Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 7316
Mărime: 34.24KB (arhivat)
Publicat de: Miron Danilă
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nistor Costel
Universitatea ’’Dunărea de Jos’’ Galaţi Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea: Afaceri internaţionale

Cuprins

  1. I.1. Prezentare generală
  2. 2. Cadrul organizatoric
  3. 3. Finanţare
  4. 4. Activitate
  5. II. Procesul de aderare
  6. III. Obiective
  7. IV. Relaţiile dintre România şi OCDE
  8. V. Previziuni pentru OCDE
  9. VI. Concluzii
  10. VII. Bibliografie

Extras din proiect

I.1. Prezentare generală

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică reprezintă forumul internaţional de dezbatere a politicilor economice şi sociale la nivel global, o asociaţie apolitică a ţărilor cel mai bine dezvoltate din punct de vedere economic având drept misiune construirea unei economii puternice în statele membre, îmbunătăţirea eficienţei, perfectarea sistemelor de piaţă, extinderea comerţului liber şi contribuţia la dezvoltarea economică.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) s-a dezvoltat din Organizaţia Europeană pentru Cooperare Economică (OECE) a cărei instituire s-a făcut pentru administrarea ajutorului american din cadrul Planului Marshall pentru reconstrucţia Europei după cel de-al II-lea Război Mondial în anul 1948.

Economia europeană de după cel de-al doilea război mondial se baza pe autarhie şi troc. După un lung război devastator, Europa era o ruină. Situaţia economică, socială şi politică era atât de alarmantă încât se trăia cu teama că partea Occidentală a continentului ar fi putut să cadă în mâinile comuniştilor stalinişti şi, deci, sub controlul URSS. Această situaţie a determinat SUA să prezinte „Planul de Reconstrucţie Europeană“ sau „Planul Marshall“.

Planul Marshall consta, în aspectele sale esenţiale, în aceea că Guvernul american plătea direct exportatorii americani care vindeau produse guvernelor şi fabricanţilor europeni. Importatorii europeni, la rândul lor, plăteau în monedele lor naţionale contravaloarea, iar aceste plăţi se virau într-un cont, deschis în numele Guvernului SUA, în băncile lor naţionale. Această „contravaloare“ rămânea imobilizată şi nu era destinată cumpărării de dolari, nefiind deci utilizată de către Guvernul american. Imobilizându-se aceste mari cantităţi de bani se favoriza deflaţia. La rândul său, Guvernul SUA punea la dispoziţia Guvernelor europene occidentale aceste cantităţi de bani imobilizaţi, pentru realizarea de investiţii.

Cu această finalitate, Generalul Marshall a sugerat statelor europene să se pună de acord asupra priorităţilor lor de dezvoltare şi a unui program care să fie capabil a pune în mişcare economia europeană, pe ansamblul ei.

Răspunsul a fost imediat, 16 state europene reunindu-se în luna următoare respectivului discurs. Au lipsit, Germania, Spania şi ţările din Est (acestea ultimele datorită opoziţiei URSS şi în pofida interesului manifestat de către Cehoslovacia şi Polonia). A fost, astfel, decisă „gestionarea în comun a ajutorului american“ prin crearea „Organizaţiei Europene de Cooperare Economică“ (OECE, 16 aprilie 1948). SUA şi Canada participau la OECE ca asociaţi, fără drept de vot..

OECE a permis să se înţeleagă că poate fi organizată o Europă bazată pe propriile energii. În acest fel, Europa Occidentală nu numai că a „îngropat“ ruinele războiului şi a construit o lume nouă, dar a şi consolidat convieţuirea dintre europeni depăşind astfel cauzele războaielor trecute şi făcând posibilă realizarea unei „reţele de interese comune“ care să facă imposibile, în viitor, acţiuni războinice precum cele amintite.

Deoarece şi-a început activitatea după OECE, în 1960 – 1961, vocaţia OCDE a fost cea de a construi economii puternice în ţările membre, să crească eficienţa, să finiseze sistemul pieţei, să extindă comerţul liber şi să contribuie atât la dezvoltarea ţărilor industrializate, cât şi la cea a ţărilor în curs de dezvoltare.

În ultimii ani, OCDE a trecut dincolo de focalizarea atenţiei asupra ţărilor membre şi a început să împărtăşească economiilor în curs de dezvoltare şi tranziţie din expertizele sale analitice şi din experienţa acumulată.

În prezent, OCDE reuneşte 30 de state membre, într-un forum unic pentru a discuta, dezvolta şi rafina politicile economice şi sociale.

