Marketingul destinației turistice - Florența

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 5691
Mărime: 1.91MB (arhivat)
Publicat de: Emanuel Tănase
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I. Potentialul turistic al destinatiei: Florenta

Italia este una dintre putinele tari pentru care a primi un strain nu este o problema decat prin multitudinea atractiilor culturale pe care le poate oferi.

Putine tari se pot lauda cu atatea talente concentrate intr-o perioada atat de scurta: Boccaccio, Boticelli, Cellini, Dante, Donatello, Giotto, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Machiavelli, cunoscute in lumea intreaga. La fiecare cotitura a acestui oras fascinant gasesti biserici istorice si muzee renascentiste, palate din piatra masiva cu nume cu rezonanta istorica: Strozzi, Salviati, Pitti si mai ales Medici.

Este un univers al muzeelor si al artei, caci in Italia nu doar orasele mari, ci si majoritatea celor mai mici au muzee sau cel putin o galerie cu opere valoroase. Tocmai de aceea Italia apare ca o destinatie de vis. Vechile monumente si siturile arheologice sunt foarte bine conservate, muzeele oferind pasionatilor nenumarate exemple ale talentului marilor artisti ai tarii, de la Rafael, Michelangelo, Titian sau Canova. Arhitectii contemporani se inspira din stilul vechilor cladiri si piatete. Pe scurt, orasele italiene sunt adevarate muzee vii. Poate tocmai de aceea Unesco a stabilit ca doua treimi din mostenirea artistica a lumii se afla pe teritoriul Italiei. Ca un exemplu, in Toscana se gasesc mai multe comori artistice decat in toata Spania, tara aflata pe locul al doilea in clasamentul mondial al mostenirilor culturale. Practic toate stilurile arhitecturii occidentale pot fi intalnite in Italia. Centrul Toscanei este Florenta, oras care isi incepe istoria in anul 59 I.H. oras fondat de romani sub conducerea lui Cezar Augustus.

Orasul este vestit in toata lumea pentru cladirile sale Gotice si Renascentiste, galeriile de arta si muzee. . In plus ,este un important centru comercial,de transport si de manufactura.

Caile de comunicatie sunt foarte eficiente, Firenze fiind un important nod feroviar si autostradal care se gaseste pe directia Milano – Roma si este principala statie intermediara. O linie feroviara, o autostrada si o superstrada leaga orasele principale ale zonei cu restul tarii. Firenze se afla aproape si de portul Livorno, care este unul din cele mai importante porturi comerciale la Marea Tireniana si de portul Piombino, care este mai mic si mai specializat in transportul turistic. Fiind un mare oras turistic are si aeroport.

Este o piata de desfacere pentru vin, ulei de masline, legume, fructe si flori. Bunurile produse includ motociclete ,componente de automobile, masini agricole, chimicale, fertilizanti, plastic si instrumente de mare precizie. Industria de prelucrare din Florenta este recunoscuta in toata lumea drept producatoare de argintarie, bijuterii (in special aur), pielarie, sticlărie, olarie, lemn gravat, mobila si broderie.

Se spune ca, in fiecare an, doctorii trateaza nenumarate cazuri de “sindrom Stendhal”, o boala ce poarta numele celebrului scriitor francez care, uimit de grandoarea orasului, a suferit o depresie puternica. Veti gasi in Florenta urme ale civilizatiilor romane si etrusce, dar epoca in care orasul s-a dezvoltat cel mai mult a fost Renasterea. Perioada de stralucire maxima a Florentei a fost in secolele XIV - XV, mai ales pe timpul lui Lorenzo Il Magnifico, membru al familiei Medici, care i-a adus la curtea lui pe Brunelleschi (un maestru al arhitecturii renascentiste), pe Boticelli, Masaccio, Donatello, Michelangelo si Leonardo da Vinci.

Sunt necesare macar trei zile numai pentru a vizita obiectivele turistice din centrul istoric al orasului. Primul in lista obiectelor de vizitat este Domul, care are 500 de ani vechime si este al treilea ca marime din lume, dupa catedrala St. Peter din Roma si St. Paul din Londra. Aici puteti admira usile de bronz ale lui Ghiberti, aflate la Museo dell Opera del Duomo, cupola maiestuasa a domului lucrata de Brunelleschi si turnul cu clopot al lui Giotto.

Basilica Sfanta Maria del Fiore este catedrala, sau domul.Numele acesteia, care se traduce prin "Sfanta Maria a Florii" se refera la floarea de crin, simbolul Florentei sau la vechiul nume al orasului - Fiorenza. Pe de alta parte, un document din secolul al XV-lea sustine ca "floarea" se refera la Hristos. A fost construita pe locul unei alte catedrale, Santa Reparata, avand drept impuls noile catedrale extraordinare din Pisa si Siena.

La sfarsitul secolului al XIII-lea, biserica veche de noua secole ce ocupa acel loc nu mai era intr-o stare satisfacatoare. Mai mult, aceea devenise neincapatoare pentru populatia care a crescut rapid.

Preview document

Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 1
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 2
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 3
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 4
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 5
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 6
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 7
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 8
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 9
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 10
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 11
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 12
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 13
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 14
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 15
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 16
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 17
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 18
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 19
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 20
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 21
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 22
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 23
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 24
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 25
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 26
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 27
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 28
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 29
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 30
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 31
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 32
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 33
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 34
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 35
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 36
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 37
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 38
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 39
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 40
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 41
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 42
Marketingul destinației turistice - Florența - Pagina 43

Conținut arhivă zip

  • Marketingul Destinatiei Turistice - Florenta.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Tradiții nutriționale în Italia

INTRODUCERE Specialisti in paste, pizza si risotto, bucatarii italieni impresioneaza prin varietatea retetelor pe care le-au creat dar si prin...

Ai nevoie de altceva?