Management calității - Danone

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 6040
Mărime: 94.41KB (arhivat)
Publicat de: Tudor S.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere.5
  2. Capitolul 1. Scurt istoric.6
  3. 1.1 Danone România.7
  4. 1.2 Poziţia pe piaţă.7
  5. Capitolul 2. Planificare.8
  6. 2.1 Strategie .9
  7. 2.2 Descrierea produselor.10
  8. Capitolul 3. Despre calitate.10
  9. 3.1 Ambalaj.11
  10. 3.2 Guvernare de sănătate.12
  11. 3.3 Inovare .13
  12. 3.4 Proiectul Linus .13
  13. 3.5 Iaurtul.14
  14. 4. Sisteme implementate în România.15
  15. 5. Analiza SWOT.16
  16. 6. Organigrama.17
  17. 7. Concluzii.19
  18. Bibliografie.20

Extras din proiect

INTRODUCERE

Calitatea produselor constituie o prioritate majoră, o condiţie a ridicării eficienţei muncii sociale, a satisfacerii la un nivel superior a nevoilor societaţii pentru mijloace de producţie şi bunuri de consum.Calitatea produselor este implicată direct în asigurarea şi ridicarea calităţii vieţii.Această funcţie socială reprezintă un reper fundamental în abordarea şi rezolvarea problematicii calităţii la toate nivelele de organizare şi conducere. Noţiunea de calitate şi multitudinea problemelor legate de realizarea acesteia i-au preocupat pe oameni cu multtimp în urmă.

Am ales să ca acest proiect să fie despre iaurturile Danone, deoarece iaurtul este unul dintre produsele lactate benefice si importante în alimentaţia noastră. Este gustos, sănătos şi perfect pentru diete şii necesar pentru o alimentaţie sănătoasă.

Proiectul începe cu un citat celebru al scriitorului şi filozofului John Ruskin în care puncteaza faptul că pentru ca un lucru, serviciu, să aibă calitate, trebuie depus un efort, deoarece calitatea nu e accidentală. Urmatorul pas a fost să fac un scurt istoric al firmei atat pe plan mondial cât şi la noi în România. Poziţia pe piaţă a firmei este importană, deoarece trebuie să stim unde anume se situează brandul nostrum preferat de iaurturi. Am vorbit puţin de planificare firmei şi ce anume trebuie să facă pentru a-şi menţine potiţia pe piaţă adică strategia companiei. Calitatea este foarte importantă mai ales pentru o afacere cu produse alimentare, acestea fiind necesare pentru sănătate, de aceea am vorbit in proiect despre acest lucru. Foarte important mai este si mediul înconjurător şi cum îl afectează ambalajul. Proiectul Linus este unul bun, şi benefic pentru sănătatea noastră. Mai departe an facut o analiză swot şi am constatat că sunt mai multe puncte forte iar acest lucru m-a bucurat. Am faacut de asemenea o organigramă dupa internaţionalizare, iar la sfârşit, concluziile.

Astfel, Danone este unul dintre cele mai populare branduri din România, ajungând zilnic în casele a sute de mii de persoane, poate chiar și mai mult, producând circa 1.400.000 de unități zilnic.

Grupul Danone reprezintă prima şi singura companie alimentară cu o poziţie clară învederea atingerii scopului de sănătate prin hrană – având actualmente 4 linii de afaceri – FreshDairy Products, Waters, Baby Nutrition şi Medical Nutrition.

Calitatea produselor este continuu monitorizată. Activitatea laboratorului este permanentă, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, aici efectuându-se yilnic o medie de 1700 de analize.

Acest proces începe chiar cu analiza laptelui din cisterne, care este descărcat doar după ce laboratorul Danone îi confirmă calitatea. Pentru a părăsi fabrica, fiecare lot de iaurturitrebuie să fie certificat din punct de vedere al calităţii de către laborator.

