Piața berii în România

Proiect
9.2/10 (4 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5007
Mărime: 529.07KB (arhivat)
Publicat de: Benone Danciu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Paul Zugravu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI

Cuprins

  1. Capitolul I. Prezentarea pietei berii 3
  2. Capitolul II.Clasele de bere 9
  3. Capitolul III. Diferente de preturi 10
  4. Capitolul IV. Profitul 13
  5. Capitolul V. Evolutia vanzarii pet-urilor 14
  6. Capitolul VI. Criza financiara. Efecte si Speculatii 19
  7. Capitolul VII.Traditie romaneasca 22
  8. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

CAPITOLUL I. Prezentarea pietei berii.

Berea este o băutură alcoolică obţinută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malţ, hamei şi apă. Aceasta are aproximativ 5% alcool; aşa-numita bere fără alcool are între 0 şi 0,5% alcool.

Temperatura de băut perfectă a berii se află între 6 şi 8°C.

Comercializarea berii a început în anul 1200 D.C. în regiunile pe care se află Germania astăzi.

Mărcile de bere faimoase grupate pe tari1:

Belgia

Stella Artois - Jupiler - Duval - Maes- Bornem- Augustijn - Gulden Draak - Celis - Bruegel etc cca 650 de marci inregistrate

Cipru

Keo

Danemarca

Carlsberg - Tuborg

Germania

Beck's- Bitburger- DAB - Jever - Krombacher - Franziskaner - Erdinger - Paulaner - Veltins

Irlanda

Guinness - Kilkenny - Murphy's

Japonia

Asahi - Sapporo, {{Kirin]], Suntory

Olanda

Amstel- Bavaria (bere) - Brand - Dommelsch - Grolscd- Gulpener - Heineken - Hertog Jan - Oranjeboom

Polonia

Lech - Tyskie - Żywiec - Królewskie - Haberbusch i Schiele - Dojlidy - Hevelius - Łomża - Warka - Karpackie - Van Pur

Republica Cehă

Pilsner Urquell - Budvar - Kelt - Staropramen

România

Bergenbier - Bürger - Bucegi- Ciuc - Golden Brau - Noroc - Silva - Timişoreana - Ursus - Stejar - Gambrinus - Ciucaş - Caraiman - Aurora - Azuga - Alutus - Craiova - Neumarkt - Suceava - Zimbru - Skol

Rusia

Baltika - Bocxkarjov - Ocxakovo - Nevskoje

Tailanda

Singha

Ucraina

Chernihivske - Lvivske - Obolon' - Slavutych (bere)

SUA

Budweiser - Coors - Miller - Samuel Adams

ItaliaPeroni - Nastro Azzurro – Moretti

BERARII ROMANIE1:

Heineken Romania:

Parte a grupului international Heineken, compania Heineken Romania a fost fondata in anul 1998, purtand initial denumirea de Brau Union. Incepand din martie 2007, a devenit Heineken Romania, schimbare care a insemnat si adoptarea naturala a culturii si valorii Heineken.

Pozitia companiei pe piata din Romania: Incepand din 2000, Heineken Romania ocupa o pozitie puternica pe piata de bere din Romania, ajungand dupa achizita companiei Bere Mures din 2008, la o cota de piata de aproximativ 30% (AC Nielsen, iunie 2008).

Portofoliul de marci oferit de Heineken Romania este cel mai diversificat de pe piata interna, cuprinzand 12 marci din toate segmentele: Heineken, Zipfer (marca importanta), Gosser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Gambrinus, Harghita, Hategana.

Fabricile Heineken: Heineken Romania detine 5 fabrici pe teritoriul Romaniei, in orasele Constanta, Craiova, Hateg, Miercurea Ciuc si Tragu Mures. Compania are aproximativ 1500 de angajati.

Investitiile Heineken Romania in piata locala: Numai in anul 2008, Heineken Romania a investit peste 50 de milioane de euro in principal in fabricile sale. In urmatorii ani, compania va continua investitiile in Romania.

Valori: Parte a grupului Heineken International, compania se bazeaza pe cele trei valori care guverneaza afacerile la nivel mondial: Respect, Bucurie, Pasiune pentru Calitate. Aceste valori reprezinta fundatia pe care Heineken isi construieste afacerile peste tot in lume.

Responsabilitatea sociala - Heineken se implica activ in comunitatea romaneasca!

Un numar de politici Heineken articuleaza in detaliu principiile de afaceri ale companiei. Politicile vizeaza urmatoarele teme: Alcool, Sanatate si Siguranta, Mediu, Comportament in afaceri, Drepturile omului si Integritatea produselor.

In noiembrie 2004, Heineken a lansat prima platforma de comunicare a efectelor consumului iresponsabil de alcool, "Enjoy Heineken Responsibly". Ca urmare a acestui program, pe spatele etichetei Heineken se gaseste acest mesaj, impreuna cu o invitatie de a vizita site-ul dedicat:www.enjoyheinekenresponsibly.com

In 2008, Heineken Romania a anuntat lansarea primei campanii interactive, pe Internet, privind consumul responsabil de alcool, intitulat "Know the Signs" ("Recunoaste semnele"). Campania extinde platforma "Enjoy Heineken Responsibly" si, in acelasi timp, isi propune sa incurajeze alegerile bine documentate si obiceiurile responsabile in consumul de alcool.

In anul 2008, Heineken Romania s-a implicat este partener principal al proiectului Capacul de Hartie, initiativa organizatiei non-profit MediaORG, care ajuta mediul inconjurator sa devina mai verde si mai placut.

