Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4787
Mărime: 39.79KB (arhivat)
Publicat de: Sorana Croitoru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ivona Orzea

Cuprins

  1. I.Prezentarea companiei
  2. II.Viziunea, misiunea şi valorile fundamentale ale companiei
  3. III.Obiective strategice
  4. IV.Analiza mediului extern competiţional
  5. V.Analiza SWOT a companiei
  6. VI.Elaborarea si implementarea strategiei de promovare
  7. VII.Analiza rezistenţelor posibile şi metode de depăşire a lor
  8. Concluzii

Extras din proiect

I.Prezentarea companiei

L’Oreal SA este o companie fondata in 1909 cu sediul central in Franta, ce

detine pozitia de lider mondial pe piata produselor cosmetice. Grupul este prezent in aproximativ 66 de tari, intrand pe piata din Romania in anul 2000.

In 2010 L’Oreal a produs, la nivel mondial, aproximativ 5.7 mld. de unitati ale diverselor produse comercializate sub cele peste 500 de marci comerciale inregistrate. Tipurile de produse pe care se axeaza compania sunt: colorarea si ingrijirea parului, ingrijirea pielii, protectie solara, machiaj si styling si parfumuri.

L’Oreal este organizata in 3 mari segmente operationale: Cosmetice, BodyShop si Galderma (ultima fiind detinuta in proportii egale cu Nestle). Segmentul Cosmetice (care a adus in 2010 peste 93% din vanzarile grupului) este impartitin 4 subdivizii: Produse de Consum, Produse de Lux, Produse Profesionale si Cosmetice Active. Capitalizarea companiei este de aproximativ 45.5 miliarde deeuro, iar in ultimii 10 ani L’Oreal a inregistrat o cifra de afaceri anuala de peste 13.5 miliarde de euro (circa 19.5 miliarde in 2010).

In prezent L’Oreal Romania detine un portofoliu de 15 branduri ce se incadreaza pe piete diferite. Pentru un management mai bun al acestora si o eficacitate ridicata, au fost impartite in patru divizii in functie de canalele prin care sunt distribuite. Fiecare dintre aceste divizii detine o organizare si o conducere independenta, avand departamente de marketing specializate care adopta strategii diferite in functie de specificul brandurilor si a pietelor pe care acestea sunt prezente.

Aceste divizii sunt:

• Divizia Mass Market ce se ocupa de brandurile L’Oreal Paris, Garnier si Maybelline. Acestea adopta stratgii de piata nediferentiate fiind didtribuite marii mas prin diferite canale (de la buticuri de cartier pana la hypermagazine si farmacii)

• Divizia Cosmetica Activa (dermatocosmeticele) care se ocupa de brandurile Vichy, La Roche Posay si Roger & Gallet- branduri distribuite exclusive in farmacii

• Divizia Produselor Profesionale care se ocupa de brandurile L’Oreal Professionel, Kerastase si Matrix care se distribuie doar in saloane.

• Divizia Produse de Lux ce se ocupa de brandurile Lancome, Armani, Yves Saint Laurent si Cacharel, branduri care pot fi gasite doar in parfumerii.

Firma este ideal poziţionata pe segmentele ce cresc rapid pe piata cosmeticelor si a avut un real succes datorita produselor sale de calitate. A penetrat piata romaneasca prin produsele publice deoarece acestea erau cele mai accesibile si consumatorii si le puteau permite.

Ca investitor strain, L’Oreal Paris a ales Romania ca piata de desfacere datorita faptului ca este prima piata cu potential dupa Polonia si Ungaria. Piata romanească este o piata in devenire stabila, ce creste constant cu aproximativ 4,8% pe an.

II.Viziunea, misiunea şi valorile fundamentale ale companiei

Acum 100 de ani, L'Oreal a inceput aventura frumusetii. Mica afacere de familie, pornita in 1909, a devenit astazi lider mondial in randul companiilor de cosmetice, cu peste 67 500 de angajati, in 66 de tari si produse distribuite in 130 de tari.

Pe langa succesul inregistrat pe plan financiar, istoria L'Oréal reflecta o cautare continua: o cautare a inovatiei, ce a fost inceputa acum un secol de catre omul de stiinta si inventatorul Eugene Schueller, manat de dorinta neobosita de a cerceta si de spiritul de pionier. O cautare a excelentei, prin produse din ce in ce mai sigure, mai pline de imaginatie si mai eficiente O cautare a diversitatii si multitudinii de culturi, pentru a raspunde nevoilor barbatilor si femeilor din toata lumea si pentru a crea produse de infrumusetare disponibile pentru cat mai multe persoane. O cautare a unui drum prin care sa uneasca strans cresterea economica, etica, responsabilitatea sociala si cu privire la mediu.