Canada 10.apr.61 Suedia 28.sep.61

SUA 12.apr.61 Austria 29.sep.61

United Kingdom 02.mai.61 Olanda 13.nov.61

Danemarca 30.mai.61 Luxemburg 07.dec.61

Islanda 05.iun.61 Italia 29.mar.62

Norvegia 04.iul.61 Japonia 28.apr.64

Turcia 02.aug.61 Finlanda 28.ian.69

Spania 03.aug.61 Australia 07.iun.71

Portugalia 04.aug.61 Noua Zeelandă 29.mai.73

Franţa 07.aug.61 Mexic 18.mai.94

Irlanda 17.aug.61 Republica Cehă 21.dec.95

Belgia 13.sep.61 Ungaria 07.mai.96

Germania 27.sep.61 Polonia 22.nov.96

Grecia 27.sep.61 Coreea de Sud 12.dec.96

Elveţia 28.sep.61 Slovacia 14.dec.00

Aceste ţări compară experienţe, caută răspunsuri la problemele comune şi lucrează pentru a coordona politicile interne şi internaţionale în vederea ajutării membrilor şi nemembrilor ce au de a face cu o lume ce tinde spre globalizare. Schimburile dintre aceste ţări pot duce la acorduri pentru a acţiona într-o manieră formală – spre exemplu, prin stabilirea de acorduri obligatorii de combatere a corupţiei sau de coduri pentru circulaţia liberă a capitalului şi a serviciilor. OCDE este, de asemenea, cunoscută pentru „legislaţia blândă” (soft law) – instrumente neobligatorii în probleme dificile cum ar fi traiectoriile pentru societăţile multinaţionale. În afara acestor acorduri, discuţiile OCDE oferă informaţii pentru guvernele ţărilor membre despre politica publică şi ajută la clarificarea impactului politicilor naţionale asupra comunităţii internaţionale.

Schimburile dintre guvernele OCDE variază de la informaţii la analize oferite de Secretariatul din Paris. Organizaţia este una dintre cele mai mari şi de încredere surse de date statistice, economice şi sociale comparabile. Părţi ale Secretariatului culeg datele, monitorizează evoluţiile, analizează şi oferă prognoze pentru dezvoltările economice, în timp ce altele cercetează schimburile sociale sau realizează modele în comerţ, mediu, agricultură, tehnologie, fisc şi multe altele.

Urgenţa procesului de globalizare a văzut cum scopul muncii OCDE a trecut de la examinarea fiecărei politici din ţările membre la analizarea procesului variat de interacţiune a politicilor unei zone cu politicile alteia din ţările membre şi din zona ţărilor nemembre. Acest lucru se reflectă în lucrări privind probleme precum dezvoltarea durabilă, care aduc laolaltă domenii diferite (de mediu, economic, social) ce depăşesc frontierele naţionalului, cu scopul de a înţelege aceste probleme şi de a le îmbina în cel mai bun mod posibil.

Preview document

Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 1
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 2
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 3
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 4
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 5
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 6
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 7
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 8
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 9
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 10
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 11
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 12
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 13
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 14
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 15
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 16
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 17
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 18
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 19
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 20
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 21
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 22
Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica OCDE.doc

Alții au mai descărcat și

Organizații economice internaționale

CAPITOLUL 1. CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND ORGANIZAŢIILE INTERNAŢIONALE 1.1.Definirea organizaţiilor internaţionale Între principalii „actori”...

Politică în domeniul concurenței

CONTEXTUL APARITIEI POLITICII IN DOMENIUL CONCURENTEI Raţiunea principală de a fi a politicii în domeniul concurenţei (PDC) este determinată de...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

1. Concepte teoretice În termeni generali, o organizaţie internaţională este o „asociaţie”, care poate fi statală, reunind deci mai multe state,...

Te-ar putea interesa și

Investițiile Străine Directe - Elemente Definitorii

CAPITOLUL 1 INVESTITIILE STRAINE DIRECTE – ELEMENTE DEFINITORII În vederea abordarii riguroase a unei problematici atât de complexe si extinse...

Mondializarea

CAPITOLUL I . Dezvoltarea statului national democratic in Occident 1.1. Aparitia suveranitatii nationale Formarea statului modern trebuie...

Politica externă a României - perspective pentru a deveni membră OCDE

„Din cele mai vechi timpuri, diplomatia – in formele ei clasice, << deschisa>> si <<secreta>> - a fost si continua sa fie unul dintre cele mai...

Impactul aderării României la Uniunea Europeană asupra CFR SA

CAPITOLUL I UNIUNEA EUROPEANA. SCURT ISTORIC 1.1. ISTORIC AL UNIUNII ECONOMICE SI MONETARE Gândirea promotoare a unei Europe unite este veche si...

Uniunea Economică și Monetară

Uniunea Europeana (UE) si-a început existenta la 1 noiembrie 1993, fiind noua denumire a Comunitatii Economice Europene (CEE), înfiintata în 1957....

Indicatori de Evaluare a E-Guvernarii

Despre e-guvernare A pune la dispozitie serviciile administratiei electronice este echivalent cu crearea de beneficii pentru utilizatori,...

Piața serviciilor în Elveția

productie cu o valoare adaugata ridicata si pe o forta de munca inalt calificata. Printre sectoarele de varf ale economiei elvetiene, putem enumera...

Transparența și protecția învestitorilor

I.Informarea investitorilor-conditie a transparentei pe piata de capital Cresterea transparentei informatiilor si protectia investitorilor...

Ai nevoie de altceva?