Management intercultural Romania-Irlanda

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Management intercultural Romania-Irlanda.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

I. Introducere 3
II. Descrierea produsului 4
III. Descrierea pieței țintă 5
IV. Profilul cultural al pieței țintă 5
V. Mixul de marketing 6
A. Dimensiuni culturale – implicații în mixul de marketing 7
a. Individualism (Geert Hofstede) 7
b. Distanța față de putere (Geert Hofstede) 7
c. Modul de comunicare: context cultural bogat vs. sărac (Edward T. Hall) 8
d. Structurarea timpului: monocronic vs. policronic (Edward T. Hall) 8
B. Strategia de marketing și crearea unui satisfactor 10
a. Satisfactor 10
b. Efectul de prisma 10
c. Elementele fundamentale ale satisfactorului 11
d. Diferențierea față de concurenți 11
e. Efectul de țară 12
VI. Prezentarea echipei și a modului în care se vor pune în aplicare recomandările furnizate 13
A. Structura echipei 13
B. Modul de punere în aplicare a recomandărilor furnizate 13
C. Modalitatea de promovare a serviciilor 14
VII. Concluzii și recomandări pentru un parteneriat de succes 15
VIII. Bibliografie 16

Extras din document

I. Introducere

Fáilte roimh! (în limba română însemnând Salut!); Noi reprezentăm compania Tourism Ireland, din Irlanda, și ca principal obiect de activitate avem turismul internațional.Echipa noastră colaborează cu mai multe agenții de turism externe. Dorim să atragem turiști care iși arată entuziasmul de a vizita pământul irlandez, oferind o multitudine de oferte, acestea incluzând vizite și excursii în principalele ținuturi irlandeze, unde distracția, aerul curat si voia bună este la ea acasă. (câteva exemple sunt următoarele: magazinul Guinness, cele aproximativ 2000 de forturi din piatră din ținutul Clare, celebrul oraș medieval Kilkenny, temnița Kilmainham Gaol).

Nu de mult, firma noastră a semnat un contract de parteneriat cu firma românească EXIMTUR, obiectivul nostru fiind acela de a ne extinde pe teritoriul României, punându-le la dispoziție serviciile noastre. În acest mod ne exprimăm intenția de a promova eficient valorile țării noastre și în același timp să arătăm întregii lumi prin ce se diferențiază țara noastră față de celelalte.

În urma observației aferente particularității culturale ce privesc cele două țări, am reușit să distingem o legătură diferită între ele, acestea fiind diferențe majore. Cu alte cuvinte, cultura celor două țări se deosebește din toate punctele de vedere. O asemănare ușoară ar putea fi de natura dimensiunilor culturale următoare: Masculinitate (Geert Hofstede), (Irlanda: 68; Romania: 42) și Orientarea pe termen lung (Geert Hofstede), (Irlanda: 24; Romania: 52) . În acest fel, procedeul de promovare (Marketing) va fi ajustat corespunzător acestor fluctuații, actualizând tehnicile de promovare specifice pentru clienții de pe piața românească. Mai mult decât atât, contractul nostru cu firma parteneră reprezintă un privilegiu excepțional pornind de la ideea că cei cu pricina dispun deja de o vastă experiență în acest domeniu, iar relația cu publicul reprezintă fundamentarea împreună cu modul de răspândire a mesajelor către eventualii clienți. În acest mod vom înțelege strategiile mixului de marketing corespunzător colaboratorului nostru, în așa fel încât s-a demonstrat că ideile și metodele lor deja verificate sunt foarte productive.

II. Descrierea produsului

În viziunea atingerii capacității maxime de profit cu ajutorul serviciilor de turism oferite de firma noastră prin intermediul acestui contract de colaborare, am selecționat o piață țintă (target market) căreia să i se solicite în mod special produsul companiei noastre. Produsul nostru va fi alcătuit din sejururi organizate adresate cuplurilor tinere, familiilor, pe durate flexibile: 4, 11 sau 18 zile. Întregul pachet va conține următoarele:

Zborul cu avionul din București cu destinația Dublin și retur;

Cazarea pe întreaga durată a șederii în regim de demipensiune la unul dintre hotelurile locale.

Prețul întreg pentru o singură persoană va fi unul flexibil, acesta variind în funcție de preferințele de cazare. În altă ordine de idei, punem la dispoziția clienților :

Pachetul Start: Acesta conține cazare pentru 4 zile pentru hoteluri de 4* , având prețuri de pornire de la 750 EUR, respectiv 1400 EUR pentru hoteluri de 5*. Prețurile pentru sejururile mai mari de 4 zile vor fi recalculate în funcție pachetul ales.

Compania Tourism Ireland în parteneriat cu firma EXIMTUR oferă în premieră sejururi în vederea descoperirii unui tărâm bogat în varietate, loc unde se întâlnesc piese importante de modernitate, tradiție si naturalețe. În exclusivitate oferim cuplurilor doritoare oportunitatea de a petrece o vacanță de vis, plină de relaxare, o escapadă din rutina zilnică si grijile care le întâmpină în fiecare zi, le oferim varianta ideală de a se bucura de un sejur, fiind însoțiți la tot pasul de dansurile tradiționale irlandeze și în același timp de a descoperi cultura irlandeză ce se află în rădăcinile noastre.

Mai mult decât atât, pentru turiștii dornici de aventură sau de inedit, le punem la dispoziție 24/7 o multitudine de activități și excursii (contra cost), prin care cei implicați se vor bucura neîncetat de frumusețile irlandeze: turul magazinului Guinness, vizitarea temiței Kilmainham Gaol, numeroasele castele medievale irlandeze, drumul pitoresc cu o lungime de 180 km de la Ring of Kerry, insulele Irlandei și multe alte obiective turistice.

Totalitatea excursiilor vor fi organizate și desfășurate împreună cu un ghid turistic autorizat, cu o vastă experiență în tărâmurile irlandeze și cel mai important aspect fiind acela că este un bun cunoscător al limbii române. Clienții noștri au posibilitatea să aleagă pentru toate acestea înaintea plecării, iar pentru cei spontani există posibilitatea de a se hotărî pe parcursul sejurului, în limita locurilor disponibile în acel moment.

Fisiere in arhiva (1):

  • Management intercultural Romania-Irlanda.docx

Bibliografie

1. Hofstede, Geert (2012). Culturi şi organizaţii. Softul mental. Cooperarea interculturală şi importanţa ei pentru supravieţuire. Editura Humanitas, Bucureşti
2. Zaiț, D. (2002). Manangement intercultural. Editura Economica, București
3. Hampden-Turner C., Trompenaars F. (1997). Riding the waves of culture: understanding diversity in global business. London: Nicholas Brealey Publishing Ltd.
4. Onea, A. N. (2011). Diversitate culturala în management. O abordare interregionala, Editura Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași
5. http://www.geert-hofstede.com/
6. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ei.html
7. http://www.wikipedia.com/
8. www.visitireland.com/