Marketingul achizițiilor - sosuri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4248
Mărime: 154.59KB (arhivat)
Publicat de: Nae Bucur
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. Motivatia alegerii produsului

Despre Sosuri......

Sosurile au o valoare nutritiva si energetica mare datorita continutului bogat în proteine, saruri minerale, vitamine si lipide, favorizând secretia sucului gastric si digestia. Sortimentele de mâncaruri ce se pot realiza din aceasta grupa sunt destul de mari, ele se pot realiza din legume în stare proaspata, congelate, conservate sau deshidratate, în asociere cu diferite sosuri si specii de carne.

Sosurile reprezinta, de fapt, liantul pentru unele mâncaruri, se obtin din legume, sos de tomate, smântâna, iaurt, galbenusuri de oua, mustar si diferite condimente. Sosurile au un rol deosebit în realizarea mâncarurilor pentru ca, pe de o parte, stimuleaza secretiile digestive, datorita condimentelor care le contin, iar pe de alta parte, maresc valoarea nutritiva a produsului. În bucataria româneasca se întâlnesc doua categorii de sosuri: sosuri reci, care se obtin fara tratamente termice, din amestecul unor materii prime ca oua, smântâna, legume, lamâie, ulei, otet si diferite condimente precum si verdeturi si sosuri calde, care se obtin prin înabusirea sau fierberea, din grasimi, legume, supa, lapte, smântâna, condimente, sare, etc.

Despre Sosuri ambalate...

In strainatate, sosurile detin tot mai mult loc in bucataria si frigiderul consumatorilor. Consumul de sosuri este in crestere continua, iar varietatea sortimenteleor existente pe piata poate satisface „gustul” fiecarui consumator de sos. Consumul de sosuri nu este doar „gustos” ci si folositor sanatatii, datorita ingredientelor sale (legume, fructe s.a.). In timp, pe piata, a aparut un larg sortiment de sosuri gata pregatite si ambalate, printre care se numara: sosurile de maioneza, sosurile de rosii, sosuri de fructe s.a.

Sosurile pregatite sunt foarte diferite in funcie de natura ingredientelor ce le contin. Multitudinea de retete, repectarea stricta fluxului tenologic, ofera fiecarui sos un gust si un aspect special.

Sosurile ambalate sunt destinate atat consumului ca aliment adiacent la anumite tipuri de mancare cat si ca ingredient pentru fabricarea unora. Sosurile ajung pe piata ambalate in diferite moduri: amabalaje mari sau mici, ambalaje din plastic, din polietelena, din sticla, s.a.

Sosurile care nu sunt sterilizate se pregatesc cu ajutorul conservantilor si se ambaleaza in mod deosebit: de exemplu in cutii de metal.

Sosurile care sunt sterilizate in momentul producerii pot fi ambalate in borcane de sticla si se pregatesc fara conservanti. Borcanele din sticla permit sa se vada bucatele de legume, adaosurile speciale s.a., fiind asfel mai atractive ca aspect.

Pastrarea sosurilor nu necesita conditii speciale. Dupa deschiderea sosului, acesta mai poate fi pastrat cateva zile.

Sortimentele de sosuri ambalate sunt variate, cum ar fi de exemplu:

- sos de maioneza

- ketchup

- sos iute de rosii

- sos indian de fructe

- sos caucazian Nasharbi, s.a

In strainatate, producerea sosurilor si a condimentelor este o industrie de proportie mare, in care se investesc multi bani, inregistrandu-se insa si venituri pe masura.

De ce am ales acest produs..?

Am incercat sa aflu cat mai multe date despre piata sosurilor in Romania, dar…spre marea mea mirare am ajuns la concluzia ca acest produs aproape lipseste de pe piata romaneasca. De fapt, sa gasesc cateva cateva tipuri de sos, care apartin marilor firme producatoare de condimente cum ar fi KNORR, dar gama de produse este restransa….Este foarte straniu ca intr-o tara in care se pune accent pe dezvoltarea agricola, aproape ca nu exista unitati de producere si ambalare a sosurilor si maionezelor.

Preview document

Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 1
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 2
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 3
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 4
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 5
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 6
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 7
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 8
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 9
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 10
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 11
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 12
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 13
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 14
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 15
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 16
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 17
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 18
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 19
Marketingul achizițiilor - sosuri - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Marketingul Achizitiilor - Sosuri.doc

Ai nevoie de altceva?