Principiile dupa care se ghida compania lui Schuller sunt aceleasi principii ale firmei L’Oreal din ziua de azi, si anume cercetare si inovare in interesul frumusetii.

De cand a fost fondat Grupul L’Oreal a continuat sa investeasca în cercetarea cosmeticelor cu un singur scop: de a imbunatatii calitatea si eficacitatea produselor cu ajutorul inovatiei stiintifice. In fiecare an Grupul L’Oreal aloca 3% din profit pentru cercetare si dezvoltare.

Laboratoarele din Franţa, S.U.A. si Japonia au angajati in jur de 2800 de oameni de stiinta si personal din aproximativ 30 discipline: chimie, biologie, fizica, medicina, toxicologie,etc.

Prezent in 130 de tari, L’Oreal Paris se bazeaza pe o singura filozofie: aceea de a inova si a oferi un produs cat mai eficient si la un pret foarte bun. Este de asemenea un nume ce straluceste prin diversitatea sa, prin bine-cunoscutele fete din toata lumea: Claudia Schiffer, Ging Li, Heather Locklear, Milla Jovovich, Diana Hayden, Leticia Casta,etc.

Cu o abordare stiintifica riguroasa si dorinta de a cuceri, la care se adauga aspiratia continua spre inovatie si calitate si o viziune strategica puternica, Grupul L'Oreal a raspuns unei provocari majore: sa faca frumusetea accesibila pentru cat mai multi oameni posibil, in toata lumea.

L'Oreal a fost una dintre primele companii din domeniul cosmetic care a extins conceptul de frumusete printr-un portofoliu de branduri dedicat unor culturi diverse, cu nevoi specifice. Potrivit lui Sir Lindsay Owen-Jones, Presedintele L'Oreal „Nu exista un model ideal de frumusete. Frumusetea imbraca diverse forme si se exprima in multiple moduri.”.

L’Oreal este unul din liderii industriei in privinta activitatii de cercetare-dezvoltare, numai in 2010 inregistrand 612 brevete de inventii.

Diversitatea echipelor multinationale, care a devenit mai vizibila cu fiecare an care a trecut, a contribuit la deschiderea companiei si la bogatia culturala a acesteia. Activitatile Grupului L'Oreal au la baza ambitia de a fi un lider demn de urmat, cu standarde etice ridicate. Si determinarea de a fi o companie responsabila, cu obiective ce nu sunt tin strict de afaceri, ci vizeaza si o componenta de responsabilitate sociala.

L’Oreal este liderul global în cosmetică şi frumuseţe, un sector în care inovaţia în domeniul modei, produselor şi ambalajelor creează continuu schimbări în concurenţa globală a pieţelor brand-urilor. Este un nume cunoscut în toate colţurile lumii care nu are egal în lumea frumuseţii.

Sloganul “L’Oreal pentru ca merit!” este simbolul sinergiei dintre produsele superioare si personalităti impunătoare. Este un mesaj care valorifica femeia pe intregul glob. Mai presus de orice, in spatele acestei afirmatii se afla angajamentul companiei care, prin marcile sale variate, glorifica frumusetea femeii.

Preview document

Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 1
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 2
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 3
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 4
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 5
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 6
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 7
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 8
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 9
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 10
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 11
Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Managementul Strategic in Cadrul Companiei L'Oreal SA.docx

Alții au mai descărcat și

L'Oreal Paris

1.Analiza preliminară a firmei L’oreal Paris 1.1 Analiza conjuncturii de macromediu şi micromediu a firmei PIATA Concurenţi, despre companie...

Analiza promovării vânzărilor Altex

Argument După anul 1990 în România au apărut la nivel local un număr mare de firme care se ocupau cu comercializarea de produse electronice şi...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Marketing pe Internet

LISTA FIGURILOR ŞI GRAFICELOR Figura Nr.1: Sumarul procesului de creare a unui site web. Figura Nr.2 : Repartizarea utilizatorilor de Internet pe...

Legătura dintre logistică și marketing

Obiectivele Marketingului in activitatea unei intreprinderi “Marketingul are o importanta atat de mare,incat nu poate fi tratat ca o functie...

Metode și Tehnici Manageriale - Nestle

1. Consideratii teoretice actuale Subsistemul metodologico-managerial sau subsistemul de metode si tehnici manageriale, alcatuit din...

L’Oréal

Introducere Teza pe care o vom elabora în următoarele pagini este concepută din două secțiuni: analiza și diagnoza unui sistem economic și...

Forțele de Vânzare

CAPITOLUL I. PREZENTAREA GENERALĂ A COMPANIEI AVON COSMETICS ROMÂNIA Compania Avon Cosmetics România serbează 15 ani de existenţă pe piaţa...

Ai nevoie de altceva?