Mentamanta

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2172
Mărime: 302.21KB (arhivat)
Publicat de: Nicoleta Diaconu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ungureanu Mihai

Extras din proiect

Un automobil, sau mai familiar o mașină, este un vehicul cu patru (rar, trei, șase) roți, acționat de un motor cu ardere internă, cu abur, cu electricitate sau aer comprimat. Are scaune pentru conducător și pentru cel puțin un pasager.

Un automobil tipic are un motor cu ardere internă și patru roți, însă au apărut pe piață și mașini cu motoare hibride, cu gaz sau electrice.

Compunerea automobilului

Părțile principale ale oricărui automobil sunt motorul, șasiul, caroseria și partea electrică.

Motor- Motorul este sistemul fizic de generare a energiei mecanice care pune în mișcare sistemul de transmisie al automobilului. Un motor este compus din două părți: mecanismul motor și instalațiile auxiliare.

Șasiu - Șasiul automobilului este ansamblul organelor și instalațiilor care efectuează preluarea și transmiterea energiei mecanice de la motor la roțile motoare, conducerea automobilului, susținerea și propulsia lui. Se compune din:

• transmisie, sistemul de conducere, organele de susținere, organele de propulsie și instalațiile auxiliare.

Caroserie - Caroseria este partea principală a automobilului care are rolul de purtător al persoanelor sau mărfurilor sau instalațiilor montate pe automobil.

Blocul hidraulic, in engleza Valve body, este componenta ce guverneaza intreaga functionare a cutiei de viteze automata. Aici sunt monitorizate si comandate schimbarile de treapta, aici se controleaza presiunea pe ambreiaje ce permite cuplarea lina si schimbarile de viteze fara intreruperea fluxului de putere catre roti.

Uzurile premature apar in primul rand din cauza neschimbarii uleiului la timp. Chiar daca se specifica ca transmisia nu necesita schimb de ulei acesta trebuie facut nu mai tarziu de 60.000 km. Uleiul, printre alte roluri, are importantul rol de a transporta particulele rezultate in urma uzurii normale. Acestea trebuie sa ajunga in baia de ulei unde sunt filtrate de catre filtru astfel uleiul curat poate ajunge in pompa si in blocul hidraulic.

Continuarea functionarii cu aceste simptome poate duce la reparatii foarte costisitoare.

Aceasta problema si anume oprirea motorului cand selectez Drive sau Reverse este una clasica la cutiile de viteze automate cu 4 trepte cu care sunt echipate modelele VW, Audi pana in 2000 - 2001.

Cauza acestei probleme este blocarea unei valve ce controleaza convertorul. Nu, nu este stricat convertorul cand se intampla asta ci doar zona din blocul hidraulic ce controleaza convertorul.

De la motor energia se transmite printr-un ambreaj la o cutie de viteze cu 4 sau 5 viteze. Prin ambreaj soferul intrerupe legatura intre motor si cutia de viteze in timp ce schimba viteza.

Preview document

Mentamanta - Pagina 1
Mentamanta - Pagina 2
Mentamanta - Pagina 3
Mentamanta - Pagina 4
Mentamanta - Pagina 5
Mentamanta - Pagina 6
Mentamanta - Pagina 7
Mentamanta - Pagina 8
Mentamanta - Pagina 9
Mentamanta - Pagina 10
Mentamanta - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Mentamanta.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?