatorii pot accesa portalul www.dobrogeaholidayshop.ro, unde vor fi întâmpinați de un desing clar cu informații concise, sistem de rezervare ușor de utilizat și o oferta cât mai vastă. Oferta va prezenta destinația prin poze descriptive, modalitatea de transport (terestru/pe apă/ aerian), experiența și costul per persoana.

Vom pune la dispoziție o linie telefonică permanentă în timpul experienței pentru a oferi tot suportul informațional posibil și pentru a satisface toate nevoile clienților noștri.

Fiind o echipă tânără, frumoasă, dinamică și pasionată de provocări considerăm că, prin seriozitate și munca vom avea succes în ceea ce ne propunem.

2. Obiectivul și scopul afacerii

Ne dorim ca Regiunea Dobrogea să ajungă în top 10 locuri de vizitat din Europa. Platforma noastra online Dobrogea Holiday Shop să devină un ambasador de promovare a entertaimentului dobrogean la adevaratul său potențial. Ne dorim să creștem și să fidelizăm numărul turiștilor, atât români cât și străini. Considerăm că, turismul mai ales în această zonă este insuficient exploatat, de și oferta turistică este destul de generoasă.

Mulți turiști ce vin în vacanța pe Litoralul Romanesc, cât și în Delta Dunarii nu au idee de toate obiectivele turistice pe care tărâmul Dobrogea le ofera. Dorim să venim în ajutorul turiștilor și chiar localnicilor (de asemeni și printre localnici am constatat număr semnificativ de persoane străine de frumusețile Dobrogei), oferind amintiri și experiențe unice.

Prin intermediul nostru ghizii și instructorii localnicii vor putea avea o sursa de venit, vor face cunoscut spiritul aventurii și iși vor putea valorifica tradițiile înrădăcinate în acest tărâm magic și unic ce a rezistat provocărilor vremurilor trecute.

3. Analiza pieței și a mediului extern

Analizând ideea acestui proiect în domeniul Turismului, potențiali clienți sunt:

În primul rând turiștii, în 2018, conform Directiei de Statistică Județene Constanța au fost înregistrați 1.312.418 de turiști, conform Institutului Național de Statistică în același an în județul Tulcea au fost înregistrați un număr de 161.290 turiști. Fiecare individ reprezintă un potențial client ce s-ar bucura de acest proiect delectânduse cu experiențele minunatei regiuni Dobrogea.

În al doilea rând acest proiect nu se adresează în totalitate turiștilor, ci și persoanelor care locuiesc în regiunea Dobrogea. Pentru activități inedite și o relaxare de weekend sau activități în timpul săptămânii potețiali clienți sunt: școli, licee, instituții, companii, etc...oricine dorește să participe alături de noi la o escapadă pentru a cunoaște minunățiile Dobrogei.

Furnizorii ce ne vor sprijini pentru punerea pe picioare a acestui proiect sunt: firme de transport, firme pentru diversele activități de planificate (plimbări cu barca, caiac, placă, schiuri nautice), echitație, off road, firme de catering, ghizi locali, instructori de activități, restaurante și pensiuni cu specific tradițional, hotelurile și pensiunile din zona litoral cât și Delta Dunări.

Bibliografie

1. https://ro.wikipedia.org/wiki/Dobrogea

2. https://www.histria-cheiledobrogei.ro/Turism-3/Manastirea-Sfantul-Ioan-Casian-11

3. https://www.histria-cheiledobrogei.ro/Turism-3/Locuirea-din-Pestera-Casian-10

4. http://www.histria-cheiledobrogei.ro/Turism-3/Cheile-Dobrogei-6,Pestera-La-Adam-28

5. http://www.histria-cheiledobrogei.ro/Turism-3/Cheile-Dobrogei-6,Pestera-Liliecilor-29

6. http://www.histria-cheiledobrogei.ro/Turism-3/Cetatea-Histria-8

7. http://www.histria-cheiledobrogei.ro/Turism-3/Cheile-Dobrogei-6

8. https://cramarasova.ro/

9. https://smarters.ro/grow/strategii-de-marketing

10. https://www.plandeafacere.ro/idei-de-afacere/agentie-de-turi

Preview document

Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 1
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 2
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 3
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 4
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 5
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 6
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 7
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 8
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 9
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 10
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 11
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 12
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 13
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 14
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 15
Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Management Anteprenorial - Dobrogea Holiday Shop.docx

Alții au mai descărcat și

Firmele multinaționale - Unilever

Cap.I. Multinationalele I.1. Ce sunt firmele multinaţionale (FMN)? O FMN sau FTN este o companie care se angajează în investiţii străine directe...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?