Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 18100
Mărime: 126.18KB (arhivat)
Publicat de: Codrina Vintilă
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. CAP.I
  2. ORGANIZAREA SI FUNCTIONALITATEA LA S.C. XENON SERVICII GRUP S.A. IASI
  3. 1. SCURTA PREZENTARE
  4. 2. OBIECTUL DE ACTIVITATE
  5. 3. ORGANIZAREA INTERNA A FIRMEI
  6. a) STRUCTURA ORGANIZATORICA
  7. b) ATRIBUTII SI RESPONSABILITATI
  8. c) REGULAMENT INTERN DE FUNCTIONARE
  9. 4.RELATIILE FIRMEI XSG CU EXTERIORUL
  10. a) RELATIILE CU CLIENTII
  11. b) RELATIILE CU FURNIZORII
  12. c) RELATIILE CU BANCA
  13. d) RELATIILE CU TREZORERIA
  14. 5.BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI
  15. 6.STRUCTURA SI EVOLUTIA OBLIGATIILOR CATRE BUGETELE PUBLICE IN PERIOADA 2002-2004
  16. Cap.II.
  17. ASEZAREA SI CALCULUL VENITURILOR BUGETARE LA S.C. XENON SERVICII GRUP S.A.
  18. CATEGORIILE DE VENITURI BUGETARE LA S.C. XENON SERVICII GRUP S.A SUNT :
  19. A.IMPOZITE SI TAXE LA BUGETUL DE STAT
  20. A.1. Impozitul pe salarii
  21. A.2. Impozitul pe profit
  22. A.3. Taxa pe valoare adaugata
  23. B.IMPOZITE SI TAXE LA BUGETUL LOCAL
  24. B.1.Impozitul pe cladiri
  25. B.2. Impozitul pe terenuri
  26. B.3. Taxa asupra mijloacelor de transport
  27. C. IMPOZITE LA BUGETUL ASIGURARILOR SOCIALE DE STAT
  28. C.1.Contributia la asigurarile sociale(ANGAJAT SI ANGAJATOR)
  29. C.2. Fondul pentru ajutorul de somaj
  30. D. IMPOZITE LA BUGETUL ASIGURARILOR SOCIALE DE SANATATE
  31. D.1. Contributia la asigurarile sociale(ANGAJAT SI ANGAJATOR)
  32. E. Fonduri speciale
  33. Cap.III.
  34. REALIZAREA VENITURILOR BUGETARE PRIVIND METODE SI TEHNICI UTILIZATE IN OBTINEREA VENITURILOR BUGETARE LA CONTRIBUABILI SI ORGANELE FISCALE

Extras din proiect

1.SCURTÃ PREZENTARE

In anul 2000 piata serviciilor oferite de firmele de paza impunea crearea de servicii de inalta calitate profesionala vis-à-vis de cerintele tot mai intransigente dar indreptatite ale beneficiarilor.

In acest context, la initiativa unor persoane cu vasta experienta in domeniu, ia fiinta societatea X.S.G.

Pornind de la forma de organizare S.R.L., in noiembrie 2000 societatea si-a marit aria de activitate si capitalul social (100 mil. lei) transformandu-se in societate pe actiuni.In preznt capitalul social al firmei s-a dublat ajungand la aproximativ 200 mil.lei.

S.C. XS GRUP S.A. isi are sediul in prezent în Iasi, Str.Elena Doamna, Nr. 23,in spate la club SPOT, înregistratã la Registrul Comertului cu nr. J-22-152-1996, Cod Fiscal R8093528, cont nr. SV 14468112400 ,deschis la B.R.D., reprezentata prin DANIIL DASCALU - director general, CONSTANTIN PANZARIU –director executiv si NARCIS IANCU-director comercial.

Seriozitatea cu care s-a tratat fiecare contract a fãcut ca societatea sã fie recomandatã celor mai cunoscute unitãti ce doresc sã apeleze la servicii de pazã si protectie specializate.

Activitatea desfasurata la obiective au pus destule probleme vis-a-vis de fenomenul infractional legat de sustrageri în primul rând, dar cu promptitudine si profesionalism din partea firmei pe de o parte si prin sprijinul beneficiarilor care au dat dovadã de intransigentã fatã de cei care au gresit, pe de altã parte, firma a reusit într-un timp relativ scurt sã stopeze orice încercare de sustragere, sau alte aspecte negative ce nu fac cinste unei unitãti cu renume.

Toatã aceastã activitate a societãtii, precum si experienta acumulatã de personalul firmei, dovedesc cã societatea, a ajuns la maturitatea de dezvoltare care sã-i permitã deschiderea de filiale si reprezentante si în alte localitãti atât ale judetului cât si în alte judete, acolo unde sunt solicitati si unde profesionalismul poartã un singur nume: X.S.G.

2.OBIECT DE ACTIVITATE

S.C.XENON SERVICII GRUP S.A. a fost inregistrata in registrul comertului sub nr. 155-3369-2000 si are ca obiect de activitate prestarea de servicii de paza si protectie,iar buna ei functionare decurge in conformitate cu L E G E A nr. 333 08.07.2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În prezent societatea se bucura de un real renume si respect in rindul firmelor concurente, calitati dobandite in decursul anilor odata cu experienta.

