Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6304
Mărime: 65.46KB (arhivat)
Publicat de: Bucur Cojocaru
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Carmen Balan
Proiectul are 25 de pagini, imi apartine, am luat 90 de puncte pe el :). Sper sa va fie de folos...

Extras din proiect

INTRODUCERE

In cursul ultimelor decenii, specialistii in domeniul marketingului au utilizat diversi termeni pentru a descrie fluxul fizic al marfurilor de la puncul de origine la cele de utilizare. Conceptul initial de “distibutie fizica” a fost inlocuit de concepte mai cuprinzatoare, cum sunt “logistica” si “managementul lantului de aprovizionare / furnizare.

Termenul de “logistica” a inceput sa fie tot mai frecvent folosit in anii ’80. Initial, distibutia fizica si logistica au fost considerate sinonome. La sfarsitul deceniului al noualea, conceptul de logistica a inceput sa fie considerat mai complex decat distributia fizica, un important mijloc concurential de obtinere a avantajului competitiv. Un exemplu semnificativ in privinta mutatiilor conceptuale care au loc in acest domeniu este faptul ca, in anul 1991, Consiliul Managementului logistic, o prestigioasa organizatie profesionala din SUA a inlocuit termenul de management al distributiei fizice prin cel de logistica, pe care l-a definit astfel : “procesul de planificare, implementare si control al fluxurilor si depozitarii eficiente si eficace a bunurilor, serviciilor si informatiilor legate de acestea, de la punctul de origine la punctul de consum, cu scopul de a corespunde cerintelor clientului.”

In prezent, logistica este considerata o competenta care conecteaza orice intreprindere cu clientii si furnizorii ei prin intermediul a doua fluxuri intercorelate - fluxul marfurilor si cel al informatiilor.

SOFTURI ERP DE LOGISTICA

CAPITOLUL I: Prezentarea tehnologiei

Un ERP reprezinta o infrastructura software ce ofera suport de gestiune si coordonare a diferitelor structuri si procese din companie, in vederea realizarii obiectivelor de afaceri.

Un ERP este o aplicatie software complexa multi-modulara care integreaza procesele economice ale întreprinderii cu scopul optimizarii si cresterii eficientei acestora. Din punctul de vedere al functionalitatilor, un software ERP acopera urmatoarele domenii de interes ale unei afaceri: planificarea productiei, gestiunea achizitiilor, gestiunea stocurilor, interactiunea cu furnizorii, gestiunea relatiilor cu clientii, urmarirea comenzilor, gestiunea financiara, gestiunea resurselor umane.

Pornind de la premisa ca întregul este mai mult decât suma partilor, un ERP realizeaza integrarea si sincronizarea functiunilor întreprinderii. Este un excelent mijloc de integrare si ordonare a informatiei, fluidizând schimbul de date între departamente.

Schimbarile tot mai rapide din mediul de afaceri si cresterea în complexitate a activitatilor din cadrul unei companii necesita o adaptare permanenta, într-un ritm alert, care adeseori pune la încercare capacitatile de efort si analiza ale factorului uman. Sistemele ERP (Enterprise Resource Planning) au fost create ca solutie la aceste provocari, fiind capabile sa proceseze un volum foarte mare de date si informatii agregate în scopul optimizarii si eficientizarii proceselor.

Sistemul ERP:

Prin definitie, un sistem de tip ERP este o solutie software complexa, ale carei elemente sunt integrate intr-o platforma comuna, pentru gestionare resurselor companiei. Sistemele de gestiune a afacerilor au evoluat de-a lungul timpului, incepand cu simple programe de planificare a materialelor si apoi a productiei, fiind concentrate in special pe gestionarea proceselor de productie si a activitatilor financiar contabile.

Sistemele ERP actuale realizeaza integrarea tuturor functiilor de conducere ale unei companii, plecand de la planificare, asigurarea stocului de materii prime si materiale, definirea tehnologiilor, coordonarea proceselor de productie si, nu in ultimul rand, la realizarea gestiunii financiar contabile, a resurselor umane, a stocurilor de produse finite si terminand cu dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri. Un astfel de sistem ERP permite factorilor de decizie realizarea unor analize complete asupra realizarii planului de afaceri. Prin optiunile de simulare a activitatilor si prin caracterul flexibil si dinamic al aplicatiilor se pot realiza planuri de previziune, evaluari si predefiniri ale tendintelor de evolutie ale industriei din care face parte compania, analize calitative, integrarea cu noile tehnologii e-business si comunicare online.

Preview document

Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 1
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 2
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 3
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 4
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 5
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 6
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 7
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 8
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 9
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 10
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 11
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 12
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 13
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 14
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 15
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 16
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 17
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 18
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 19
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 20
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 21
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 22
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 23
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 24
Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Noi Tendinte in Domeniul Tehnologiei Logistice - Softuri ERP de Logistica.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Enterprise Resource Planning

Introducere Prezentarea temei Primele soluţii informatice de planificare a resurselor organizaţiei au apărut la mijlocul anilor '60, atunci când...

Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP

SOFTURI ERP CAP. 1: Prezentarea tehnologiei Un ERP este o aplicaţie software complexă multi-modulară care integrează procesele economice ale...

Ai nevoie de altceva?