Marketing Bancar

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Marketing Bancar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionescu Paul

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Subiectul 1

a) conform Ph. Kotteler Mixul de marketing este un ansamblu de intrumente tactice de marketing controlabile, pe care societatea o combina cu scopul de a produce pe piata tinta reactia dorita. Mixul de marketing cuprinde cei patru P care sunt: produs, pret, plasament si promovare. Schema mixului de marketing este reprezentata mai jos.

b) Produsul este un obiect palpabil care poate fi oferit pentru satisfacerea unei dorinte sau necesitati. Produsul asigura mai multe perspective de marketing datorita tangibilitatii sale. Un serviciu este o activitate sau un avantaj pe care îl ofera o societate consumatorului, care este intangibil neavind ca rezultat un transfer de proprietati. În termeni clasici bancile nu au produse ci numai servicii. Din aceasta cauza bancile trebuie sa asigure anumite aspecte de tangibilitate a servicilor sale, care va duce la vinzarea lor mai usoara

c) Ciclul de viata a unui produs sau serviciu financiar bancar are patru stadii (lansarea, cresterea, maturitatea si declin)

d) Sistemul CMR este singurul sistem de management al afacerilor care uneste fortele într-un ansamblu pentru atingerea obiectivelor de satisfacere a clientilor si de crestere a organizatiei. Acesta se axeaza pe trei prioritati.

Îmbunatatirea relatiei cu clientii

Depasirea asteptarilor clientilor pentru fiecare afacere

Tratarea eficienta si eficace a problemelor clientilor

Pentru fiecare dintre aceste prioritati banca trebuie sa aiba în vedere: cine se va ocupa, cum, cu ce mijloace, cu ce rezultat. Toate aceste actiuni trebuie sa conduca la fidelizarea clientilor si conservarea clientilor. Personalui aflat în fata clientului trebuie sa asigure întodeauna servicii de prim rang. Este vital ca întreg personalul unei banci trebuie sa lucreze în echipa, pentru asigurarea unui nivel ridicat al servirii clientului. Investitia în personalul organizatiilor constituie parte integranta a lantului de obtinere a profitului. Calitatea serviciului intern este realizata prin marketing intern. În vederea obtinerii unui standard înalt al servicilor instruirea personalului este foarte importanta. În figura de mai jos va prezint lantul de obtinere a profitului

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Bancar.doc

Alte informatii

Mixul de Marketing