Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 7786
Mărime: 1.18MB (arhivat)
Publicat de: Mihaela Dima
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Aurel Tarna, Marian Butnaru
UNIVERSITATEA “AL.I.CUZA” IASI FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR INFORMATICA ECONOMICA, ANUL 3, GRUPA 2

Extras din proiect

Introducere

Clienţii - veriga principală a unei societăţi

Procesul de vânzare este un proces complex. Sunt multe dezbateri despre cel mai important moment din vânzare, cel care face ca un client să se hotărască şi să cumpere de la noi.

Adevărul este că dacă nu stăpânim toate etapele procesului de vânzare nu vom vinde niciodată destul incât să rămânem în vânzări.

Însă indiferent de cât de bine stăpânim aceste tehnici de vânzare, indiferent cât de minunat este produsul pe care îl vindem sunt de acord că identificarea clienţilor este cea mai importantă cheie către succesul în vânzări. Dacă nu avem clienţi, suntem morţi înainte de a începe cariera în vânzări. Aşa cum este adevărat că o călătorie de o mie de kilometri începe cu un singur pas, tot aşa, până avem un client, nu avem şanse să facem o vânzare.

Problema e că după ce am închieat o vănzare ne-am pierdut cel mai bun client. Trebuie căutaţi alţii, câştigul nostru este pe măsura interesului nostru de a căuta clienţi, înarmaţi cu toată ştiinţa noastră despre vânzări şi despre produse.

Nu avem clienţi, nu avem ce căuta în vânzări. Avem clienţi, avem şansa de a schimba lumea, bineînţeles, începând cu propria nostră lume. Aceasta este cel mai important lucru în vânzări – clientul.

Ce e clientul? - un individ capabil să ia hotărârea de a cumpăra produsul sau serviciul nostru. Există o diferenţă netă între prospect şi client. Un prospect este un nume pe o listă, care poate deveni client. Numele oferă speranţa. Dar dacă speranţa nu se bazează pe nimic, rămânem cu prospectul. Un client are nevoie de produsul nostru, are dorinţa de a poseda produsul şi are şi capacitatea financiară de a implementa acea decizie.

Deci ca regulă de bază: să ne „petrecem” timpul cu prospecţii dar să „investim” timpul cu clienţii.

Este mult mai uşor să pierzi un client decât să atragi altul. Pe lângă fiecare client pierdut ca urmare a nesatisfacerii acestuia, se mai pierde un număr considerabil de posibili clienţi care vin în contact cu acesta şi aud de nemulţumirile sale în ceea ce priveşte societatea comercială.

În lumea comerţului prosperă doar cei care ştiu să îşi atragă clienţi noi, dar ţi săi păstreze pe cei vechi şi săi facă să cumpere cât mai multe produse.

Printr-o gestionare eficientă a clienţilor se poate beneficia de date foarte importante despre aceştia şi ca urmare se pot oferi diverse produse sau servicii cu aceleaşi caracteristici ca şi cele preferate de ei dar neutilizate înainte.

Astefel cunoscând preferinţele actualilor clienţi, aceştia vor cumpăra şi mai mult dacă fidelitatea le este răsplătită.

Cu ajutorul unei baze de date bine alcătuită se pot creea diverse rapoarte care să arate ce şi cât cumpără fiecare client, clienţii fideli ţi cei infideli.

Clienţilor fideli li se pot oferi diverse bonuri sub formă de discount-uri ceea ce i-ar face să se simtă apreciaţi şi cu siguranţă vor recomanda societatea şi prietenilor, existând astfel o mare posibilitate ca aceţtia din urmă să devină şi ei clienţi.

Cap I Abordarea conceptuală a temei de licenţă

1. Organizatoric

Informaţia este ştiinţa care se ocupă cu studiul şi elaborarea metodelor de prelucrare a informaţiei cu ajutorul sistemelor automate de calcul. Sistemul informaţional prelucrează şi vehiculează informaţii între sistemul condus şi sistemul conducător, fiind reprezentate de toatalitatea metodelor, procedurilor şi mijloacelor, folosite în procesul informaţional şi poate fi definit ca un ansamblu organizat de operaţii de culegere, transmitere, prelucrare, sistematizare, analiză şi păstrare, difuzare şi valorificare a informaţiilor.

În raport cu natura lor specifică, informaţiile se proceseaza diferit, fapt pentru care se disting mai multe tipuri de procese informaţionale:

a) Procesarea datelor se carecterizează prin trasarea informaţiei numerice, după regulile matematice şi logice, şi este larg raspândită în activitaţile care solicită un mare volum de calcule, situaţii şi rapoarte: economie, proiectare, management, etc.

