Marketingul mărcii - brand audit - Lipton

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 61 în total
Cuvinte : 6289
Mărime: 3.74MB (arhivat)
Publicat de: Steluta H.
Puncte necesare: 10
Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor

Extras din proiect

Marca Lipton este este cea mai cunoscuta marca de Ice Tea pe plan mondial.La nivelul tarii noastre marca Lipton Ice Tea este unul din cele trei brandurile care au adus notorietetea PepsiCo International la nivelul de superbranduri.

Sub umbrela PepsiCo, pe piata bauturilor non-carbonatate, au fost lansate bautura sport nr. 1 in lume Gatorade si Lipton Ice Tea prezent in Romania in 3 variante - Lipton Ice Tea Lemon, Peach si Green, iar de curand au aparut inca doua sortimente Lipton Red si Lipton de zmeura.

Intentia Lipton a fost inca de la inceput de a oferii consumatorilor un ceai 100% natural, din frunze tinere, fragede si aromate, din varful plantelor si culese din propriile plntatii alea fondatorului ceaiului Sir Thomas Lipton.

In prezent Lipton scoate in evidenta beneficiile antioxidantilor prezenti in ceaiurile sale. Antioxidantii sunt componente naturale prezente intr-o cantitate mai mare in ceai decat in alte mancaruri sau bauturi. Ei pot stopa efectele daunatoare ale radicalilor liberi, despre care oamenii de stiinta spun ca favorizeaza aparitia unor boli cronice, precum afectiunile inimii sau cancerul.

Aceasta stampila cu semnul AOX care apare pe eticheta Lipton Ice Tea reaminteste aceasta principala calitate a ceaiului si faptul ca Lipton acorda atentie sanatatii consumatorilor sai

Pe langa beneficiile oferite in domeniul sanatatii, Ice Tea-ul este si o bautura foarte practica care se poate consuma eficient atat in vreme calduroasa cat si pe timp de iarna. Consumul poate fi efectuat de asemenea in diferite locatii, atat la birou cat si la sala de fitness sau in orice alta imprejurare.

Ambalajul are o eticheta care scoate in evidenta frunza de ceai, simbol al traditie de peste 100 ani in cultivarea si productia de ceai. Potrivit unui comunicat de presa Pleon Graffiti, prin noul ambalaj se comunica elementele esentiale ale ceaiului Lipton, atat in varianta cold, cat si in cea hot, iar acest lucru se face prin mentionarea beneficiilor evidente asupra consumatorilor, cum ar fi continutul de antioxidanti sau faptul ca este un produs natural, fara conservanti, fara coloranti.

Am ales pentru aceasta prezentare marca Lipton Ice Tea deoarece suntem consumatori fideli ai acestei marci si suntem convinsi ca pe viitor compania Lipton va fi prezenta cu mai multe sortimente si pe piata din Romania, totodata speram ca si consumatorii din Romania sa acorde o atentie sporita acestor bauturi.

1. Cercetare documentară

Scurt istoric al ceaiului rece

Richard Blechynden, proprietarul unei plantatii de ceai, a inventat “ice tea” la Expozitia Mondiala din St. Louis, in 1904. Din cauza caldurii toride, nimeni nu dorea sa guste din mostrele sale de ceai fierbinte. Ca urmare, a adaugat produsului un calup de gheata, si astfel a putut oferi consumatorilor primul “ice tea”, standul sau devenind atractia expozitiei.

Istoria Lipton

Sir Thomas Lipton , care s-a nascut in 1850 in Scotia la Glasgow, a investit atat de mult in marketing incat numele sau a devenit sinonim pentru ceaiul de calitate cateva decenii mai traziu.

In 1980 el a pornit spre Ceylon in cautarea celui mai bun ceai din lume. Transformat cresterea ceaiului intr-o arta subtila si nobila, amestecand ceaiuri pt a crea arome unice si revigorante care l-au facut faimos si bogat. Sub sloganul “din gradina de ceai direct in ceainic’’ el a facut ca aceasta bautura sa devina accesibila si populara, pastrandu-I calitatea dar scazad pretul.

Lipton a avut un succes rasunator pe piata ceaiurilor. Ceaiurile Lipton au fost foarte bine primite in UK. Initeal erau vandute trei tipuri de ceai. Cel de calitate superioara era vandut intr-un pachet galben cu nulele Lipton scris pe un scut rosu. Acesta a devenit mai tarziu brandul Lipton Yellow Label. Ceaiurile Lipton au fost introduce si pe piata din Usa, dar cu mai putin succesc deoarece americanii nu erau foarte receptivi la aceasta bautura.

Pasiunea lui Sir Thomas pentru cele mai bune amestecuri de ceai i-au adus privilegiul de a asigura ceaiul pentru regina Victoria si alte familii regale din Europa. La sfarsitul secolului 19 a ajuns sa aiba peste 300 de angajati In Londra unde si-a mutat afacerea deschisa initial in Glasgow; 5000 de oamenii pe plantatile din Ceylon, iar numarul magazinelor sale din Anglia ajunsese la 150.

S-a continuat pana in present traditia lui Sir Thomas Lipton de a pune ceaiul la dispozitia consumatorilor din intreaga lume, astfel ceaiurile Lipton au ajuns mai populare ca oricand.

Unicitatea ceaiului Lipton vine din faptul ca are propriile plantatii de ceai inca din 1890 cand Sir Thomas Lipton a cumparat prima plantatie in Ceylon.

Ceaiul Lipton e facut numai din frunze din varful plantei. Aceste frunze tinere, fragede si aromate dau cel mai bun si parfumat ceai. Cele mai bune Frunze se obtin din plantatiiile de proprii de ceai Lipton isis creste ceaiul in Kenia si Tanzania, folosinduse de programe de cercetare pt a imbunatatii tehnicile de crestere si recoltare a ceaiului, pentru ca consumatorii sa se bucure de un ciai delicious, cautand imbunatatirea permanenta a ceaiului.

Fiecare persoana are un ceai favorit, pe care il prefera datorita gustului si aromei unice.

Preview document

Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 1
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 2
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 3
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 4
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 5
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 6
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 7
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 8
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 9
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 10
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 11
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 12
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 13
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 14
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 15
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 16
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 17
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 18
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 19
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 20
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 21
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 22
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 23
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 24
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 25
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 26
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 27
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 28
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 29
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 30
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 31
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 32
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 33
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 34
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 35
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 36
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 37
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 38
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 39
Marketingul mărcii - brand audit - Lipton - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • LIPTON.ppt
  • proiect marketing Lipton Ice tea.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetare de Marketing - Imaginea Agenției de Turism Eximtur

I. INTRODUCERE 1. Tema cercetării Fondată în anul 1993 la Cluj Napoca, Compania EXIMTUR a cunoscut o dezvoltare continuă, extinzându-şi reţeaua...

Livada de nuci Nutsprod

1. Sumar Propunem spre analiza o afacere in domeniul cultivarii fructelor, nucilor, a plantelor pentru bauturi si mirodenii (cod CAEN: 0113)....

Elaborarea Programului de Productie intr-o Exploatație Agricola

Cap I - Functia de previziune a managementului A întrezări şi, eventual, a cuantifica evoluţia viitoare a unor fenomene de natură...

Internaționalizarea firmei

CAP 1.ALEGEREA PRODUSULUI 1.1 Scurt istoric Vinia Iasi a fost infiintata in 1950, fiind o companie romana cu capital privat 100%, avand ca...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?