Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3226
Mărime: 529.47KB (arhivat)
Publicat de: Grigore Marinescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: I. Spiridon

Cuprins

  1. 1. Rezumatul celor două proiecte anterioare.
  2. 2. Configurarea Produsului.
  3. 2.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală, secundară, etc.).
  4. 2.2 Sistem de susţinere (marcă, ambalaj, servicii, garanţie, etc.).
  5. 2.3 Diferenţierea mărcii.
  6. 3. Configurarea Preţului.
  7. 3.1 Strategia de preţ.
  8. 3.2 Nivelul preţului.
  9. 4. Configurarea Promovării.
  10. 4.1 Reclama (audienţă, mesaj, canale media).
  11. 4.2 Promovarea vânzărilor (tehnici folosite, descriere).
  12. 5. Configurarea distribuţiei.
  13. 5.1 Extinderea teritorială a distribuţiei (zona geografică).
  14. 5.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor

Extras din proiect

1. Rezumatul celor două proiecte anterioare.

Pe baza cercetării de piaţă pe care am realizat-o în proiectul 2 prin aplicarea a 30 de chestionare am reuşit să determinăm care este segmentul nostru ţintă.

Cu ajutorul întrebării numărul 1." În ce categorie de vârstă vă încadraţi?” cu variantele de răspuns: A. 18-25 ani; B. 26-35 ani; C. 36-45 ani; D. Peste 45 ani; am observat că 18 persoane din totalul de 30 au vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, reprezentând astfel segmental ţintă din punct de vedere al vârstei.

Cu ajutorul întrebării numărul 4. „Care este categoria în care vă încadraţi privind venitul lunar?” cu variantele de răspuns: A. Sub 1000 Ron/lună; B. 1000-1500 Ron/lună; C. 1501-2000 Ron/lună; D. 2001-2500 Ron/lună; E. Peste 2500 Ron/lună; am decis sa ne adresam segmentului de piaţă format din persoane cu venit cuprins între 1501-2000Ron/lună

Cu ajutorul întrebării numărul 2.” Ce avantaje căutaţi atunci când doriţi să cumpăraţi huse pentru scaune auto?” cu variantele de răspuns: A. Calitate; B. Confort; C. Preţ; D. Design; E. Rezistenţă la uzură; F. Altele-care anume?; am constatat că 31% dintre subiecţi îşi doresc calitate, iar 25% preferă să aibă parte de confort în timp ce călătoresc.

Cu ajutorul întrebării numărul 8.” Ce tipuri de huse pentru scaune auto cumpăraţi de obicei?” cu variantele de răspuns: A. Din piele; B. Din panză; C. Tip plasă; D. Tricot uni; F. Altele-care anume?; am putut să aflăm care sunt preferinţele clienţilor. Astfel un procent de 54% din total de subiecţi au optat pentru husele din piele şi au argumentat prin întrebarea numărul 9.” Argumentaţi răspunsul ales la întrebarea numărul 8”; că preferă acest tip der huse pentru că sunt mai rezistente, au o calitate superioară, le oferă mai multă eleganţă şi confort, au un design mai atrăgător, oferind un aspect plăcut şi pe deasupra sunt şi uşor de curăţat. Aşadar am decis ca produsul pe care dorim să-l lansăm pe piaţă să fie confecţionat din piele.

Segmentul de persoane predominant care au răspuns la întrebările din chestionar este reprezentat de femei, fiind în număr de 18, care cuprinde un procent de 60 % din numărul total de subiecţi, iar restul de 40% este reprezentat de bărbati, fiind în număr de 12 persoane.

2. Configurarea Produsului.

2.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală, secundară, etc.)

Celor interesaţi să cumpere produsul nostru , huse pentru scaune auto multifuncţionale (care au încălzire termică, sunt parfumate, sunt rezistente la uzură), le punem la dispoziţie un catalog în care sunt prezentate toate culorile propuse produsului nostru, aceştia având posibilitatea de a-şi alege culoare preferată la cumpărarea produsului, deasemenea avem şi un catalog cu tipurile de piele care sunt folosite ăn confecţionarea acestui produs.

paleta de culori disponibile tipuri de piele disponibile

Funcţia principală a acestui produs este sistemul de vibraţii. Am hotărât să incorporăm acest sistem deoarace în urma rezultatelor obţinute pe baza centralizării datelor din chestionar (la întrebarea nr. 2: “Ce avantaje căutaţi atunci când doriţi să cumpăraţi huse pentru scaune auto?”, cu variantele de raspuns: A. “Calitate”, B. “Confort”, C. “Preţ”, D. “Design”, E. “Rezistenţă la uzură” şi F. “Altele, care anume?” şi respectiv la întrebarea nr.3. “Argumentaţi răspunsul pe care l-aţi ales la întrebarea anterioară.”), am constatat că cei mai mulţi, cu un procen de 28 % dintr-un eşantion de 30 de personae intervievate, sunt interesaţi de confort, acestia îţi doresc ca în timpul călătoriei să fie cât mai relaxaţi, să se simtă cât mai bine, iar unora, acest avantaj le oferă bunăstare, considerând că această funcţie le satisface aceste dorinţe.

Funcţia secundară a prosusului nostru este încălzirea termică. Această funcţie este secundară deoarece toate maşinile au incorporate un astfel de sistem, şi este folosit doar în sezonul rece.

Am ales ca produsul nostru să fie din piele deoarece în urma rezultatelor obţinute pe baza centralizării datelor din chestionar (la întrebarea nr. 8. “Ce tipuri de huse pentru scaune auto cumpăraţi de obicei?”cu posilile răspunsuri: A. “Din piele”, B. “Din panză”, C. “Tip plasă”, D. “Tricot uni” şi E. “Altele, care anume?” precum şi la întrebarea nr. 9. “Argumentaţi răspunsul ales la întrebarea numărul 8.”), am constatat că un procentaj de 54% dintr-un total de 30 de personae interogate cumpără huse pentru scaune auto confecţionate din acest tip de material, pentru că acestea sunt mai rezistente, au o calitate superioară, le oferă mai multă eleganţă şi confort, au un design atrăgător, oferă un aspect plăcut şi sunt uşor de curăţat. Cumparatorul, în funcţie de preferinţele sale, va avea posibilitatea de a-şi alege culoarea dorită pentru huse.

Preview document

Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 1
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 2
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 3
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 4
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 5
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 6
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 7
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 8
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 9
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 10
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 11
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 12
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 13
Noul produs - huse pentru scaune auto multifuncționale - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Noul Produs - Huse pentru Scaune Auto Multifunctionale.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?