Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5152
Mărime: 365.72KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Vasilescu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica

Extras din proiect

1. Obiectivul general al propunerii de proiect

Obiectivul general al propunerii de proiect il reprezinta deschiderea unei pensiuni intr-o zona montana cunoscuta si des frecventata de turisti atat in timpul iernii cat si pe timpul verii.

2. Obiectivele specifice ale propunerii de proiect

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

a. Cresterea valorii de piata a pensiunii „Capra Neagra”.

b. Diversificarea pachetului de servicii oferite in cadrul pensiunii prin introducerea posibilitatii

c. de a beneficia de sauna, masaj si de ore de echitatie, jocuri sportive.

d. Cresterea numarului de turisti.

3. Explicati noutatea adusa prin propunerea de proiect (actual vs. nou)

In momentul de fata pensiunile existente nu pun la dispozitie un pachet de servicii atat de diversificat care sa includa oferta facuta de pensiunea „Capra Neagra”.

Pensiunea ofera un mediu de relaxare prin intretinerea unei saune, a unui cabinet de masaj si a unei piscine pe timpul verii, dar are grija si de clientii mai dinamici care prefera miscarea in aer liber si de asemenea este un mediu potrivit atat pentru cupluri cat si pentru familii care nu trebuie sa se ingrijoreze de lipsa de activitati pentru copii, menite sa le ofere si parintilor cateva momente de ragaz si destindere.

De asemenea in pretul de cazare per persoana va fi inclus si micul dejun si cina, iar la pranz cei care vor dori sa ia masa in pensiune vor avea aceasta posibilitate contra cost.Deci turistii nu vor trebui sa-si faca probleme in ceea ce priveste masa, dar in acelasi timp nu vor fi nici obligati sa ia pranzul in interiorul pensiunii , ei putand fi in deplasare pe timpul zilei.

4. Analiza cost beneficiu

Se va vedea in anexe fisierul pensiune Investitii.xls

5. Ipoteze in evaluarea alternativelor (scenarii)

In urma analizei asupra pietei s-a ajuns la concluzia ca o pensiune de acest tip este necesara pe piata din Romania care incepe sa piarda clienti din cauza ca nu exista concurenta in tara la ofertele facute de alte tari.Grupul tinta, persoanele cu venit mediu si peste medie, au parut incantati de a avea in tara conditii care sa le intreaca pe cele din afara.

Trebuie totusi avuta in vedere realizarea unor scenarii care sa ia in considerare nu numai previziunile din studiul de piata ci si alte doua alternative, respectiv „pesimist” in care grupul tinta nu primeste bine oferta pensiunii dar si unul optimist, in care turistii pensiunii vor veni atat din tara cat si din afara tarii, iar in lunile de primavara si toamna, cand pensiunea este ocupata de obicei doar in weekend , sa vina turistii si in timpul saptamanii, fie ca e vorba de pensionari care vin pentru aerul curat sau alte categorii de persoane care nu isi pot lua concediu in lunile de varf ale anului.

Pesimist

Desi studiul de piata a aratat ca in urmatorii 3 ani pensiunea va genera 1.000.000 EUR si peste 300.000 Eur profit net, se pot lua in calcul urmatoarele ipoteze:

Pensiunea nu este bine primita pe piata si nu este inchiriata la capacitate maxima in numarul minim de zile pe luna. Acest lucru poate fi din cauza faptului ca pretul per persoana este prea mare si de aceea o schimbare in oferta ar fi necesara. Se poate introduce in oferta o jumatate de ora de masaj gratuit in zilele de weekend.

Se pot gasi solutii pentru amenajarea spatiului in vederea practicarii si a altor jocuri decat cele existente, mai ales in anotimpurile de tranzitie cand urcatul pe munte sau saniusul nu se poate practica.

Micul dejun ca si cina pot fi regandite asa incat sa contina cat mai multe produse sanatoase si naturale pentru ca sejurul sa poata fi considerat si ca o cura pentru organism.

Mesele trebuie gandite in asa fel incat sa ofere multiple posibilitati si vegetarienilor, mai ales ca sa are in vedere si atragerea turistilor straini.

Optimist.

Pensiunea este repede asaltata de turisti care se bucura sa-si petreaca concediile si weekendurile departe de galagia si poluarea oraselor.Se creeaza un grup al turistilor din randul pensionarilor din tara si din strainatate carora le face placere sa vina numai in timpul saptamanii atunci fiind siguri ca vor gasi locuri disponibile si mai multa liniste.Se au in vedere si diverse delegatii venite cu probleme in zona si care prefera un mediu mai rustic si mai natural.

Deasemenea se va tine seama si de noile preferinte in materie de organizare nunti care tind sa incline de ceva timp pentru locurile rustice, intime, care sa ofere maxim de confort invitatiilor.Deci pensiunea poate avea in vedere si inchirierea spatiului pentru organizarea unei nunti si cazarea invitatilor.

6. Metodologia si planul de activitati

Strategia generala adoptata

Pensiunea se va construi in asa fel incat sa fie cat mai aproape de o zona montana cunoscuta, usor accesibila, dar se va tine cont amplasarea sa ofere si o anumita intimitate pentru confort si relaxare.

Se va avea in vedere demararea unei pre-campanii publicitare derulata in paralel cu lucrarile de amenajari interioare a pensiunii. De asemenea, se va continua publicitatea si dupa deschiderea efectiva a pensiunii, pentru a creste grupul tinta atat cu persoane din tara cat si cu turisti straini.

Pentru miniminzarea cheltuielilor se vor implica in aceste activitati firme cu experienta din cadrul grupului de firme, iar selectarea personalului permanent va incepe din timp.

Se vor avea in vedere multiplele posibilitati din cadrul jocurilor sportive pentru care spatiile sa fie usor amenajabile si se va avea grija ca aceste jocuri sa fie variate de la o zi la alta pentru a nu crea sentimentul de plictiseala sau monotonie.

Se va acorda o atentie deosebita amenajarii livingului care va avea rolul de a intretine discutiile intre cei care vin si vor sa si socializeze si de asemenea se va avea in vedere ca acest living va servi si la organizarea de petreceri private, revelioane, nunti etc.

Derularea in timp a activitatilor (diagrama Gantt)

Lista pachete de activitati

WP nr. Titlul pachetului Tipul activitatii Coordonator WP Nr.om-luna Luna start Luna sfarsit

1 Executia la rosu Constructii-amenajari Vasilescu Gheorghe 99,6 1 10

2 Executia la negru Instalari-montari Avram Emil 13,8 10 13

3 Finisaje Finisari Ion Paduraru 5 13 18

4 Achizitie materiale si elemente de entertainment Achizitii Mircea Gabriela 3 17 20

5 Recrutare personal Angajari Camelia Iancu 1 22

6 Amenajari interioare Design Robert Petrescu 12 22 23

7. Promovare promo Simona Ion 5,33 17 23

Preview document

Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 1
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 2
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 3
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 4
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 5
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 6
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 7
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 8
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 9
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 10
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 11
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 12
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 13
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 14
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 15
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 16
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 17
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 18
Pensiunea Capra Neagră - proiect de investiții - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Pensiunea Capra Neagra - Proiect de Investitii.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?