Pe lângã un personal de pazã bine instruit si pregãtit pentru a face fatã la cât mai multe probleme care ar apare în activitatea de pazã, dotarea tehnicã este formatã din:

- echipament cu însemnele specifice ale societãtii aprobat de I.G.P.;

- veste anti-glont;

- casti de protectie anti-glont;

- armament cu glot pentru care detinem Autorizatia nr. 142166/16.04.199;

- statii de emisie – receptie;

- telefoane mobile;

- tonfe si alte mijloace de aparare si de imobilizare;

- autoturisme de interventie (Opel Vectra, Cielo, Mitsubishi), inscriptionate cu sigla X.S.G;

Dispeceratul de monitorizare al X.S.G. este dotat cu un sistem computerizat, pe un soft tip SHURGARD de productie Canadiana, cotat ca unul din cei mai cunoscuti producatori de echipamente electronice de securitate din lume.

EXPUNERE DE MOTIVE:

la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor

În prezent, activitatea de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor se exercită în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1996 modificată şi completată prin Legea nr. 190/1998 şi prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 161/2000.

În activitatea de aplicare în practică a prevederilor reglementării menţionate s-a constatat existenţa unor impedimente, datorate fie unor lacune ale legii, aşa cum este cazul protecţiei persoanelor sau funcţionării societăţilor specializate de pază, fie existenţei unor norme redactate confuz, ale căror efecte exced voinţei reale a legiuitorului.

Încercarea de a completa şi perfecţiona cadrul legal existent, prin adoptarea de către Executiv a Ordonanţei de urgenţă nr. 161/2000 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 18/1996, nu a avut efectul scontat.

La nivelul instituţiilor abilitate au fost înregistrate, frecvent, semnale negative privind, în primul rând, creşterea infracţiunilor având ca obiect lezarea dreptului de proprietate, insuficienţa pârghiilor de coordonare şi control a activităţii de pază a bunurilor şi de protecţie a persoanelor, ineficienţa legii ca principal instrument de prevenire a criminalităţii. Această stare de drept şi de fapt a favorizat tendinţele creşterii criminalităţii în domeniu şi, mai mult decât atât, a făcut posibilă participarea la săvârşirea unui număr relativ mare de infracţiuni împotriva proprietăţii publice şi private chiar de către angajaţi ai societăţilor specializate de pază.

De asemenea, s-au înregistrat cazuri de imixtiune ale unor societăţi specializate de pază în activitatea unor instituţii publice precum şi de depăşire a atribuţiunilor de serviciu prin participarea la unele acţiuni de recuperare a debitelor restante sau de executare silită. Amintim, în context, situaţiile în care unele firme de pază s-au implicat în conflicte de muncă, fiind de notorietate cazul asasinării unui lider sindical de către angajaţii uneia dintre aceste societăţi.

Din considerentele mai sus invocate, a fost elaborată o nouă lege care îşi propune să preia şi să valorifice normele juridice ce şi-au dovedit viabilitatea şi, totodată, să reglementeze cu mai multă concizie relaţiile sociale dintr-un domeniu deosebit de sensibil.

Legea defineşte activitatea de pază şi protecţie, stabileşte exact competenţele privind coordonarea şi controlul în domeniu, precum şi atribuţii şi obligaţii precise ale factorilor implicaţi pentru a evita eventualele acţiuni arbitrare.

De asemenea, se clarifică normativ toate formele de pază admise de lege şi relaţiile funcţionale dintre acestea, se stabileşte un sistem elaborat de acordare a licenţelor de funcţionare a societăţilor specializate, respectiv, de avizare şi licenţiere a personalului care exercită atribuţiuni de pază şi protecţie, de proiectare şi realizare a sistemelor de alarmă împotriva efracţiei ori de monitorizare a acestora.

O atenţie deosebită se acordă, în cuprinsul legii, reglementării pazei transporturilor unor bunuri şi valori importante sau bunuri cu caracter special.

Noua lege conţine reguli clare privind proiectarea, instalarea şi certificarea sistemelor de alarmare împotriva efracţiei şi de acordare a licenţelor societăţilor specializate în sisteme de acest tip, în acord cu reglementările europene în domeniu.

Alte prevederi ale legii se referă la selecţia, angajarea, pregătirea şi dotarea personalului de pază, obligaţiile conducătorilor ministerelor şi celorlalte organe ale administraţiei publice centrale şi locale, regiilor autonome, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale, precum şi ale celorlalte organizaţii care deţin bunuri sau valori cu orice titlu.

Un capitol special este consacrat obligaţiilor Ministerului de Interne şi, de asemenea, în lege se stabilesc şi sancţiunile aplicabile în cazul nerespectării dispoziţiilor cuprinse în această lege şi, respectiv, unele dispoziţii finale.

Faţă de cele prezentate mai sus, Parlamentul României a adoptat Legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Preview document

Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 1
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 2
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 3
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 4
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 5
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 6
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 7
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 8
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 9
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 10
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 11
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 12
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 13
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 14
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 15
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 16
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 17
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 18
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 19
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 20
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 21
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 22
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 23
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 24
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 25
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 26
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 27
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 28
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 29
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 30
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 31
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 32
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 33
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 34
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 35
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 36
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 37
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 38
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 39
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 40
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 41
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 42
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 43
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 44
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 45
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 46
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 47
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 48
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 49
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 50
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 51
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 52
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 53
Monografie bugetară la o societate comercială - SC Xenon Servicii Grup SA Iași - Pagina 54

Conținut arhivă zip

  • Monografie Bugetara la o Societate Comerciala - SC Xenon Servicii Grup SA Iasi.doc

Ai nevoie de altceva?