1.Scurt istoric

Compania Danone a fost înfiinţată în anul 1919 în Barcelona, de Isaac Carasso. Fiul acestuia, Daniel sau Danone cum îi spunea Isaac Carasso s-a ocupat de afacere mai departe, în primul rând în Franţa, apoi in Europa şi mai apoi în întreaga lume. Fiind benefice pentru sănătate, primele borcane, au fost vândute din farmacii. Iaurturile, rezultate din lapte degresat, reprezintă o categorie importantă în nutriţia oamenilor. Culturile din fermenti activi din iaurturi, au atât un gust bun, cât şi valoarea nutriţională ai acestuia, au efect benefic pentru sănătate.

În 1967 compania Danone a ales să furnizeze cu o alta companie de succes, Gervais.

Gervais-Danone a urmat sa fie cel mai mare grup alimentar din Franţa şi a început să se dezvolte atât în Europa cât şi în întreaga lume. Deoarece dorea să se extindă mai mult fuziunea reprezenta o oporunitate mare de a intra pe noi pieţe de produse alimentare. Obiectul afacerii au fost produsele proaspăt ambulate, băuturile şi alimentele semipreparate. Aceştia au avut o cifra de afaceri de aproximativ 17 miliarde de franci în anul 1979.

Datorită creşterii petrolului din 1973 rezultat din războiul dintre Israel şi Tările Arabe toate companiile franceye au suferit un declin inclusiv BSN Gervais-Danone. Afacerea cu sticlă, deşi finanţase Grupul până atunci, a fost cea mai afectată. Din acest motiv BSN Gervais-Danone, a hotărât sa renunţe la acesta constatând că nu va fi prea curând o creştere. Oricum această afacere cu sticlă nu se potrivea cu afacerea alimentară. Din 1981 de când a vândut afacerea, Grupul s-a concentrat pe produsele alimentare.

Europa era o oportanitate mare, urma să devină piaţă unică, de aceea BSN Gervais-Danone a hotarât să înceapă să îşi extindă afacerea acolo. Primele ţări pe care s-a axat au fost Spania şi Italia.

A început să cumpere diferite filiale de mărci de biscuiţi: Nabisco : Belin din Franta, Jacob’s din S.U.A si Saiwadin Italia în 1989.

Grupul a devenit al 3 lea în Europa în mai puţin de 20 de ani, fiind de asemenea lider pe pieţele din Germania, Franţa, Luxembourg, Portugalia, Italia, Spania, Belgia.

Tot în 1989 cifra de afaceri a Grupului a fost de aproximativ 49 de miliarde de franci. După prăbuşirea Imperiului Sovietic, BSN Gervais-Danone a început să se extindă la început cu produse lactate, apă minerală şi biscuiţi.

Anul 1994, este anul in care BSN ddevine grup Danone dupa ce apa minerala Evian si producatorul european de biscuiti General Biscuit devin achizitiile Grupului printre altele.

In 1996 Franck Riboud e la conducere iar Grupul s a extins pe alte zone . De asemenea a renuntat la biscuiti si a achizitionat o noua companie Numico, lider european in alimente pentru copii.

In zilele noastre, produsele Danone, acopera intreaga gama de nevoi nutritionala a tuturor categoriilor de oameni, produse fara zahar, grasime pentru persoanele cu nevoi speciale.

Bibliografie

Brakhahn W., Vogt U. -ISO 9000 pentru servicii. Ed. Tehnică Bucureşti, 1998

Dumitru Popescu ,„MANAGEMENTUL MODERN AL ORGANIZAŢIILOR”, Editura „Fundaţia România de Mâine”, Bucureşti, 2005

Feigenbaum A. V. -Total Quality Control. McGraw Hill, New York, 1991 (ed. a III-a)

