Organizația și poziția acesteia în mediu

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4110
Mărime: 27.85KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Istoricul Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" S.A
  2. 2. Obiectul de activitate al firmei
  3. 3. Responsabilitatea sociala a firmei
  4. 4. Piata de comercializare a firmei
  5. 4.1 Sfera de manifestare
  6. 4.2 Relatiile cu clientii
  7. 5. Analiza factorilor perturbatori si declansatori de competitivitate
  8. 6. Concluzii
  9. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

1. Istoricul Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" S.A

In perioada 1940-1944, pe actualul teren al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a funcţionat o bază militară a celui de-al III-lea Reich. Apoi, intre 1944 si 1965 infrastructura existenta (pista de 1200 m si cladirile anexe) a fost utilizata de aviatia militara romana. Incepand cu 1965, cresterea traficului aerian, asigurat pana atunci in exclusivitate de aeroportul Baneasa, impun construirea unui nou aeroport.

Procesul de transformare a bazei aeriene militare Otopeni in Aeroportul International Bucuresti-Otopeni primeste unda verde. Lucrarile au vizat, in principal, modernizarea pistei existente astfel incat sa permita aterizarea aeronavelor de mare capacitate, prelungirea pistei pana la 3500 m (depasind la acea data pista "batranului" Paris-Orly), modernizarea centralei electrice a aeroportului si construirea unei aerogari pentru pasageri.

In 1969, pentru imbarcarea pasagerilor se utilizeaza temporar Aerogara de Marfuri, iar pe 2 august al aceluiasi an are loc inaugurarea Salonului Oficial al Aeroportului, cu ocazia vizitei presedintelui american Richard Nixon.

In data de 13 aprilie 1970 este inaugurata aerogara pentru pasageri, cu o capacitate de prelucrare de 1,2 milioane de pasageri/an.

Incepand cu 1986 aeroportul parcurge o noua etapa de dezvoltare; se construieste cea de-a doua pista de 3500 metri si sistemul de cai de rulare aferente. Capacitatea operationala creste la 35 de miscari aeronave/ora.

Incepand cu anul 1991 aeroportul incepe derularea unui vast program de investitii si anume "Dezvoltarea si Modernizarea Aeroportului International Bucuresti-Otopeni", impreuna cu un joint-venture romano-italian (Italstrade, S.E.A.Milano,C.C.C.F).

In luna decembrie 1997 terminalul "Plecari Internationale", cu o capacitate de prelucrare de 1200 pasageri pe ora de varf, isi deschide portile; sala de imbarcare este prevazuta cu 5 avio-punti pentru accesul pasagerilor direct la aeronava.

In luna noiembrie 2000 este inaugurat fluxul de pasageri "Sosiri Internationale", ca rezultat al unui proces de reamenajare si reorganizare a vechii aerogari.

In august 2001 se da in folosinta Bucharest International Cargo Center (B.I.C.C.)- centru cargo menit sa raspunda noilor solicitari din domeniul transportului aerian de marfuri, iar in data de 16 iulie 2003 se inaugureaza Terminalul Curse Interne, avand o capacitate de 200 pasageri/ora de varf pentru fiecare dintre cele doua fluxuri (Plecari/Sosiri).

In septembrie 2004, la implinirea a 35 de ani de activitate aeronautica civila, aeroportul se innobileaza cu numele ilustrului pionier al aviatiei romane si mondiale, Henri Coanda, iar in decembrie a fost dat in folosinta Centrul Logistic (sediul administratiei Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti).

In august 2005 se pune in functiune sistemul integrat de control de securitatate 100% al bagajelor de cala, iar in octombrie 2006 are loc inaugurarea corpului de legătură dintre terminalele Plecări Internaţionale şi Sosiri Internaţionale / Curse Interne.

2. Obiectul de activitate al firmei

Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" S.A este persoana juridica romana, cu sediul in Otopeni, judetul Ilfov.

Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda-Bucuresti" S.A. are ca obiect principal de activitate efectuarea de prestatii, servicii, lucrari de exploatare, intretinere, reparare, dezvoltare si modernizare a bunurilor din patrimoniul sau, aflate in proprietate sau in concesiune, in vederea asigurarii conditiilor pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor in trafic national si/sau international, asigurarea serviciilor aeroportuare pentru tranzitul de persoane, marfuri si posta, precum si servicii de interes public national in conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 522/1998.

Astfel, compania are ca obiect de activitate:

Preview document

Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 1
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 2
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 3
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 4
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 5
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 6
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 7
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 8
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 9
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 10
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 11
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 12
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 13
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 14
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 15
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 16
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 17
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 18
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Organizatia si Pozitia Acesteia in Mediu.doc

Te-ar putea interesa și

Fundamentarea Strategiei de Promovare a Imaginii Companiei

IMAGINEA CONTEAZĂ Orice companie vinde odată cu produsul ei, propria imagine: vinde speranţe, idei, sentimente, valoare. În economiile de astăzi,...

Dimensiuni Psihosociale și Organizaționale ale Conducerii Administrației Publice Centrale și Locale

“ Nu le spune oamenilor cum să facă bine lucrurile; spune-le ce să facă şi lasă-i să te surprindă cu rezultatele lor. ” (George S. Patton) În...

Importanța politicii de personal la SC în asigurarea serviciilor cadastrale la nivel de județ

În centrul tuturor afacerilor stă omul. Toate celelalte resurse, terenuri, clădiri, mecanisme, utilaje, autovehicule sau bani sunt doar de...

Lucrare de licență - marketingul direct - o alternativă în politica de promovare a firmei

CAPITOLUL 1 –BAZELE MARKETINGULUI DIRECT Explicarea continutului conceptual al comunicÎrii reprezinta o misiune destul de spinoasã pentru cÎ...

Dileme Etice în Organizații

INTRODUCERE În lumea noastră grăbită şi agitată, din ce în ce mai mulţi oameni sunt ahtiaţi după noutate, din care unii fac un etalon de prim rang...

Etică în domeniul bancar

1.1. Etica, definitii si sfera ei de cuprindere: Etica, conform dictionarului este “stiinta care se ocupa cu studiul principiilor morale, cu...

Previziunea și planificarea economică

Capitolul I. Conţinutul şi rolul previziunii financiare în activitatea întreprinderii 1.1. Concept de previziune şi planificare Aşa cum...

Procter & Gamble și poziția acesteia în mediu - microeconomie aplicată

Istoric Istoria P&G Infiintata in 1837, compania Procter & Gamble a inceput activitatea in Cincinnati, Ohio, SUA ca o firma mica, familiala ce...

Ai nevoie de altceva?