Organizatia si Pozitia Acesteia in Mediu

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Organizatia si Pozitia Acesteia in Mediu.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1. Istoricul Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" S.A
2. Obiectul de activitate al firmei
3. Responsabilitatea sociala a firmei
4. Piata de comercializare a firmei
4.1 Sfera de manifestare
4.2 Relatiile cu clientii
5. Analiza factorilor perturbatori si declansatori de competitivitate
6. Concluzii
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

1. Istoricul Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" S.A

In perioada 1940-1944, pe actualul teren al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a funcţionat o bază militară a celui de-al III-lea Reich. Apoi, intre 1944 si 1965 infrastructura existenta (pista de 1200 m si cladirile anexe) a fost utilizata de aviatia militara romana. Incepand cu 1965, cresterea traficului aerian, asigurat pana atunci in exclusivitate de aeroportul Baneasa, impun construirea unui nou aeroport.

Procesul de transformare a bazei aeriene militare Otopeni in Aeroportul International Bucuresti-Otopeni primeste unda verde. Lucrarile au vizat, in principal, modernizarea pistei existente astfel incat sa permita aterizarea aeronavelor de mare capacitate, prelungirea pistei pana la 3500 m (depasind la acea data pista "batranului" Paris-Orly), modernizarea centralei electrice a aeroportului si construirea unei aerogari pentru pasageri.

In 1969, pentru imbarcarea pasagerilor se utilizeaza temporar Aerogara de Marfuri, iar pe 2 august al aceluiasi an are loc inaugurarea Salonului Oficial al Aeroportului, cu ocazia vizitei presedintelui american Richard Nixon.

In data de 13 aprilie 1970 este inaugurata aerogara pentru pasageri, cu o capacitate de prelucrare de 1,2 milioane de pasageri/an.

Incepand cu 1986 aeroportul parcurge o noua etapa de dezvoltare; se construieste cea de-a doua pista de 3500 metri si sistemul de cai de rulare aferente. Capacitatea operationala creste la 35 de miscari aeronave/ora.

Incepand cu anul 1991 aeroportul incepe derularea unui vast program de investitii si anume "Dezvoltarea si Modernizarea Aeroportului International Bucuresti-Otopeni", impreuna cu un joint-venture romano-italian (Italstrade, S.E.A.Milano,C.C.C.F).

In luna decembrie 1997 terminalul "Plecari Internationale", cu o capacitate de prelucrare de 1200 pasageri pe ora de varf, isi deschide portile; sala de imbarcare este prevazuta cu 5 avio-punti pentru accesul pasagerilor direct la aeronava.

In luna noiembrie 2000 este inaugurat fluxul de pasageri "Sosiri Internationale", ca rezultat al unui proces de reamenajare si reorganizare a vechii aerogari.

In august 2001 se da in folosinta Bucharest International Cargo Center (B.I.C.C.)- centru cargo menit sa raspunda noilor solicitari din domeniul transportului aerian de marfuri, iar in data de 16 iulie 2003 se inaugureaza Terminalul Curse Interne, avand o capacitate de 200 pasageri/ora de varf pentru fiecare dintre cele doua fluxuri (Plecari/Sosiri).

In septembrie 2004, la implinirea a 35 de ani de activitate aeronautica civila, aeroportul se innobileaza cu numele ilustrului pionier al aviatiei romane si mondiale, Henri Coanda, iar in decembrie a fost dat in folosinta Centrul Logistic (sediul administratiei Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti).

In august 2005 se pune in functiune sistemul integrat de control de securitatate 100% al bagajelor de cala, iar in octombrie 2006 are loc inaugurarea corpului de legătură dintre terminalele Plecări Internaţionale şi Sosiri Internaţionale / Curse Interne.

2. Obiectul de activitate al firmei

Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" S.A este persoana juridica romana, cu sediul in Otopeni, judetul Ilfov.

Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda-Bucuresti" S.A. are ca obiect principal de activitate efectuarea de prestatii, servicii, lucrari de exploatare, intretinere, reparare, dezvoltare si modernizare a bunurilor din patrimoniul sau, aflate in proprietate sau in concesiune, in vederea asigurarii conditiilor pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor in trafic national si/sau international, asigurarea serviciilor aeroportuare pentru tranzitul de persoane, marfuri si posta, precum si servicii de interes public national in conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 522/1998.

Astfel, compania are ca obiect de activitate:

Fisiere in arhiva (1):

  • Organizatia si Pozitia Acesteia in Mediu.doc