Maxim E. – Managementul şi economia calităţii Ed. Sedcom- Libris, Iaşi, 1998

M. Olaru „MANAGEMENTUL CALITĂŢII”, Editura Economică,Bucureşti, 1999.

Pop Cecilia, Pop V.-Management şi dezvoltare, Ed.Tipo, Moldova, Iaşi, 2007

VALENTIN HAPENCIUC „ ECONOMIA ÎNTREPRINDERII”, Editura„Sedcom Libris”, Iaşi, 2007

http://www.danone.ro/

http://www.danone.com/?lang=en

http://en.wikipedia.org/wiki/Groupe_Danone

Preview document

Management calității - Danone - Pagina 1
Management calității - Danone - Pagina 2
Management calității - Danone - Pagina 3
Management calității - Danone - Pagina 4
Management calității - Danone - Pagina 5
Management calității - Danone - Pagina 6
Management calității - Danone - Pagina 7
Management calității - Danone - Pagina 8
Management calității - Danone - Pagina 9
Management calității - Danone - Pagina 10
Management calității - Danone - Pagina 11
Management calității - Danone - Pagina 12
Management calității - Danone - Pagina 13
Management calității - Danone - Pagina 14
Management calității - Danone - Pagina 15
Management calității - Danone - Pagina 16
Management calității - Danone - Pagina 17
Management calității - Danone - Pagina 18
Management calității - Danone - Pagina 19
Management calității - Danone - Pagina 20
Management calității - Danone - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Management Calitatii - Danone.doc

Alții au mai descărcat și

Metro România

Istoric În istoria marelui concern METRO Group,anul 1964 reprezintă anul fondării companiei METRO Cash&Carry de către Otto Beisheim la...

Analiza Firmei Samsung

Succesul unei companii este măsurat nu doar prin afacerile realizate, ci şi în funcţie de cât de bine îşi serveşte comunitatea, protejează...

Managementul calității - francizarea unei afaceri

Prezentarea organizatiei SC Terenesis SRL activează pe piata ieseana de 2 ani ai este furnizor de soluţii şi servicii IT are implementat un Sistem...

Analiza de Brand Gillette

1. Istoria si evolutia brandului . Fondata în 1901 , compania Gillette este liderul mondial în productia de produse pentru ingrijirea pielii...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Managamentul calității

Introducere Calitatea poate fi definita ca un ansamblu de proprietati si caracteristici ale unui produs sau serviciu, care ii confera acestuia...

Istoricul unei Firme - Danone

Capitolul I 1.1 Scurt istoric Iaurtul este considerat alimentul sănătos din familia lactatelor. Este considerat unul din alimentele care ajută la...

Implementarea sistemului de management al calității La SC Danone SRL

Introducere În prezent foarte mulţi conducători de întreprinderi asimilează asigurarea calităţii cu o regulă impusă din exterior şi cu un act...

Analiza Sistemului de Distribuție la Nivelul Firmei Danone

Capitolul 1. Caracterizarea firmei 1.1 Date de identificare S.C. Danone Producţie şi Distribuţie Produse Alimentare S.R.L. este o companie...

Plan de marketing privind lansarea unui nou produs pe piață - iaurtul Babydino cu portocale și fulgi de ciocolată, în cadrul companiei Danone

Capitolul 1.-Justificarea alegerii temei Am ales această temă, deoarece iaurtul este considerat a fi unul dintre alimentele sănătoase din familia...

Mixul de Marketing pentru Iaurtul Danone

INTRODUCERE Termenul de marketing este de origine anglo-saxonă (to market) şi presupune a desfăşura tranzacţii pe piaţă, a cumpăra şi a vinde....

Managementul calității la Danone

I N T R O D U C E R E În prezent foarte mulţi conducători de întreprinderi asimilează asigurarea calităţii cu o regulă impusă din exterior şi cu...

Plan de Marketing Danone

1. Scurt istoric In 1973, dupa cateva luni de negocieri, BSN si Gervais Danone au anuntat ca vor fuziona, urmand sa creeze cel mai mare grup...

Ai nevoie de altceva?