Prelucrarea datelor în sisteme informatice se realizează în mod diferit, în funcţie de modul de organizarea a acestora în colecţiile de date.

Datele organizate sub forma fişierelor de date se procesează cu ajutorul unor programe de firmă, denumite interpretoare sau compilatoare care diferă în funcţie de limbajul de programare pentru care acestea sunt elaborate: BASIC, FORTRAN, COBOL, PASCAL, etc.

Datele organizate sub forma bazelor de date sunt exploatate cu ajutorul unor pachete de programe denumite sistemele de gestiunea a bazelor de date (SGBD), dintre care cele mai răspândite sunt: FOXPRO, PARADOX, ACCESS, BASE IV, APROACH etc.

Datele organizate sub forma foilor de calcul electronic se prelucrează fie folosind pachete de soft specializate cum sunt procesoarele de tabele: lotus 1-2-3, excel, quattro, fie folosind funcţiile de procesare a tabelelor din cadrul pachetelor de programe cu posibilităţi integrate de tratare a informaţiei ( texte, tabele, baze de date, grafică etc.) cum sunt sistemel intergrate: WORKS, FRAMEWORK, OPEN ACCESS etc.

b) Procesarea textelor reprezintă un ansamblu de operaţii specifice lucrului cu texte. Obiectul procesării, textul, structurat în pagini, în paragrafe, în fraze şi în cuvinte, este suspus unor operaţii vizând forma caracterelor şi mărimea acestora, forma şi mărimea paginii, modul de aşezare a textului în pagină.

c) Procesarea documentelor reprezintă un mod de utilizare modern şi eficient a tehnicilor informatice şi electronice în vederea receptării, memorării şi prelucrării grafice a imaginilor conţinute în documente.

d) Procesarea de imagini completează gama de posibilităţi de celelalte genuri de tratare a informaţiei şi constituie una din realizările cele mai moderne ale electronicii şi informaticii.

Preview document

Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 1
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 2
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 3
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 4
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 5
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 6
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 7
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 8
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 9
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 10
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 11
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 12
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 13
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 14
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 15
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 16
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 17
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 18
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 19
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 20
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 21
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 22
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 23
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 24
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 25
Model de aplicație informatică pentru gestiunea clienților - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Model de Aplicatie Informatica pentru Gestiunea Clientilor.doc

Alții au mai descărcat și

Sistemele Expert

Introducere Odată cu trecerea timpului, companiile se confruntă cu cantităţi tot mai mari de date. De fiecare dată când o persoană extrage numerar...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Modelarea aplicațiilor financiar contabile

SISTEME INFORMAŢIONALE FINANCIAR-CONTABILE Modelarea aplicaţiilor financiar-contabile utilizând tehnici moderne de programare 1.1. Structura...

Gestiunea clienților într-o bază de date Microsoft Access

Capitolul I. Abordarea sistemică a întreprinderii 1.1. Conceptul de sistem Aplicarea teoriei sistemelor în economie a avut loc la sfârşitul...

Magazin Virtual în Access

Capitolul 1 INTRODUCERE 1.1 Scop şi obiective Într-o societate informaţională cum este cea în care trăim, în care viteza de transmitere şi de...

Servicii Internet Magazine Virtulale

1. REŢEAUA INTERNET SERVICII INTERNET 1.1. Internet - descriere Internet-ul este o gigantică reţea de calculatoare – mai precis o reţea de reţele...

Managementul Relațiilor cu Clienții al Băncii Comerciale Române

Apariţia băncilor moderne este strâns legată de dezvoltarea comerţului cu cetăţile îndepărtate şi acumularea capitalului monetar în special pe...

Gestiunea Creditelor în Cadrul Băncilor Comerciale

Enuntul problemei Banca comerciala „Banca Creditelor” acorda clientilor sai, în functie de perioada pe care vor sa-si lungeasca creditul, mai...

Analiza Sistemului de Trezorerie în Cadrul SC Turbozone SRL

I. Firma/instituţia/organizaţia studiată şi identificarea principalelor sisteme informaţionale şi aplicaţii informatice ce sprijină prelucrarea...

Sistem informatic privind gestiunea hotelieră a unei societăți de turism

1. Prezentare proiect Elaborarea modelului conceptual al datelor (MCD) pentru un sistem informatic privind gestiunea hoteliera a unei soscietati...

Ai nevoie de altceva?