Margarina Rama - comportamentul consumatorului

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3023
Mărime: 128.89KB (arhivat)
Publicat de: Luciana Udrea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A.Manolica
Proiect referitor la comportamentu;l consumatorului fata de marca Rama

Extras din proiect

1.PREZENTARE GENERALÍ

1.1 Prezentarea produsului margarinÎ

Margarina este un produs apÎrut în timpul celui de al doilea RÎzboi Mondial,în urma rationalizÎrii untului.CercetÎtorii americani au descoperit,accidental,ca dacÎ se încalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale în prezenta hidrogenului si folosind catalizatori de nichel,se obtine un produs alb-gÎlbui asemÎnÎtor untului,cu o structurÎ molecularÎ identicÎ cu cea a plasticului,pe care l-au botezat „margarinΔ,dupa numele sotiei (Margot) unuia dintre savanti.

1.2 Avantajele si dezavantejele produsului margarinÎ

În ceea ce priveste avantajele si dezavantajele produsului margarinÎ, pÎrerile sunt împartite, chiar contradictorii.

Unii afirmÎ cÎ din momentul descoperirii si pânÎ în prezent, margarina a fost imbunatatitÎ cu tot soiul de coloranti,aromatizanti si vitamine sintetice,devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodatÎ.Mirosul de lapte al margarinei este obtinut pe cale chimicÎ.De asemenea majoritatea aditivilor care se gÎsesc în margarinÎ sunt de naturÎ cancerigenÎ sau toxicÎ, margarina devenind cel mai bogat produs în aditivi si cel mai periculos.

Altii au pÎreri cu totul contrare, afirmând cÎ grasimile care se gasesc în uleiul de floarea soarelui, în germenii de grâu,în nuci, în soia,în fructele uscate,în peste si în sâmburii de struguri,se gÎsesc si în margarinele vegetale.

Avantajul acesteia este totusi cÎ aproape toate formulele contin, pe lângÎ aportul de grÎsimi benefice si vitaminele A,D si E.Unele tipuri de margarinÎ au si alte tipuri de vitamine.De exemplu,cele care contin vitamina B1(ajutÎ la digestie si este o sursÎ de energie pentru organism),vitamina B2 (necesarÎ în metabolismul carbohidratilor,grÎsimilor si proteinelor),vitamina B6(mentine nivelul optim de sodiu si fosfor din organism si ajutÎ la formarea anticorpilor),vitamina B12 previne anemia si e necesara pentru fixarea calciului.

1.3 Locul margarinei în consum

Principalul concurent al margarinei este untul, însa de la aparitia margarinei, piata untului a devenit de 5 ori mai micÎ decat piata margarinei.

În prezent majoritatea românilor consumÎ margarinÎ în loc de unt.

Un studiu de piatÎ realizat de MEMBERS RTS estimeazÎ cÎ piata untului în România este de cel mult 8 milioane de euro,în timp ce conturile producÎtorilor de margarinÎ se rotunjesc anual cu 40 miloane de euro.

Pe mÎsurÎ ce margarina este promovatÎ printr-o abundentÎ de spoturi publicitare si piata inghite zeci de mii de tone din acest produs ,untul a intrat intr-un con de umbrÎ întrucât încasÎrile din vânzÎrile acestui produs nu permit producÎtorilor realizarea de campanii publicitare pe masurÎ, profitul realizat fiind redirectionat cÎtre investitii.Diferenta dintre cele 2 produse se mÎreste considerabil daca luÎm în calcul si consumul industrial: patiseriile,restaurantele si cofetÎriile rÎmân clienti fideli ai margarinei.

Sursa: http://www.revista-piata.ro/articole/analize--tendinte/margarina-intrece-untul-in-preferintele-romanilor.html

FÎcând parte din categoria bunurilor de larg consum margarina este un produs comercializat atât în supermarketuri,magazine alimentare ,magazine generale sau chioscuri.

Sursa: http://www.revista-piata.ro/articole/analize--tendinte/margarina-intrece-untul-in-preferintele-romanilor.html

Consumul mediu anual de margarinÎ a fost în perioada iulie 2005-iunie 2006, conform Gfk,de aproximativ 5,6kg/gospodarie ceea ce inseamnÎ 11 caserole de 500grame pe an de fiecare familie.

1.4. Concurentii

Unilever South-Central Europe (USCE) este unul dintre cei mai mari producÎtori de bunuri de larg consum.Pâna în prezent a investit in România peste 90 milioane de euro.Compania include pe langa România si Albania,Bulgaria,Macedonia,Moldova,Serbia si Muntenegru.Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat în 2004 la 139 milioane de euro,circa 95 milioane de euro fiind realizate în România.

Preview document

Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 1
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 2
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 3
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 4
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 5
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 6
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 7
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 8
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 9
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 10
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 11
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 12
Margarina Rama - comportamentul consumatorului - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Margarina Rama - Comportamentul Consumatorului.doc

Alții au mai descărcat și

Modelarea Preferințelor Consumatorului

1. Aspecte generale Studiul deciziilor agenţilor economici, consumatori sau producători, se bazează pe ipoteza că aceştia se comportă raţional,...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Cercetare de marketing Rama

Capitolul I: Studiu de caz la firma UNILEVER Prezentare: Web: www.unilever.ro Adresa: B-Dul Republicii 291 Ploiesti Anul înfiinţării: 29...

Ai nevoie de altceva?