Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6798
Mărime: 29.12KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Murariu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ramona Dumitrescu

Cuprins

  1. Istoric 3
  2. Obiectivele de dezvoltare si modernizare a unitatii economice 5
  3. Credite 6
  4. Depozite 14
  5. Carduri 19
  6. Impactul crizei economice 24
  7. Bibliografie 27

Extras din proiect

Istoric

Alpha Bank a fost prima banca straina care a venit in Romania dupa anul 1989, iar noile planuri strategice ale grupului prevad extinderea puternica a activitatii prin dezvoltarea retelei de distributie si valoare adaugata pentru clienti, angajati si economia romaneasca.

• 1994 - Alpha Bank Group si BERD pun bazele Alpha Bank in Romania, sub denumirea de Banca Bucuresti. Este infiintata ramura de investitii a Grupului, sub denumirea Bucharest Investment Group Brokerage.

• 1998 - Sunt infiintate compania de leasing a Grupului, denumita in prezent Alpha Leasing Romania IFN, si compania de consultanta strategica a Grupului, in prezent Alpha Advisory Romania.

• 2000 - La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti este redenumita Alpha Bank Romania. Bucharest Investment Group Brokerage devine Alpha Finance Romania. In acelasi an compania actioneaza ca unic consultant pentru Guvernul Romaniei la vanzarea pachetului de actiuni pe care acesta il mai detinea la Banca Romana pentru Dezvoltare - SocGen, operatiune care a dus la cea mai mare oferta publica secundara de pana atunci pe piata romaneasca de capital.

• 2001 - Este lansat creditul Alpha 810 Housing, primul credit ipotecar pe o perioada de 10 ani. Se semneaza acordul cu BERD pentru o linie de credit destinata finantarii IMM-urilor. Sunt emise primele carduri AlphaCard Visa Classic si AlphaCard Visa Electron.

• 2002 - Este inaugurat Sediul Central al Alpha Bank Romania, in Calea Dorobanti, nr. 237B, o cladire moderna, impozanta, ce devine o adevarata emblema a zonei. ALPHA BANK AE isi mareste participatia la capitalul bancii din Romania la 95%, prin achizitionarea actiunilor detinute de BERD.

• 2003 - Alpha Bank Romania incheie al doilea acord cu BERD pentru finantarea IMMurilor. Sunt introduse in oferta bancii creditele de consum. In numai sase luni de zile, peste 50.000 persoane beneficiaza de acest produs.

• 2004 - Reteaua de unitati Alpha Bank Romania ajunge la 19 unitati.

• 2005 - ALPHA BANK AE devine actionar majoritar, detinand 99.43% din actiunile Alpha Bank Romania. Este lansat Alpha Click, serviciul de Internet Banking pentru persoane fizice si juridice.

• 2006 - Este lansata Alpha Insurance Brokers, compania specializata in asigurari generale si de viata.

• 2007 - Alpha Bank Group organizeaza la Bucuresti "Capital Markets Day", evenimentul pentru investitori tinut pentru prima oara in afara Greciei. Este lansat Alpha Club, primul program de fidelizare a clientilor bancari din Romania. Alpha Bank incepe sa ofere Alpha Dreams, Planul de economisire pentru copii. In luna octombrie reteaua Alpha Bank Romania ajunge la 100 de unitati.

• 2008 - Este lansat contul cu facilitati de depozit Alpha Premier. Alpha Bank aduce Sports Panorama in Romania, promovand sportul si spiritul olimpic. Trei noi produse sunt puse la dispozitia IMMurilor: creditul AlphaIMMdecide, contul AlphaIMMpremier si cardul AlphaIMMbusiness. Sunt lansate noile carduri AlphaCard Visa Gold si Alpha MasterCard Credit. Reteaua Alpha Bank Romania ajunge la 200 de unitati.

