Managementul relațiilor cu clienților la TNT

Proiect
4/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 16 în total
Mărime: 880.56KB (arhivat)
Publicat de: Lucia Matei
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Obiect de activitate

TNT, componenta a concernului international TNT N.V., este liderul european in distributia prin curierat expres, intern si international, logistica si servicii internationale de expediere.

TNT are cea mai larga retea de transport din Europa si ofera o gama variata de servicii de transport aerian si rutier. In ceea ce priveste timpul de tranzit in sistem de curierat expres, TNT asigura livrarea de documente si colete la destinatie in maxim 24 de ore pe piata interna si in 24 - 48 ore in majoritatea tarilor lumii. TNT opereaza in peste 200 de tari, respectiv in mai multe tari decat numarul statelor membre ONU.

Scurt istoric

In Romania, TNT si-a definit pozitia pe piata in 1999, prin achizitionarea in proportie de 100% a actiunilor companiei ROMCARGO SRL (care functiona la aceea vreme ca agent unic TNT inca din 1991).

Dupa investitii majore ale TNT in Romania, parcul auto s-a extins la mai mult de 180 de vehicule de curierat si linehaul-uri, ce deservesc circa 20.000 de clienti. TNT Romania are peste 350 de angajati specializati in domeniu, 20 de oficii situate in principalele orase ale tarii si asigura Iivrarea Ia destinatie a peste 10.000 colete si documente saptamanal.

Terminalele cargo ale TNT Romania din Aeroportul International Otopeni (deschis in 1995) si Aeroportul International Timisoara (deschis in 1998), au devenit in scurt timp principale porti de primire - expediere ale Romaniei in traficul rutier si aerian international, ceea ce permite prelucrarea unui volum de marfa in continua crestere.

Scurt istoric

In 2001 Romania este conectata la Reteaua Rutiera Europeana a TNT si se lanseaza serviciul Economy Express, iar un an mai tarziu primul avion TNT incepe cursele zilnice, care leaga centrul operational TNT de la Otopeni cu cel mai mare hub aerian express de pe continent - European Sortation Centre de la Liege.

In acest moment TNT este singura companie de curierat rapid care opereaza prin intermediul a 3 porti aeriene (Bucuresti, Timisoara si Cluj), astfel incat sunt capabili sa ofere cei mai buni timpi de preluare si livrare de pe piata si cea mai buna acoperire a tarii.

Serviciile oferite

TNT Romania ofera cea mai completa gama de servicii pe piata de profil din Romania, si anume:

Servicii cu livrare in zi definita:

Express – serviciu disponibil pentru documente, colete sau marfa, cu livrarea a doua zi in majoritatea tarilor lumii. Serviciul este door to door, preluarea, formalitatile vamale si predarea sub semnatura la destinatar sunt incluse.

Economy Express – serviciu unic pentru Romania, asigurand livrarea de colete si marfa prin Reteaua Rutiera Europeana a TNT. Serviciul este door-to-door, ceea ce inseamna ca preluarea, formalitatile vamale, si predarea sub semnatura la destinatar sunt in sarcina TNT.

Special Services -ofera o gama de solutii flexibile, personalizate, in functie de solicitarile fiecarui client, menite sa raspunda oricarei cerinte care nu poate fi satisfacuta de serviciile TNT standard de retea.

Domestic Express – serviciu disponibil la nivel national pentru documente, colete sau marfa, cu livrare a doua zi lucratoare in majoritatea localitatilor din Romania. Preluarea si predarea sub semnatura la destinatar sunt incluse.

Servicii oferite

Servicii cu livrare in timp definit:

9:00 Express, 10:00 Express, 12:00 Express

• livrare garantata pana la ora 9:00am,10:00am,12:00am in urmatoarea zi lucratoare

• solutie disponibila in principalele orase si centre de afaceri din Romania

• expedieri in greutate de pana la 500kg

Domestic Express

• livrare garantata, pana la sfarsitul programului de lucru, in urmatoarea zi lucratoare

• optional livrare cu prioritate

• expedieri in greutate de pana la 500kg

Conținut arhivă zip

  • Managementul Relatiilor cu Clientilor la TNT.ppt

Te-ar putea interesa și

Contribuții privind asigurarea calității în serviciile bancare din România

Introducere 16 CAPITOLUL 1 – PREOCUPARI ACTUALE PRIVIND ASIGURAREA CALITATII PRODUSELOR SI SERVICIILOR ÎN UNIUNEA EUROPEANA SI LA NIVEL...

Analiza Mediului de Marketing pentru TNT România

INTRODUCERE Lucrarea in cauza, intitulată “Analiza mediului de marketing pentru TNT România” oferă posibilitatea de a urmări cum o companie din...

Plan de afacere crescătorie de melci

1. Descrierea afacerii Pentru S.C. HOME SNAIL S.R.L trebuie intocmit un plan de afaceri viabil pentru a putea obtine un credit bancar de 12.000 €...

Diferența dintre Logistică și Funcțiunea Marketing

I.Conceptul de logistică Mutaţiile care au avut loc în privinţa abordării teoretice şi practice a fluxului fizic al materiilor prime,...

Dezvoltarea Serviciului Mailfast în Cadrul Companiei TNT

Dezvoltarea unui nou produs sau serviciu reuneste un ansamblu de activitati corelate si interdependente, desfasurate pe baza unui plan...

Ai nevoie de altceva?