InBev Romania:

InBev Romania - filiala locala a numarului 1 mondial: Anheuser-Busch InBev

InBev Romania este parte a concernului multinational Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producator de bere la nivel global si una dintre primele 5 companii mondiale care produc bunuri de larg consum. Anheuser-Busch InBev este prezent in peste 30 de tari si numara aproximativ 120.000 de angajati. Portofoliul Anheuser-Busch InBev cuprinde peste 200 de marci si include brandurile globale Budweiser, Stella Artois si Beck's, marci cu crestere rapida in mai multe tari: Leffe si Hoegaarden, "vedete locale" puternice ca Bergenbier, Bud Light, Brahma, Quilmes, Michelob si Jupiler, printre altele.

Marcile InBev in Romania

InBev Romania detine in prezent doua fabrici de bere, la Ploiesti si Blaj, are peste 750 angajati si o retea de distributie nationala. Prezenta de 15 ani pe piata, InBev Romania produce cu succes marcile Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

InBev in Romania -Istoric

In anul 1994 a avut loc prima investitie a concernului InBev in Romania: s-a semnat un contract de parteneriat cu societatea Bianca S.A. din Blaj din care a rezultat compania Bianca Interbrew Bergenbier. In iulie 1994 InBev a cumparat fabrica Proberco S.A. din Baia Mare. In octombrie 1999 InBev a incheiat un acord cu grupul Efes pentru preluarea a 50% din actiunile fabricii Romanian Efes Brewery de la Ploiesti, cea mai moderna fabrica de bere din Europa Centrala si de Est, formand astfel Interbrew Efes Brewery S.A. In decembrie 2002 a luat nastere Interbrew Romania SA prin fuzionarea tuturor entitatilor din grup, pentru ca ulterior, in mai 2007, acesta sa-si schimbe denumirea in InBev Romania SA.Responsabilitatea sociala in cadrul InBev Romania:

In 2006 Bergenbier a initiat o campanie de colectare selectiva si trimitere spre reciclare a deseurilor de plastic, sticla si hartie in Blaj, "Protejeaza natura Blajului. Participa la reciclare!". Blajul devenea astfel primul oras din Romania care implementa la nivelul intregii comunitati un program de colectare selectiva a ambalajelor si de reciclare a acestora spre refolosire.

In 2008, InBev Romania a lansat proiectul "Respect18", prima campanie de CSR care lupta impotriva vanzarii de alcool catre minori prin responsabilizarea actului comercial realizata de o companie privata din Romania. Obiectivele principale ale campaniei au fost, pe de-o parte, responsabilizarea comerciantilor care se pot confrunta cu situatia in care un minor le solicita bauturi alcoolice si, pe de alta parte, crearea unei platforme de discutii intre acele parti din sectorul public si cel privat care pot influenta intr-un fel sau altul acest fenomen, astfel incat sa existe un mediu de comunicare continua si bidirectionala.

Preview document

Piața berii în România - Pagina 1
Piața berii în România - Pagina 2
Piața berii în România - Pagina 3
Piața berii în România - Pagina 4
Piața berii în România - Pagina 5
Piața berii în România - Pagina 6
Piața berii în România - Pagina 7
Piața berii în România - Pagina 8
Piața berii în România - Pagina 9
Piața berii în România - Pagina 10
Piața berii în România - Pagina 11
Piața berii în România - Pagina 12
Piața berii în România - Pagina 13
Piața berii în România - Pagina 14
Piața berii în România - Pagina 15
Piața berii în România - Pagina 16
Piața berii în România - Pagina 17
Piața berii în România - Pagina 18
Piața berii în România - Pagina 19
Piața berii în România - Pagina 20
Piața berii în România - Pagina 21
Piața berii în România - Pagina 22
Piața berii în România - Pagina 23
Piața berii în România - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Piata Berii in Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Berea Aurora

Introducere Piaţa băuturilor alcoolice din România înregistrează o dinamocă impresionantă, cu rate anuale de creştere semnificative şi cu mutaţii...

Plan de Marketing Heineken România

Capitolul 1 Prezentarea Companiei Scurt istoric Tradiţia Heineken începe în 15 februarie 1864, când Gerard Adriaan Heineken cumpără fabrica de...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Tehnici de poziționare pe piață a berii din România

O companie care se decide sa opereze pe o anumita piata vasta, va trebui întotdeauna sa recunoasca ca nu poate deservi toti clientii existenti pe...

Piața mărfurilor alimentare - studiu de caz bere

Introducere Descoperită cu mii de ani în urmă, berea a devenit în ziuă de astăzi un aliment foarte des consumat pentru gustul său plăcut şi...

Studiu de Caz privind Comunicarea de Marketing pe Piața Berii în România

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE ÎN COMUNICAREA DE MARKETING. 1.1. ISTORICUL COMUNICARII DE MARKETING Comunicarea este un proces ale carui origini sunt...

Analiza pieței berii

PRODUSUL Berea este o băutură alcoolică obţinută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malţ, hamei şi apa. Aceasta are aproximativ 5% alcool;...

Cercetare - piața berii din România

PIATA BERII DIN ROMANIA =cercetare de marketing= Cercetarea de marketing o vom dezvolta luand în considerare trei principali competitori de pe...

Analiza concurenței pe piața berii din România

Introducere O trasatura de baza a economiei de piata o reprezinta concurenta, motiv pentru care aceasta este cunoscuta si sub numele de economie...

Lansarea Timișoreana pe piața berii din Ungaria

I. Descrierea programului de marketing Piata berii din Romania Brau Union SA, Ursus Breweries, Interbrew si United Romanian Breweries Bereprod...

Piața berii în România

Capitolul 1.Istoria berii Se pare ca prima forma de bere vine de la painea care s-a udat si a inceput sa fermenteze, de unde a aparut procesul de...

Ai nevoie de altceva?