• 2009 - Alpha Bank Romania incepe distributia a opt fonduri mutuale administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. Banca incepe sa ofere serviciul de acceptare a platilor cu card la comercianti prin intermediul POS-ului. Este lansat Alpha Administrator, primul produs din Romania dedicat Asociatiilor de Proprietari. Este lansat depozitul aniversar Alpha Anniversary, cu ocazia implinirii a 15 ani de activitate in Romania.

Obiectivele derulate de Alpha Bank

ALPHA BANK ROMANIA a inregistrat o dezvoltare puternica si performante foarte bune atat in randul persoanelor fizice cat si pentru sectorul de corporate, printr-o larga gama de servicii bancare oferite. Succesul se datoreaza in principal avantajelor competitive, dintre care enumeram: actionari puternici si implicati, capital puternic si un brand cu reputatie internationala, inovatie si creativitate, eficienta operationala, echipa de calitate, produse variate si flexibile ce se adreseaza atat persoanelor fizice cat si companiilor mici, mijlocii sau corporatiilor, un foarte bun Customer Service (raspuns rapid, flexibilitate, politete).

În Top 100 Cele mai valoroase companii din 2010, Alpha Bank ocupă poziţia 62 având o valoare de 217 mil. euro.

ALPHA BANK ROMANIA SA oferă toate tipurile de conturi bancare ce asigură atât companiilor, cât şi persoanelor fizice acces rapid la numerar, gratuitate pentru emiterea de cecuri în orice sumă de bani până la limita disponibilului, acces nelimitat la reţeaua proprie de ATM-uri, atât prin intermediul cardurilor de debit, cât şi a celor de credit şi servicii de plăţi on-line: Conturi curente (conturi de disponibilităţi). Titularii pot fi atât persoane fizice, cât şi persoane juridice. Moneda: se pot deschide conturi în LEI şi în toate valutele acceptate de Alpha Bank.

Preview document

Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 1
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 2
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 3
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 4
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 5
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 6
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 7
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 8
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 9
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 10
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 11
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 12
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 13
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 14
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 15
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 16
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 17
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 18
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 19
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 20
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 21
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 22
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 23
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 24
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 25
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 26
Operațiunile instituțiilor de credit - Alpha Bank - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Operatiunile Institutiilor de Credit - Alpha Bank.doc

Te-ar putea interesa și

Studiu Monografic - SC Alpha Bank România SA

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE 1.1. Momentul istoric al înfiinţării Alpha Bank a fost fondată în 1879 de catre John F. Costopoulos,...

Analiza Privind Profitabilitatea și Rentabilitatea în Cadrul Alpha Bank România

INTRODUCERE Rolul băncilor în economie este legat de calitatea de intermediar principal în relaţia economisire-investiţii. Agenţii economici...

Conexiuni între sectorul bancar și industria asigurărilor

Introducere Conexiunile dintre sectorul bancar și industria asigurărilor vizează în principal două direcții. Pe de o parte, din 35 de bănci...

Creditul ipotecar Prima Casă

“Prima Casa” În luna mai 2009, Guvernul României a aprobat programul „Prima Casă”, al cărui obiectiv constă în facilitarea accesului persoanelor...

Caiet practică Alpha Bank

1. Scurt istoric ALPHA BANK Alpha Bank a fost fondată în 1879 de către John F. Costopoulos, prin înfiinţarea unei societăţi comerciale de mici...

Proiect practică la Alpha Bank

Capitolul 1: Prezentarea entităţii 1.1 Înfiinţare, denumire, capital Alpha Bank a fost fondată în 1879 de către John F. Costopoulos, care a...

Operațiuni privind acordarea de credite, depozite de către Alpha Bank România

Capitolul 1 Prezentarea băncii. Istoric şi evoluţie 1.1. Momentul istoric al înfiinţării, principalele etape şi evoluţia sa în sistemul bancar...

Studiu Monografic Realizat la Alpha Bank

CAPITOLUL 1. Prezentarea şi organizarea societăţii bancare 1.1 Scurt istoric şi evoluţia băncii în cadrul sistemului bancar românesc Alpha Bank...

Ai nevoie de altceva?